شنبه، 22 بهمن 1390

پرسش :

آیا قرائت قرآن به انسان نشاط و شادابي مي بخشد و غم و اندوه و مصيبت دنيا و آخرت را دور مي سازد؟

پاسخ :
درباره قرآن و فضيلت و عظمت آن، سخنان فراواني در آيات و سخنان نبيّ مكرّم اسلام(ص) و ائمه معصومين(ع) وجود دارد. خداوند در سوره يونس مي فرمايد: "اي مردم! اندرزي از سوي پروردگارتان براي شما آمده، و درماني براي آنچه در سينه ها است،‌ (درماني براي دل هاي شما) و هدايت و رحمتي است براي مؤمنان".1
رسول خدا(ص) فرمودند: "قرآن راهنماي گمراهي است و بينايي از هر كوري است، و سبب گذشت از لغزش ها است، و روشني در هر تاريكي است، و در پيش آمد ها و بدعت ها پرتو است،‌ و نگاهدارنده از هر هلاكتي است و ره جويي در هر گمراهي است. قرآن بيان كننده هر فتنه و اشتباهي مي باشد و انساني را از دنياي پست به سعادت آخرت رساند. در آن كمال دين شما است. هيچ كس از قرآن رو گردان نمي شود جز اين كه به سوي دوزخ رود".2
امام صادق(ع) فرمود: "امير المؤمنين علي(ع) فرمودند: خانه اي كه در آن قرآن خوانده شود و ذكر خدا در آن بشود، بركتش بسيار گردد، و فرشتگان درآن بيايند و شياطين از آن دور شوند و براي اهل آسمان مي درخشند، چنان كه ستارگان براي اهل زمين مي درخشند. خانه اي كه در آن قرآن خوانده نشود و ذكر خدا در آن نگردد، بركتش كم شود، و فرشتگان از آن دور شوند و شياطين در آن حاضر گردند".3
پی نوشتها:
1. زمر (39) آيه 42.
2. نهج البلاغه (فيض الاسلام)، ص 1131، ‌ص 114.
3. ذاريات (51) آيه 56.
eporsesh.com