پنجشنبه، 27 بهمن 1390

پرسش :

می خواستم بپرسم که چرا حفظ کردن قرآن این قدر با ارزش و کاری مقدس است خب یه قرآنی که از ارزشش نمیشه چشم پوشی کرد وجود دارد و به اون رجوع می کنیم ولی چرا حفظش کنیم ؟

پاسخ :
یكی از توصیه های مهم قرآن تدبر و تفكر در آیات الهی و عمل به آنها است و روشن است كه حفظ قرآن از دو جهت ما را به این هدف نزدیك می كند؛ اول، حضور آیات و جای گیر شدن آنها در ذهن است و دیگر، انس با قرآن و خوی قرآنی گرفتن است كه به بركت قرائت مداوم و تدبر در آیات الهی به دست می آید.
ولی در روایات، به حفظ قرآن توجه خاص شده است؛ به پیامبر اكرم(صلی الله علیه و آله و سلم) می فرمایند:
"درجات بهشت به تعداد آیات قرآن است؛ چون صاحب قرآن داخل بهشت شود، به او میگویند: "بخوان و بالا برو" هر آیه درجه ای دارد؛ پس بالاتر از درجه حافظ قرآن، درجهای نباشد."(مستدرك الوسایل، میرزا نوری، ج 4، ص 231، مؤسسه آل البیت.)
دوست عزیز لازم است بدانید که حفظ قرآن وسیله است نه هدف .هدف عمل کردن به این آیات روحبخش است.لذا نباید در وسیله متوقف شد و از هدف باز ماند.