جمعه، 28 بهمن 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

اگر ثواب سه بار خواندن سوره توحيد برابر ختم قرآن است چرا زحمت خواندن كل قرآن را بكشيم ؟


پاسخ :
روايتي كه در آن ثواب سه بار خواندن سوره توحيد معادل يك ختم قرآن ذكر شده در فهرست مفاتيح الجنان در اعمال وقت خواب آمده است . از اين روايت فهميده مي شود كه اين دستور براي وقت كم و براي رسيدن به ثواب ختم قرآن مي باشد. اما خود تلاوت و ختم قرآن داراي فضيلت و آثار بسيار مطلوبي است كه در وصاياي پيامبر اكرم و ائمه معصومين"عليهم السلام" نيز آمده است بطوريكه رواياتي كه در فضيلت تلاوت قرآن از ائمه عليهم السلام آمده آنقدر زياد است كه نشان دهنده اهميت و بزرگي مطلب مي باشد.
امام صادق(ع) فرمود: "قرآن عهد خداوند است به سوي بندگان، همانا سزاوار است كه هر مرد مسلماني در هر روز به آن عهد نظر كند و از آن پنجاه آيه قرائت كند".خداوند متعال مي فرمايد "وننزل من القرآن ما هوشفاءورحمة للمؤمنين"(اسراء/82) ما از قرآن آنچه مايه شفا و رحمت است براي مؤمنان فرو مي فرستيم.
و چون اين كتاب شريف براي سعادت جميع طبقات و همة سلسله بشر است(نه صرفا براي ثواب) و انسانها در حالات و روحيات و عادات و اخلاق و از لحاظ زمان و مكان مختلف هستند همه را نمي توان به يك صورت دعوت كرد. چه بسيار انسانهايي كه براي دريافت هدايت و تعليم از قرآن به صراحت لهجه و به طور ساده حاضر نباشند و از آن متاثر نمي شوند خداوند در قرآن متناسب با روحيات آنها آياتي آورده و مقصد را به آنها فهمانده است و بسا انسانهايي كه با قصه ها و حكايتها و تواريخ سروكار ندارند و علاقمند به لبّ مطالبند اينها را نمي شود با دسته اول در يك ترازو گذاشت از اين جهت است كه اين كتاب شريف به اقسام مختلفه و فنون متعدده مردم را دعوت كرده است.
اي بسا انساني كه دچار امراض روحي و گره هاي اخلاقي فراواني باشد و خود نيز از آن غافل است و با مراجعه به قرآن و تلاوت آيات آن ناخواسته آيه اي را كه شفاء امراض روحي و باز كننده گره هاي اخلاقي اوست ، بعنوان مرحمي براي دردهاي خود قرار دهد و شفاء بيابد از اينجهت توصيه به تلاوت قرآن و ختم قرآن بسيار شده است و در سيره ائمه عليهم السلام و بزرگان دين اين عمل بسيار ديده شده است.
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.