يکشنبه، 30 بهمن 1390

پرسش :

در آگهي هاي تبليغاتي شرکت هايا برخي مقالات عبارت ((سرور اختصاصي)) و ((سرور اشتراکي)) ديده مي شود. لطفاً بگوييد منظور اين عبارات چيست و چه تفاوتي ميان اين دو سرور وجود دارد؟

پاسخ :
سرويس دهنده ها براساس نوع سرويسي که ارائه مي دهند،به دو نوع سرويس دهنده اختصاصي (Dedicated Server)و سرويس دهنده اشتراکي(Shared Server)تقسيم مي شوند.سرورهاي اختصاصي براي سازمان هاي بزرگ و گسترده مورد استفاده قرار مي گيرند و ترافيک سرور،امنيت،تعداد مشترکان و سرويس گيرندگان،پيچيدگي سرور و مکان فيزيکي آن بسيار اهميت دارد.سرورهاي اختصاصي به طور معمول دوراز ديگر سرورها نگهداري مي شوند و در مالکيت يک شرکت يا سازمان هستند و براي ديگران دسترسي يا مديريت آن ها وجود ندارد.اما سرورهاي اشتراکي چندين سرويس متفاوت را روي يک سرويس دهنده فراهم کرده و هرشخص يا سازمان مي تواند ازيک سرويس استفاده کند،بدون اين که مشکلي به وجود آيد.سرورهاي اشتراکي براي سازمان هاي کوچک يا سرويس دهي به بخش هاي يک سازمان استفاده مي شوند.براي مثال،ممکن است يک سازمان بزرگ بخواهد به برخي ازکارکنان سرويس ايميل،به برخي ديگرسرويس اينترنت ارائه دهد و يک شبکه داخلي نيزراه اندازي کند.دراين حالت مقرون به صرفه ترين راه حل،استفاده ازيک سروراشتراکي است.کاربرد ديگرسرورهاي اشتراکي،ارائه خدمات به ديگر شرکت هااست.به عنوان مثال،يک بانک سرور بزرگي خريداري کرده و با وجود تعريف تمام سرويس هاي خود روي آن،هنوز سرور ظرفيت سرويس دهي بيشتر را دارد.دراين حالت بانک مي تواند به مؤسسات ديگرنيز خدمات ارائه دهد.در اين صورت ديگر اين سرور اختصاصي بانک نخواهد بود و يک سرور اشتراکي تلقي مي شود.
منبع: نشریه عصر شبکه، شماره 109