جمعه، 19 اسفند 1390

پرسش :

شبهه: بعضي در كارآمدي چادر اين گونه شبهه كرده‎اند كه «اين نوع حجاب دست‎وپاگير است.»[1] آيا ادعاي مذكور صحيح است؟

پاسخ :
اولاً، گرچه حجاب در شكل چادر رايج ايراني، ممكن است براي برخي افرادي كه از سنين كودكي استفاده از آن را تمرين نكرد‎ه‎اند، مقداري مشكل باشد، ولي براي همه‌ي زنان، خصوصاً بانواني كه تجربه‌ي كافي استفاده از آن را دارند مشكل نيست. به همين دليل اگر از زنان متديني كه از سنين قبل از بلوغ به استفاده از چادر عادت كرده‎اند سؤال شود كه آيا استفاده از چادر براي شما دست و پاگير است، پاسخ آنها منفي است.
ثانياً، يكي از علل دست و پاگير دانستن چادرهاي ايراني و سختي كنترل آن براي بعضي از بانواني كه خيلي استفاده از آن را تمرين نكرده‎اند، باز بودن جلوي آن است، كه براي حل اين مشكل نيز زنان و دختران مي‎توانند از «عباءة» چادرهاي مشكي زنان عرب كه داراي آستين است استفاده نمايند كه كنترل آن آسان است. هم اكنون نيز عده‎اي از زنان و دختران ايراني از اين نوع چادر استفاده مي‎كنند.
پی نوشت:
[1] . زيبا مير حسيني، پيام زن، شماره‌ي 49. ص 45. لازم به تذكر است كه پاسخ شبهه‎ي مذكور، به طور مختصر در خود مجله نيز آمده است.
منبع: حجاب‎شناسي (چالش‎ها و كاوش‎هاي جديد)، حسين مهدي‎زاده، مركز مطالعات و پژوهش‌‌هاي فرهنگي حوزه‌ي علميه(1381).