سه‌شنبه، 22 فروردين 1391

پرسش :

دو قلوها چگونه رشد مي کنند؟

پاسخ :
دو قلوها از همان مراحل اوليه بعد از برخورد اسپرم و تخمک شروع به رشد مي کنند. دو قلوها، يا غير همسان (تقريباً 80 درصد دو قلوها) و يا همسان (تقريباً 20 درصد دو قلوها) هستند.
ــ دو قلوهاي همسان:
اگر يک تخمک توسط يک اسپرم بارور شود و سپس به دو سلول تبديل شود جنسيت جنين هاي حاصل از اين دو سلول تخم مثل هم است (هر دو دختر، هر دو پسر) و از نظر ژنتيکي هم يکسان هستند.
ــ دو قلوهاي غير همسان:
اگر دو تخمک توسط دو اسپرم در يک زمان بارور شوند، دو سلول تخم مجزا حاصل مي شود که جنين هاي حاصل ممکن است، جنسيت مختلف (يکي دختر و ديگري پسر) داشته و از نظر ظاهر هم شبيه هم نباشند.
منبع: بارداری و زایمان سالم، مولفان: دکتر کریستف لیز و دکتر کارینا رینولدز و گرین مک کارتان، مترجم: ملیحه وفایی، انتشارات کتاب سعدی، چاپ سوم(1390).