سه‌شنبه، 12 ارديبهشت 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آيا دوستي ظاهري با افراد گناهكار روي افكار ما تأثير گذار است؟


پاسخ :
در خصوص سؤالي كه بيان فرموديد بايد عرض كرد كه در كتب اخلاقي بحمد ا... مطالب زيادي در زمينه دوستي و همنشيني و دوستيابي و غيره ذكر شده است. مثلاً كتاب اخلاق مرحوم سيد عبدا... شبّر و كتاب اصول كافي و ... كه مي توانيد رجوع بفرماييد.
و اما در مورد سؤال شما بايد عرض كرد آنگونه كه از بعضي روايات و آيات استفاده مي شود اين است كه همنشيني با افراد گناهكار و فاسق و فاجر، انسان را به آلودگي و انحراف مي كشاند، به عنوان مثال سليمان نبي "ع" مي فرمايد: "تا نديده ايد شخصي با چه كساني همنشين است دربارة او قضاوت نكنيد، زيرا هر كس به وسيله دوستان و همنشينانش شناخته مي شود و نسبتي بين او و يارانش وجود دارد" (1)
كم نشين با بدان كه صحبت بد
گر چه پاكي، تو را پليد كند
آفتاب ار چه روشن است
آن را پاره اي ابر ناپديد كند
البته بايد به اين نكته نيز توجه داشت كه ممكن است بعضي افراد كه داراي ايمان و عقيدة قوي مي باشند، با افراد گناهكار همنشين شوند تا روي آنها تأثير گذاشته و آنها را رهنمون كنند و اصولاً وظيفه بعضي از افراد متديّن، به عنوان امر به معروف و نهي از منكر، گاهي چنين مي شود كه با افراد معصيت كار رابطه برقرار كنند، پس نمي توان به طور كلي نتيجه گرفت كه وظيفة همة مسلمانان دوري كردن از افراد گناهكار مي باشد تا تحت تأثير واقع نشوند.
پی نوشت:
1. آيه هاي زندگي، حسين اسكندري، ص142، به نقل از بحارالانوار، ج71، ص188 و ...
eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.