سه‌شنبه، 26 ارديبهشت 1391

پرسش :

عده اي در اشکال به معاد جسماني مي گويند اگر معاد جسماني باشد اين تضاد بوجود مي آيد که فناء در عالم بقاء راه مي يابد اين تضاد چگونه قابل حلّ است؟

پاسخ :
جواب اين سؤال چندان پيچيده نيست ، زيرا در اينکه طبيعت جسم فنا و فرسودگي و پوسيدگي است سخني نيست، ولي اين در صورتي است که از بيرون وجودش مرتباً امدادي به آن نرسد، اما اگر امدادهاي الهي از برون شامل حال جسم گردد مي تواند آن را براي هميشه تازه و نو کند.
اين درست به درختي مي ماند که بر اثر استفاده از غذاي مخصوص که همه روز به آن مي رسد بتواند تمام سلولهاي فرسوده خود را از نو بسازد و هميشه تازه و شاداب و جوان بماند، و چنين چيزي هرگز محال نيست.
به تعبير ديگر اقتضاي ذات چيزي است، و اقتضاي عوامل برون ذاتي چيز ديگر، سخن در اين است که سلولهاي بدن انسان که در طبيعت ذاتش عمر معيني نهفته شده با نوسازيهائي که از خارج، و از طريق عواملي که خدا مي آفريند، به آن مي رسد، عمر نامحدود پيدا مي کند، و به اين ترتيب جاودانه مي ماند و خلود پيدا مي کند.
eporsesh.com