دوشنبه، 1 خرداد 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

با توجه به اينكه شريعت و دين از موقع مبعوث شدن حضرت نوح(علیه السلام) به وجود آمده شريعت پيامبران قبل از ايشان چه بوده و آنها چه ديني را تبليغ كرده اند؟ و حضرت نوح كه صاحب شريعت هستند پس چرا كتابي بر ايشان نازل نشده ولي حضرت داوود كه صاحب شريعت نيستند صاحب كتاب زبور است؟


پاسخ :
اين نكته را بايد گفت كه شريعت ودين از موقع مبعوث شدن حضرت نوح نيامده است، بلكه دين و شريعت همدوش آفرينش آدم آمده است زيرا دين است كه راه ور سم زندگي را نشان مي دهد و قرآن كريم هم بيانگر همين نكته است زيرا دين خواهي يك امر فطري است و تمام انسانها در هر مكان و زمان به دنبال دين و آييني براي راه و روش زندگي خود بوده اند.(1)
و نكته ديگر اينكه حضرت نوح كه پيامبر اولوالعزم بودند يعني اينكه پيامبري بودند كه براي تمام مردم چه در شرق و چه در غرب بلكه بر همه موجودات اعم از جن و انس مبعوث شدند. در حالي كه حضرت آدم و پيامبران قبل از حضرت نوح براي تمام مردم مبعوث نشده اند. و اينكه مي فرماييد حضرت نوح داراي كتاب نبوده است معلوم نيست شايد ايشان هم كتابي داشتند و در تاريخ از بين رفته است و يا نظر دقيق تر اين است كه مردمان زمان حضرت نوح خط نمي دانستند و سواد نداشتند تا كتابي بر آنها نازل شود و بعد شريعت و دين حضرت نوح بعدها بوسيله حضرت ابراهيم (علیه السلام) كامل شد.
اما در مورد كتاب زبور داوود (علیه السلام) ؛ كتاب ايشان مجموعه دعاها و سرودها و مناجاتها و نيايشها و اندرزهاي حضرت داوود است. و در آيه 163 سوره نساء مي خوانيم كه زبور از كتب آسماني است كه خداوند به داوود داده است. اين سخن با آنچه معروف است كه پيامبران اولوالعزم كه داراي كتاب آسماني و آيين جديد بوده اند منافات ندارد زيرا همان طور كه از آيات قرآن و روايات اسلامي استفاده مي شود، كتب آسماني كه بر پيامبران نازل شد دو گونه بود : نخست كتابهايي كه احكام تشريعي در آن بود و اعلام آيين جديد مي كرد و ديگر كتابهايي بود كه احكام تازه در برنداشت، بلكه مشتمل بر نصايح و اندرزها و راهنماييها و توصيه و دعاها بود و كتاب زبور از اين دسته بود.(2)
منابع و مآخذ :
1. فلسفه دين، علامه جعفري
2. قلمرو دين، عبدالحسين خسرو پناه
3. تفسير نمونه، ج4، ص214 و ج13، ص516
www.eporsesh.com


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.