چهارشنبه، 10 خرداد 1391

پرسش :

اگر انبيا حق در خواست نجات كافران را از خدا ندارند، چرا نوح (ع) نجات فرزند كافرش را از خدا خواست؟

پاسخ :
بايد گفت: حضرت نوح چيزي بر خلاف سنت الهي، از خداوند نخواست و تنها گفت: خدايا تو وعده‏ دادي كه اهلم را حفظ كني، پس چرا فرزندم به كام طوفان فرو رفت؟ خداوند فرمود: (اِنَّهُ ليَْسَ مِنْ أَهْلِك) هود/46 ؛ مراد من از نجات اهل تو نجات فرزندان جسماني تو نبود، زيرا فرزند ناصالح، اهل تو نيست: (لا تُخاطبني فِي الذَّين ظَلَمُوا اِنَّهم مُغْرقون) هود/ 37 ؛ درباره ستمكاران با من سخن نگو و پيشنهاد نده. نوح (ع) نيز تنها دربارة فرزندش براساس وعده‏اي كه خدا داده بود، سخن گفت و درباره ستمگران سخني نگفت. خداوند هم فرمود: چون او از اهل تو نبود، صلاحيّت نجات پيدا نكرد. غرض آن كه همواره سؤال انبيا به اذن خداوند است. آية الله جوادي آملي،تفسير موضوعي قرآن ج 6 (سيرة پيامبران(ع) در قرآن)
porseman.org