پنجشنبه، 25 خرداد 1391

پرسش :

كوتاه كردن ناخن در روز جمعه چه فايده اي دارد؟

پاسخ :
امام صادق عليه‏السلام فرمودند:
خُذ مِن شارِبِكَ وأظفارِكَ في كُلِّ جُمُعَةٍ ؛ فَإِن لَم يَكُن فيها شَيءٌ فَحُكَّها لا يُصيبُكَ جُنونٌ ولا جُذامٌ ولا بَرَصٌ .
در هر جمعه ، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير؛ و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد ، آن را [كمى] بساى ، ديوانگى ، جذام و پيسى به تو نمى‏رسد.
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 490 ، حديث 3 ، تهذيب الأحكام ، جلد 3 ، صفحه 237 ، حديث 628 وفيه «فزكّها» بدل «فحكّها» وكلاهما عن عبد اللّه‏ بن هلال ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 152 ، حديث 398 نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 122 ، حديث 12 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 270
**********
پیامبر اکرم صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله فرمودند :
مَن قَلَّمَ أظافيرَهُ يَومَ الجُمُعَةِ لَم تَشعَث أنامِلُهُ .
هر كس روز جمعه ناخن‏هاى خود را كوتاه كند ، سرانگشت‏هايش آشفته نشود .
النوادر للراوندي ، صفحه 148 ، حديث 206 ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 152 ، حديث 397 عن الإمام الصادق عليه‏السلام عنه صلى‏ الله ‏عليه و ‏آله و سلّم وفيه «تسعف» بدل «تشعث» ، الجعفريّات : صفحه 29 عن الإمام الكاظم عن آبائه عليهم‏السلام وفيه «أفاصله» بدل «أنامله» ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 127 ، حديث 308 عن الإمام الصادق عليه‏السلام ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 122 ، حديث 12 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 554
**********
امام صادق عليه‏السلام فرمودند:
أخذُ الشّارِبِ وَالأَظفارِ مِنَ الجُمُعَةِ إلَى الجُمُعَةِ أمانٌ مِنَ الجُذامِ.
گرفتن سبيل و ناخن‏ها از جمعه تا جمعه ، مايه ايمنى از جذام است .
الكافي ، جلد 3 ، صفحه 418 ، حديث 7 ، تهذيب الأحكام ، جلد 3 ، صفحه 236 ، حديث 622 ، الخصال ، صفحه 39 ، حديث 24 كلّها عن حفص بن البختري ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 152 ، حديث 396 ، جامع الأخبار ، صفحه 334 ، حديث 938 ، بحار الأنوار ،ج 76 ، صفحه 110 ، حديث 4 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 554
**********
امام صادق عليه‏السلام فرمودند:
تَقليمُ الأَظفارِ يَومَ الجُمُعَةِ يُؤمِنَ مِنَ الجُذامِ ، وَالبَرَصِ ، وَالعَمى ، وإن لَم تَحتَج فَحُكَّها .
كوتاه كردن ناخن‏ها در روز جمعه از جذام و پيسى و كورى ايمنى مى‏دهد ؛ اگر هم نيازى به كوتاه كردن نبود ، آنها را [كمى] بساى .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 490 ، حديث 2 ، كتاب من لا يحضره الفقيه ، جلد 1 ، صفحه 126 ، حديث 301 ، الخصال ، صفحه 391 ، حديث 87 ، ثواب الأعمال ، صفحه 42 ، حديث 5 كلّها عن هشام بن سالم ، الدعوات ، صفحه 78 ، حديث 190 ، بحار الأنوار ، جلد 76 ، صفحه 110 ، حديث 6 دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 554
**********
امام صادق عليه‏السلام فرمودند:
خُذ مِن شارِبِكَ وأظفارِكَ في كُلِّ جُمُعَةٍ ، فَإِن لَم يَكُن فيها شَيءٌ فَحُكَّها لا يُصيبُكَ جُنونٌ ، ولا جُذامٌ ، ولا بَرَصٌ .
در هر جمعه ، اندكى از سبيل و ناخن‏هاى خود را بگير ؛ و اگر هم چيزى وجود نداشته باشد ، جاى آن را بساى ، تا ديوانگى ، جذام و پيسى به تو نرسد .
الكافي ، جلد 6 ، صفحه 490 ، حديث 3 ، تهذيب الأحكام ، جلد 3 ، صفحه 237 ، حديث 628 وفيه «فزكّها» بدل «فحكّها» وكلاهما عن عبد اللّه‏ بن هلال ، مكارم الأخلاق ، جلد 1 ، صفحه 152 ، حديث 398 نحوه ، بحار الأنوار ، جلد 62 ، صفحه 268 ، حديث 56 ، دانش نامه احاديث پزشكي : 1 / 554 . در تهذيب الأحكام به جاى «بساى» ، عبارت «تيز كن» آمده است .
www.hadithcity.com