جمعه، 2 تير 1391

پرسش :

آيا در زمان پيامبر اکرم صلي الله عليه واله وسلم هنگامي كه ايشان نماز مي خواندند صلواتی را كه در تشهد واجب است را خود ايشان مي گفتند، يعني آيا خود ايشان به خود درود مي فرستادند؟

پاسخ :
بله ، در رابطه با اين سؤال به چند نكته اشاره مى‏كنيم:
الف ـ پيامبر(ص) موظف بودند نماز را همان‏گونه كه خداوند امر فرموده است، به جاى آورند.
ب ـ پيامبر(ص) و ديگر مردم در احكام الهى مساوى‏اند.
ج ـ قرآن مجيد نيز مى‏فرمايد:«ان اللّه‏ وملائكته يصلون على النبى يا ايها الذين آمنوا صلّوا عليه و سلموا تسليما» ؛همانا خدا و فرشتگان بر پيامبر درود مى‏فرستند، اى ايمان آوردگان بر او درود و سلام بفرستيد.
از طرف ديگر پيامبر(ص) خود در رأس مؤمنان و اولين ايمان آورندگان است. ازاين‏رو در جاى ديگرى قرآن مجيدمى‏فرمايد:
« آمن الرسول بما انزل اليه من ربه...»؛ پيامبر(ص) به آنچه از سوى خدا بر او نازل گرديده ايمان آورده است.از آن جايى كه رسول اكرم(ص) خود مؤمن است و آيه قبلى شامل خود آن حضرت نيز مى‏شود كه به مؤمنان دستورمى‏دهد به پيامبر صلوات بفرستند، بنابراين پيامبر(ص) موظف به فرستادن صلوات و درود بر خود بودند.
د ـ پيامبر(ص) يك شخصيت حقيقى دارد مانند ديگر مردم و يك شخصيت حقوقى به عنوان فرستاده خدا و دراين موارد جهات و حيثيات متفاوت است؛ يعنى، مقام رسالت و شخصيت حقوقى پيامبر(ص) را همه بايد پاس داشته و احترام بگذارند. اين مسأله از چنان اهميتى برخوردار است كه شخصيت حقيقى پيامبر(ص) نيز از اين وظيفه مستثنا نيست.
بنابراين ، رسول اكرم(ص) نيز در نماز واجب، بر خود درود مى‏فرستاد و آن حضرت از اين حكم مستثنى نبود.
www.morsalat.com