پنجشنبه، 23 شهريور 1391

پرسش :

مشخصات داروی گیاهی چای کیسه ای لاکسان(Cassia Angustifolia) چیست و در چه مواردی و به چه مقدار باید مصرف شود؟

پاسخ :
اشکال دارویی:
پودر (عرضه به صورت چای کیسه أی 25 عددی)

موارد مصرف:
سنا دارای اثرات مسهلی و ملین می باشد و از آن در درمان یبوست و به منظور تخلیه روده قبل از اعمال جراحی استفاده می شود.

اجزای فراورده:
هر کیسه حاوی 2 گرم برگ سنا ( Senna – Cassia Angustifolia) می باشد.

موارد استعمال در پزشکی گذشته:
در طب گذشته سنا به عنوان مسهل و موثر در درمان بواسیر بکار می رفته است.

مواد موثره:
برگچه های سنای ایرانی حداقل 2 درصد گلیکوزیدهای هیدروکسی آنتراسن دارد که قسمت عمده آن را سنوزیدهای آ و ب تشکیل می دهند.

آثار فارماکولوژیک:
برگ سنا از دسته ملینها محرک می باشد ، گلیکوزیدهای آنترا کینونی سنا پس از هضم ، هیدرولیز شده و آنتراکینون آزاد و فعال ایجاد می نماید.این عمل بدین صورت انجام می شود که بخشی از گلیکوزید های آنتراکینونی سنا از روده کوچک جذب شده ، در کبد هیدرولیز می شود و آنتراکینون فعال حاصله به داخل کولن ترشح می شود.

مقدار مصرف:
مصرف این چای قبل از خواب بهتر است و به عنوان مسهل از دو عدد تی بگ استفاده شود.

دستور مصرف:
یک کیسه را در یک فنجان آب جوش قرار داده 10 دقیقه صبر کنید سپس کیسه را پس از فشردن خارج نموده و محتوی فنجان را که مایعی به رنگ چای می باشد میل نمایید.

عوارض جانبی:
سنا ممکن است سبب ناراحتیهای شکمی خفیفی مثل قولنج یا کرامپ گردد. مصرف طولانی مدت یا بیش از میزان تجویزی می تواند سبب اسهال همراه با از دست رفتن آب و الکترولیتها بویژه پتاسیم شده و با پیشرفت آن عارضه کولون با ضعف عملکرد ایجاد شود.

موارد منع مصرف:
در خانم های شیرده و همچنین در حساسیت نسبت به دارو ،تهوع ، استفراغ یا دیگر علائم آپاندیسیت ،جراحی حاد شکمی ، انسداد روده أی ناشی از سفت شدن مدفوع و سایر موارد انسدادی و درد غیر مشخص شکمی توصیه نمی گردد.
irteb.com