سه‌شنبه، 28 شهريور 1391

پرسش :

آیا ارتش عراق در دستیابی به اهداف اولیه خود موفق بود؟

پاسخ :
در مرحله نخست، برخلاف تصور رژیم عراق، ارتش این کشور نتوانست به اهدافی که مورد نظر دولت بعث بود دست یابد. صدام قول تصرف سه روزه استان خوزستان را داده بود، اما 35 روز طول کشید تا ارتش عراق توانست قسمت غربی شهر مرزی خرمشهر را تصرف کند. به این ترتیب ارتش عراق با وجود تصرف برخی از شهرها و ارتفاعات مرزی در غرب ایران، به خط پدافندی نامنظم، ناقص و آسیب‌پذیری دست یافت. در این مرحله عراق حتی موفق نشد آبادان را که یک شهر مرزی بود، به تصرف درآورد.
منبع: جنگ ایران و عراق، پرسش‌ها و پاسخ‌ها، فرهاد درویشی، مرکز مطالعات و تحقیقات جنگ