جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

دعای ندبه از کدامین امام معصوم است؟

پاسخ :
ظاهراً این دعا از جانب امام صادق‌ علیه‌السلام انشا شده است، همان گونه که مرحوم مجلسی به آن حضرت نسبت می‌دهد و اما این که در برخی از مصادر این گونه آمده که این دعا برای صاحب‌الزمان است، ممکن است این گونه توجیح کنیم که: این دعا دعایی است که برای وجود مقدس امام‌ زمان‌ علیه‌السلام انشا شده است نه این که این دعا از طرف آن حضرت انشا شده باشد.
هرچند برخی خواسته‌اند احتمال اول را به‌خاطر ناسازگاری برخی از مضامین دعا با صدور آن از جانب امام‌ صادق‌ علیه‌السلام مردود سازند، ولی برای اهل تحقیق روشن است که این اشکالات قابل توجیه است، زیرا نظیر چنین مضامینی در موارد دیگر از امام صادق‌ علیه‌السلام و دیگر ائمه علیهم‌السلام نیز نقل شده است(۱).
و نیز احتمال‌دارد که بزوفری از پدرش حسین‌ بن‌ علی‌ بن‌ سفیان که از علما و راویان بزرگ قرن چهارم که هم‌عصر و زمان غیبت صغری بوده نقل کرده و او هم به‌وسیله‌ی نواب اربعه از راه مکاتبه و توقیع با امام‌ زمان علیه‌السلام در ارتباط بوده و این دعا را در کتاب خود آورده و سپس به‌دست فرزندش ابوجعفر بزوفری رسیده است.

پی‌نوشت:
۱. منتخب الاثر، ص۱۴۰.
منبع: پورتال جامع مهدویت