جمعه، 31 شهريور 1391

پرسش :

مراد از «سلام علی آل یاسین» در زیارت امام زمان چه کسانی است؟

پاسخ :
شرح پرسش:
در زیارت امام زمان علیه السلام می‌خوانیم: «سلام علی آل یاسین» و آل یاسین با استدلال به آیه ۱۳۰ سوره صافات؛ به اولاد رسول خدا صلّی الله علیه و آله و امام زمان علیه السلام تفسیر می‌شود. لطفاً در این باره توضیح دهید.

پاسخ:
دلیل بر این که آل یاسین خاندان پیامبر و در این زیارت امام عصر است آن است که، یک نام پیامبر «یس»‌ است و خاندان او آل یاسین‌اند. سنی و شیعه نقل کرده‌اند که «یس» از نام‌های پیامبر است.

۱- از ابن عباس نقل است که «یس»، محمد است.

۲- امام باقر علیه السلام فرمودند: «رسول خدا را دوازده نام است که پنج نام از آن‌ها در قرآن است: محمد، احمد، عبدالله، یس و ن».(۱)

3- در تفسیر آیه ۱۳۰ سوره صافات(۲) آمده که: آیه در شان علی است و او جزء خاندان یس (پیامبر) است. امیرالمومنین علیه السلام می‌فرمایند: پیامبر یاسین است و ما آل یاسین.

4- حافظ حصکانی از روایات گوناگون نقل کرده است که: «آل یاسین، آل محمد است و علی نیز جزء آل محمد است».(۳)

پی‌نوشت‌ها:
۱. درالمنثور، ج ۵، ص ۲۵۸
۲. کنزالدقایق، ج ۸، ص ۳۰۸ به نقل از مجمع‌البیان
۳. شواهدالتنزیل، صص ۱۰۹-۱۱۲

منبع: پورتال جامع مهدویت