شنبه، 7 بهمن 1391

پرسش :

زﻣﻴﻨﻲ در ﻣﺠﺎورت روﺳﺘﺎ ﻣﻲﺑﺎﺷﺪ ﻛﻪ ﻃﺒﻖ اﻇﻬﺎرات ﺑﺰرﮔﺎن اﻫﻞ ﻣﺤﻞ وﻗﻒ ﺑﺮ ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﺑﻮده اﺳﺖ در ﻣﻜﺎن ﻳﺎد ﺷﺪه ﺑﻴﺶ از ﭘﻨﺠﺎه ﺳﺎل اﺳﺖ ﻛﻪ ﺟﻨﺎزه دﻓﻦ ﻧﮕﺮدﻳﺪه اﺳﺖ. ﺑﺎ ﻋﻨﺎﻳﺖ ﺑﻪ اﻳﻨﻜﻪ ﻣﺮدم روﺳﺘﺎ ﻧﻴﺎز ﻣﺒﺮم ﺑﻪ ﺣﺪود ﺻﺪ ﻣﺘﺮ زﻣﻴﻦ ﺟﻬﺖ ﺗﺄﺳﻴﺲ ﻣﻜﺎن ﻣﺨﺎﺑﺮات دارﻧﺪ ﻛﻪ از ﻧﻈﺮ ﺗﻨﺎﺳﺐ و ﺿﻌﻒ اﻗﺘﺼﺎدی اﻫﺎﻟﻲ ﻣﻨﺤﺼﺮ ﺑﻪ ﺗﺼﺮف ﺑﺨﺸﻲ از ﻛﻨﺎر ﻗﺒﺮﺳﺘﺎن ﻳﺎد ﺷﺪه اﺳﺖ، ﺿﻤﻨﺎ ﻣﻜﺎن ﻳﺎد ﺷﺪه ﺳﺎلﻫﺎﺳﺖ ﻛﻪ ﻋﻤﻼ ﺗﺒﺪﻳﻞ ﺑﻪ ﻣﻜﺎن ﺗﻮﻗﻒ وﺳﺎﺋﻞ ﻧﻘﻠﻴﻪ و ﻳﺎ رﻳﺨﺘﻦ ﺑﺎر و اﺑﺰار و ادوات ﺷﺪه اﺳﺖ. ﻣﺴﺘﺪﻋﻲ اﺳﺖ ﺣﻜﻢ ﻣﻮرد ﻣﺰﺑﻮر را ﺑﻴﺎن ﻓﺮﻣﻮده و در ﺻﻮرت ﻣﻘﺪور راه ﺣﻠﻲ ﺑﺮای رﻓﻊ ﻣﻌﻀﻞ اﻫﻞ ﻣﺤﻞ ﻣﺒﺬول ﻓﺮﻣﺎﺋﻴﺪ.

پاسخ :
پاسخ از حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی:
زﻣﻴﻦ اﮔﺮ وﻗﻒ ﺑﺮای دﻓﻦ اﻣﻮات ﻣﺴﻠﻤﻴﻦ اﺳﺖ اﺣﺪاث ﺳﺎﺧﺘﻤﺎن ﻣﺨﺎﺑﺮات ﻳﺎ ﭼﻴﺰی دﻳﮕﺮ در آن ﺟﺎﻳﺰ ﻧﻴﺴﺖ.
منبع: اﺳﺘﻔﺘﺎﺋﺎت ﺑﺎب وﻗﻒ، ﺣﻀﺮت آﻳﺖ الله اﻟﻌﻈﻤﻲ ﺧﺎﻣﻨﻪای ﻣﺪﻇﻠﻪ اﻟﻌﺎﻟﻲ، ﻣﻌﺎوﻧﺖ ﻓﺮﻫﻨﮕﻲ ﺳﺎزﻣﺎن اوﻗﺎف، مهر1390.