دوشنبه، 14 اسفند 1391

پرسش :

وقفى وجود دارد که قسمتى از آن خاص و قسمتى از آن عام است و واقف راجع به تولیت آن اینگونه گفته است:«بعد از فوت هر یک، تولیت وقف بر عهده فرد اکبر واصلح از اولاد ذکور نسلا بعد نسلٍ و عقبا بعد عقبٍ با تقدم نسل اول بر نسل دوم است.» در این صورت اگر در بین افراد یک طبقه، شخص جامع‌الشرایطى باشد، ولى از پذیرش تولیت وقف امتناع بورزد ولى با تولیت فرزند کوچکترى که او را اصلح و شایسته براى این کار مى‏داند، موافقت نماید، آیا جایز است فرزند کوچکتر در صورتى که سایر شرایط در او باشد، تولیت آن وقف را قبول کند؟

پاسخ :
فردى که واجد شرایط تولیت است مى‏تواند از قبول تولیت امتناع ورزد لکن اگر تولیت را پذیرفت، بنا بر احتیاط جایز نیست خود را عزل کند ولى اشکال ندارد که فرد دیگرى را در صورتى که امین و شایسته باشد براى اداره امور وقف وکیل نماید و همچنین جایز نیست فردى از طبقه بعدى با وجود فردى واجد شرایط از طبقه قبلى و قبول تولیت توسط او تولیت امور وقف را بر عهده بگیرد.
منبع : رساله اجوبة الاستفتائات حضرت آیت الله العظمی خامنه ای مدظله العالی