سه‌شنبه، 10 ارديبهشت 1392

پرسش :

اگر با کشته شدن یاران و اصحاب امام حسین (ع) همه مشکلات به پایان می‌رسید و ریشه اسلام از بین می‌رفت . آن وقت چه می شد ؟

پاسخ :
وجود مقدس امام حسین(ع) با شهادت خود ، آن تصور غلط را که بنی امیه در جای پیامبر نشستند و هر آنچه می کنند مردم موظف به اطاعت هستند ، به هم ریخت. لذا در ظاهر امام و خاندانش به شهادت رسیدند اما دیگر این تصور اصلاح شد و مردم حتی اگر هم به الزام و اجبار با بنی امیه بیعت کردند ، دیگر دید سابق را نداشتند یعنی بیان می‌کردند که می‌شود مقابل خلیفه ایستاد. اگر به دوره بعد از یزید بنگریم، مشاهده خواهیم کرد که میزان قیام‌های مردمی بیش از پیش بوده است.