دوشنبه، 16 ارديبهشت 1392

پرسش :

طرز تفکر هر جامعه و مللی راجع به دینی که می‌خواهد با سیاست همراه باشد،نسبی است. یعنی طبق شرایط جامعه مثل فرهنگ و تمدن یک تعریفی از دین می‌شود. آیا این نظر درست است؟

پاسخ :
خیر، به هیچ عنوان نسبی نیست بلکه درست این جمله این است که بعضی از قسمت‌ها را دین مشخص نکرده و آن را به دست جامعه‌ی اسلامی سپرده که براساس مقتضیات، آن بخش را خود بنا گذارد و بنایی که آن جامعه اسلامی می‌گذارد براساس تلاش و قابلیت آن جامعه است. اگر اصول را رعایت کند به نتیجه‌ی مطلوب دست پیدا خواهد کرد. لذا خلقت،کرامت وارزش کار بشر این است که در چند انتخاب، به بهترین انتخاب دست پیدا کند. در اصل اسلام، اصول،راه حل و دستورالعمل‌های کلی را به انسان عطا کرده ولی به این معنا نیست که بیان کند حتماً از این مسیر عبور کن، این دیگر به انتخاب فرد باز می‌گردد.