سه‌شنبه، 24 ارديبهشت 1392

پرسش :

آیا فسادهای اخلاقی زنان درباری خاندان پهلوی صحت دارد؟

پاسخ :
آنچه در مقدمه لازم است برای روشن شدن اذهان گفته شود این است که در طول تاریخ قدرت­های استبدادی اموال عمومی و بیت‌المال را مثل میراث شخصی پنداشته و آن حریصانه ، بلعیده‌اند و از هر روشی برای بالا کشیدن اموال عمومی سود برده اند؛ انواع فسادهای مالی؛ مانند :رباخواری ، رشوه گیری ، رانت‌خواری را در جامعه ترویج داده و گرفتن مالیات­های گزاف از مردم از جمله مفسده‌های فراگیر استبدادگران، تاریخ ایران بوده است؛ ازاین روی دود این آتش اول به چشم خودشان رفته و آثار سوء آن متوجه خانواده­ی آنان گردید؛ این قانون وسنت الهی و مکافات عمل آنهاست، مکافاتی بسیار خوارکننده و ذلت‌بخش «عاقبت شومی» است که تمام مستبدان بدان گرفتار آمده‌اند.[1]
خاندان پهلوی «پدر و پسر» از جمله ستم پیشگان تاریخ استبدادی ایران بوده‌اند که سرانجامی جز تبعید و آوارگی و خواری ومرگ باذلت نداشته‌اند.
درباره فساد اخلاقی خاندان پهلوی، سخنان زیاد گفته شده و کتاب­های زیادی نوشته شده است. بسیاری از این گزارشات از سوی درباریان و نزدیکان آنها و برخی نیز از طرف سران ساواک که محرم اسرار آنها بوده‌اند، به طور مستند در صفحات تاریخ به عنوان لکه ننگی از آن خاندان برجای مانده است.[2]
براساس برخی از اسناد، دربارة همسران رضاخان چیزی که نشانگر ارتباط نامشروع آنها باشد، برای ما قطعی نشد؛ اما دختران او و دختران و همسران محمدرضا هیچ پایبندی به موازین وحدود شرعی نداشته و غرق فساد و بی‌بندوباری بوده‌اند؛ خصوصاً همسر اخیر او فرح و خواهرش اشرف و برخی از دختران محمدرضا روی تمام سیاه‌رویان تاریخ را در بی‌بندوباری و فسادهای اخلاقی سفید کرده‌اند؛ لذا اگر منظور از زنان درباری این طیف از زنان باشد، مطالبی گزارش شده که به اطلاع می‌رسد، قبل از همه لازم به یاد آوری است که رضاخان و پسرش از جمله مروجین فساد و بی‌بندوباری در ایران بوده‌اند و ارتباطات نامشروع آنها و اعمال زشت رضاخان در زیر پا نهادن ارزشها، مهمترین عاملی است که خاندان او را گرفتار انحطاط و سقوط کرد، او به طور علنی با قانون کشف حجاب راه فساد را هموار نمود و مبارزه با مظاهر دینی را علنی کرد.[3] ازاین روی بود که فساد قبل از همه دامن خاندان خودرا گرفت ؛
حسین فردوست در این باره می‌گوید: «... اگر دوران فرح را اوج فساد و چپاول و غارتگری دربار بخوانم، سخن گزافی نگفته‌ام...» و درباره اشرف چنین می‌گوید: «... او روابط بی‌بندوباری و از نظر فساد کم ‌مانندی را شروع کرد...».
فردوست که بیشتر با ستر و پوشش درباره مفاسد درباریان سخن گفته محمدرضا و خواهر و همسر او را بزرگترین مروج فسادهای اخلاقی دانسته است.
یکی از درباریان درباره­ی فساد خانه­ای پهلوی چنین گزارش می دهد: موقعی که کارتر به ایران آمد شب در کاخ نیاوران مجلس سور به پا شد، کارتر چند روز با فرح رقصید و ما شاهد بودیم که کارتر (رئیس‌جمهور وقت آمریکا) با فرح بود و در حضور شاه کارهای بی‌عفتی انجام می‌داد... و محمدرضا شاهد این موضوع بود و می‌خندید و برای آنها دست تکان می‌داد. من از کسانی هستم که از نزدیک این موضوعات را می‌دیدم و حالا هم با زحمت و فشار به حافظه ، خاطراتم را مرتب می‌کنم، تا مردم متوجه بشوند؛ چرا ریشه دو هزار ساله شاهنشاهی ایران خشک شد و عامل آن چه کسی بود...».[4]
درباره ابتذال اخلاقی و انحرافات آنها افرادی چون احمدعلی مسعود انصاری و دیگران مطالب زیادی گفته‌اند که قابل بیان نیست، درباره ارتباط اشرف خواهر شاه و فرحناز دخترش با خواننده‌هایی مثل داریوش و ستار، و....مطالب فضاحت‌باری نوشته‌اند که تاریخ را به لجنزار گندیده تبدیل نموده است؛[5]
معرفی منابع جهت مطالعه بیشتر:
1. من و فرح پهلوی، نویسنده:اسکندر دلدم
2. ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، نویسنده:حسین فردوست.
پاورقی ها:
[1] . با مراجعه به علل انحطاط تمدنها و انقراض سلسله‌های پادشاهی در تمام جهان یکی از علل عمده گرفتاری و فساد اخلاقی و اقتصادی و تحمیل مالیاتهای سنگین به مردم بوده است، ر.ک: علل سقوط تمدنها، از زیمون آرون، تاریخ تمدن ویل دورانت.
[2] . برای نمونه کتابهای نوشته شده توسط، مسعودی انصاری، احمدعلی، تحت عنوان «من و خاندان پهلوی» و فردوست، حسین، کتاب «ظهور و سقوط سلطنت پهلوی» و خاطرات اشرف پهلوی با عنوان «من و برادرم» می‌توانید مراجعه کنید.
[3] . رازی، عبدالله، تاریخ ایران، تهران، اقبال، 1317، ص 902-898 و مدنی، سیدجلال‌الدین، تاریخ سیاسی معاصر ایران، قم، مدرسین، چاپ سوم، بی‌تا، ج1، ص243.
[4] . دلدم، اسکندر، من و فرح پهلوی، تهران، به آفرین، چاپ دوم، 1380، ج 2، مقدمه خط سرپرست خدمه کاخهای سلطنتی صاحب اختیار.
[5] . همان، ص458.