يکشنبه، 28 مهر 1392
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما

پرسش :

آیا در قرآن مجید درباره زندگى مشترک زن و شوهر و همسردارى آیه اى داریم؟


پاسخ :
قرآن کریم دو چیز را رکن و اساس تحکیم بنیان خانواده مى داند، که بى توجهى به آن، راه نفوذ شیطان را هموار مى سازد؛ که آن دو، آرامش و محبت بین زن و شوهر است.
خداوند سبحان مى فرماید: «وَ مِن آیاتِهِ اَنْ خَلَقَ لَکُمْ مِنْ انفسکم اَزْواجاً لِتسکنوا الیها و جعل بینکم مودةً وَ رَحْمةً اِنَّ فى ذلکَ لآیاتٍ لِقُوْمَ یَتَفکَّرُونَ»1 یکى از آیات الهى آن است که براى شما از جنس خودتان جفتى بیافرید که در برِ او آرامش یافته و با هم انس گیرید و میان شما رأفت و مهربانى برقرار فرمود در این [زندگى مشترک] نشانه هایى است براى کسانى که تفکر مى کنند»2.
از این رو، سفارش شده با دختر بسیار دوستار و مهربان، ازدواج کنید.
رسول اکرم صلى الله علیه و آله مى فرماید: «اِنَّ خَیْرَ نِسائِکُمْ اَلْوَلُود والْوَدُودُ اَلْعَفیفَةُ»3؛ «بهترین زنان شما، زنان فرزند آور، بسیار دوستدار و پاکدامن هستند».
زن و شوهر اگر بخواهند زندگى موفق و پایدارى داشته باشند، بایستى رمز و رازهایى که باعث سعادت و ایجاد محبت بوده، بدست آورده و آن را در زندگى به کار ببندند.
نبى اکرم صلى الله علیه و آله مى فرماید: «جِهادُ الْمَرأَةِ حُسْنُ التَّبَعُّل»4؛ «جهاد زن، همسردارى نیکو است».
و نیز درباره مرد مى فرماید: «اَلکادُّ عَلى عِیالِهِ کَالْمُجاهِدِ فى سَبیلِ اللّه »5؛ «کسى که براى آوردن روزى خانواده و فرزندان کار و تلاش کند، همانند مجاهد در راه خداست».
بنابراین زن و شوهر همانند دو مجاهدند؛ که یکى بیشتر در خانه و دیگرى بیشتر در بیرون از خانه، هم پاى یکدیگر کوشش کرده و بنیان ثبات خانواده و روابط دوستانه و صمیمانه را شکل مى دهند و نزد خداوند از جایگاهى شایسته برخودار مى گردند.
آشنایى به امور همسردارى، خانه دارى و اصول تربیتى براى هر دخترى که زندگى مشترک را شروع مى کند؛ لازم و بایسته است تا در پرتو آن بتواند امنیت و آرامش را در محیط خانه فراهم نماید. امروزه لازم است دوره هاى آموزشى براى زوج هاى جوان حتى قبل از ازدواج برگزار گردد و یا حداقل از طریق مطالعه و دقت در تجربه دیگران بتوانند استحکام بنیاد خانه و خانواده را تضمین کنند.
حسن خلق که در آیات قرآنى از آن سخن به میان آمده و حتى پیامبر با عنوان «إِنَّکَ لَعَلى خُلُقٍ عَظِیمٍ»6 مورد تمجید و ستایش خداوند قرار گرفته، به معناى نرم خویى، نیک گفتار بودن و گشاده رویى با دیگران است.
بنابراین با توجه به کاربردها و مصادیقى که قرآن براى حسن خلق بیان داشته مى توان گفت که «حسن التبعل»؛ «و نیکوهمسردارى از سوى خانم ها» به معناى رفتارها و هنجارهاى نیک و حتى فراتر از آن است. هم چنان که خوش رویى و تلاش و فداکارى مرد در ردیف جهاد دانسته شده و چنین مردى را مجاهد در راه خدا برشمرده است.
پی نوشت:
1. روم30، آیه 21.
2. در سوره اعراف آیه 189 نیز تعبیر سکونت و آرامش آمده است.
3. وسائل الشیعه، ج 14، ص 41.
4. مستدرک الوسائل، ج 8، ص 9.
5. وسائل الشیعه، ج 12، ص 34.
6. قلم 68، آیه 4.
منبع :www.porseman.org


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.