ازدواج‏ هایی با ریسک بالا

از قدیم گفته ‏اند ازدواج مانند هندوانه دربسته است و نمی‏ توان آینده را دید، در حالی که می ‏توان با داشتن آگاهی و استفاده از تجربیات دیگران، انتخابی درست داشته و از بروز مشکلات در آینده تا حدود زیادی جلوگیری کرد.
شنبه، 4 فروردين 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
ازدواج‏ هایی با ریسک بالا
علاقه و عشق، تنها گزینه برای انتخاب همسر نیست.
 
چکیده : از قدیم گفته ‏اند ازدواج مانند هندوانه دربسته است و نمی‏ توان آینده را دید، در حالی که می ‏توان با داشتن آگاهی و استفاده از تجربیات دیگران، انتخابی درست داشته و از بروز مشکلات در آینده تا حدود زیادی جلوگیری کرد.

تعداد کلمات 790 / تخمین زمان مطالعه 4 دقیقه

ازدواج‏ هایی با ریسک بالا

وجوه مشترک

 بر اساس مشاوره ‏های صورت گرفته، ازدواج هایی که با شکست روبرو بوده یا در مرحله آشنایی بهم خورده ‏اند وجوه مشترک زیادی با یکدیگر داشته‏ اند که بر اساس دسته بندی به 8 دسته طبقه ‏بندی می‏شوند. لذا شایسته است افرادی که جزء این دسته بندی ‏ها هستند محتاط ‏تر عمل کنند.
 

دسته اول: ازدواج هایی که در سن بسیار پائین اتفاق می‏افتد

با توجه به عدم ثبات معیارهای انتخاب همسر، عدم شناخت فردی و شرایط پیرامون، عدم استقلال فکری، مالی و ضعف تصمیم گیری، انتخاب های احساسی و عدم شناخت کافی از جنس مخالف، این دسته از ازدواج ها یکی از پر ریسک ترین نوع ازدواج ها به شمار میرود و افرادی که در این رده سنی تصمیم به ازدواج و طی مراحل آشنایی دارند لازم است آموزشهای لازم را جهت ارتباط و شناخت صحیح کسب نمایند و با مشاور و راهنمایی خانواده ها نسبت به آن اقدام نمایند .
 

دسته دوم: ازدواج به علت نیاز جنسی

اگر چه بخش اعظم دلیل ازدواج مردان می تواند به منظور تامین غریزه جنسی آنها باشد و این حق عرفی و شرعی آنهاست، اما نیاز جنسی نباید تنها دلیل ازدواج باشد چرا که پس ازتامین شدن آن، فشار حاصل از شرایط پیرامون زندگی و مسئولیت پذیری و عدم برنامه ریزی میتوانند باعث شکست در ازدواج شود.
 

دسته سوم: ازدواج تحمیلی

ازدواج هایی که به طرفین از سوی خانواده یا بر اساس رسم و رسومات تحمیل می شود و بعضا ازدواج های فامیلی میباشند که علاوه بر اینکه درصد  شکست در این دسته از ازدواج ها زیاد است، میتواند باعث گسترش خیانت های جنسی و عاطفی زوجین نسبت به یکدیگر شود همچنین باعث سرخوردگی و ضعف در استقلال فکری و تصمیم گیری افراد شود.
 

دسته چهارم: ازدواج هایی که بواسطه ظاهر و موقعیت اجتماعی طرفین صورت می پذیرد

اگر چه انسان مجذوب زیبائی ها میشود و نمیتواند به ظواهر بی اهمیت باشد اما از آنجایی که ظاهر در ابعاد مختلف، در گذر زمان عادی می شود و پس از سایر خصوصیات که اکثرا باطنی هستند نمود می کند لذا  با توجه به  تجارب مشاورین توصیه می شود زیبایی ظاهری در کنار سایر خصوصیات فردی و شخصیتی افراد  ملاک انتخاب همسر باشد، نه، تنها دلیلِ انتخاب.
 

دسته پنجم: ازدواج هایی که در آن زن نسبت به مرد برتری دارد

مسئله این نیست که خانم ظرفیت برتری نسبت به آقایان ندارند بلکه یکی از دلایل درونی خانم ها جهت ازدواج نیاز به یک تکیه گاه قوی است  پس در ازدواج شایسته است مرد در چند عامل برتری داشته باشد:
1- سن  ( بیشتر بودن سن مرد نسبت به زن )
2- وضعیت اقتصادی و وجه اجتماعی ( بالا بودن جایگاه شغلی مرد و درامد وی )
3- قد  (شایسته است مرد از زن بلندتر باشد همچنین  در احادیث پیامبر(ص) در مورد ازدواج در این مورد نیز توصیه شده است)
 

دسته ششم: ازدواج های راه دور

شناخت صحیح، یکی از ارکان اصلی جهت انتخاب شایسته همسر است و در شناخت هایی که دو طرف نسبت به یکدیگر در فاصله مکانی دوری قرار گرفته‏اند بخش اعظم ارتباط بوسیله اینترنت، تلفن و یا پیامک صورت میگیرد که این سطح از شناخت نمی تواند قابل اکتفا جهت اتخاذ مهمترین تصمیم زندگی افراد باشد، همانطور که در مشاوره های صورت گرفته این مسئله نمود کرده است لذا حتی المقدور حتی با توجه به شرایط سختی دوری راه در صورتی که دوطرف میل به شناخت و ازدواج دارند لازم است این ارتباط حتما با اطلاع خانواده ها همراه باشد و شرایط به گونه ای باشد که دو طرف بعد از هر 10 دفعه مکالمه تلفنی یک دیدار حضوری داشته باشند
 

دسته هفتم: ازدواج هایی که دو خانواده دارای دو فرهنگ مختلف هستند

خانواده مهترین نقش در تربیت فرد بازی می کند، اختلافات خانوادگی زمانی بیشتر می شود که دو خانواده آداب و رسوم و فرهنگ مختلفی داشته باشند معمولا این اختلافات شامل : اختلاف بر  سر مهریه – اختلاف بر سر مراسم – اختلاف در زمینه دخالت های خانوادگی – اختلاف سلیقه. لذا فشار روحی و استرس زیادتری بر طرفین وارد می شود، حتی المقدور شایسته است وصال با خانواده ای هم فرهنگ صورت پذیرد.
 

دسته هشتم: ازدواج های اینترنتی

ازدواج های اینترنتی پدیده ای که روبه افزایش است و متاسفانه باعث افزایش آمار طلاق شده است، شناخت اینترنتی نمیتواند به هیچ وجه شناختی صحیح باشد و بواسطه تایپ و درج کلمات به سطح مناسبی از شناخت نسبت به فرد مقابل دست یافت از اینرو درصد ریسک در ازدواج های اینترنتی بسیار بسیار بالا می باشد .
 

منبع:
سایت مرکز مشاوره و روانشناسی راه فردا
کانال تلگرامی چای شیرین
 

بیشتر بخوانید :
این رابطه به ازدواج ختم نمی‌شود!
افراد نامناسب برای ازدواج
با چه کسانی نباید ازدواج کرد؟ (بخش اول)
با چه کسانی نباید ازدواج کرد؟ (بخش دوم)
نشانه های مردی که قصد ازدواج دارد؟



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.