چرا چشم چرانی؟!!!

چشم چرانی در مقابل غض بصر و چشم پوشی، به معنای نگاه خیره و شهوت آلود به نامحرم است که با انگیزه لذت طلبی جنسی انجام می شود و به گونه ای، بیماری اخلاقی به شمار می رود. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.
چهارشنبه، 13 تير 1397
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سیدروح الله حسین پور
موارد بیشتر برای شما
چرا چشم چرانی؟!!!
چشم چرانی در افراد متاهل، سردی رابطه را به همراه خواهد داشت.
 
چکیده:  چشم چرانی در مقابل غض بصر و چشم پوشی، به معنای نگاه خیره و شهوت آلود به نامحرم است که با انگیزه لذت طلبی جنسی انجام می شود و به گونه ای، بیماری اخلاقی به شمار می رود. با ما همراه باشید تا در این مورد بیشتر بدانید.

تعداد کلمات 957 / تخمین زمان مطالعه 5 دقیقه

 چرا چشم چرانی؟!!!

چشم چرانی

ز دست دیده و دل، هر دو فریاد
که هرچه دیده بیند، دل کند یاد (باباطاهر)
شاید بتوان نیاز جنسی را مهم ترین و پرنفوذترین نیاز در ساختار وجود انسان به شمار آورد. این نیاز ترکیبی از نیاز زیستی (رفتار جنسی)، نیازهای روانشناختی امنیت، آرامش، احترام و دلبستگی و نیازهای معنوی و وجودی (عشق و پرستش، کمال جویی و زیباشناسی) است.
معمولا دختران و پسران در برهه ای خاص از زندگی (دوران بلوغ) رفته رفته و به روشنی متوجه می شوند که چنین نیازی در درونشان وجود دارد و آنان را بی قرار، کم حوصله و مضطرب کرده و خواهان ارضاء و آرامش است. نوجوان احساس می کند که دیگر مادر، پدر، خواهر و نه حتی دوستان صمیمی اش نمی توانند خلأ درونی او را پر کرده و آرامش و صمیمیتی را که طالب است، در اختیارش قرار دهند؛ می فهمد که نهاد ناآرام او تنها و تنها در کنار فردی از جنس متفاوت از او آرام گرفته و زندگی تکراری و روزمرگی آزاردهنده ای که او را به سمت بی لذتی و افسردگی می کشاند، فقط با او معنا و طراوتی تازه پیدا می کند.
 

ازدواج

 ازدواج، بهترین و سالم ترین پاسخ به این نیاز اصیل و نیرومند است، البته اگر قدر آن دانسته شود و با آموختن مهارت های لازم و پرورش نگرش ها و بینش های صحیح درباره زندگی از موهبت این فرصت پر قیمت استفاده گردد.
نیازها و امیال جنسی، پیچیده و چندلایه اند. نگاه کردن به زنان و دختران جوان و البته زیبارو و جذاب، اگرچه در ابتدای امر لذت بخش و خوشایند است، اما نتیجه اش پدید آمدن احساس حسرت، محرومیت و ناکامی می باشد. تحلیل روانشناختی امیال جنسی مردان، گویای این واقعیت است که برخی مردان با دیدن زنان جوان و زیبا، سریع برانگیخته شده و امیال جنسی آنها فعال می شود. این امیال تنها و تنها با رفتار بسی کامل و آمیزش با فرد مورد نظر، آرام گرفته و تأمین می شود و اگر نگاه کردن و برانگیخته شدن به رابطه جنسی نینجامد، نوعی رفتار ناقص جنسی اتفاق افتاده و مسئله موجب احساس ناکامی، محرومیت و خشم می شود.
این حالت ها در تکرار و تراکم، به عقده های جنسی تبدیل شده، موجب افسردگی و اضطراب های تعمیم یافته[1] و گاه وسواس های جنسی[2] و غیرجنسی می شود.
 

چشم چرانی و مردان متاهل

 مردان متأهل دراین باره آسیب پذیرتر از مردان مجردند؛ زیرا با دیدن زنان دیگر، به طور ناخودآگاه آنها را با نامزد یا همسر خود مقایسه کرده و ممکن است احساس ناکامی و حسرت شدید به آنان روی آورد. البته کم نیستند مردان و پسرانی که با کنترل ذهن و چشم اجازه راه افتادن چنین تغییراتی را به خود نمی دهند یا اگر ناخودآگاه به نگاهی گرفتار شدند، بر آثار آن تسلط می یابند تا تخریب را به حداقل برسانند.
در واقع هر فردی دارای پاره ای از زیبایی ها و جذابیت هاست که همجنس های دیگر او یا آنها را ندارند یا کمتر دارند. به دشواری می توان فردی را پیدا کرد که فاقد هرگونه ظرافت و جاذبه متفاوت باشد. وقتی پایه مقایسه به میان می آید، باید هر فردی را با مجموعه زیبایی ها و جاذبه های خودش در نظر گرفت، نه او را با همه افراد جامعه مقایسه کرد.
پسرانی که به چشم چرانی روی می آورند، به طور خودآگاه یا ناخودآگاه نامزد خود را با همه زنانی که می بینند مقایسه می کنند و مسلما در این مقایسه نابرابر، نه تنها زیبایی های زنان دیگر را بیش از آنچه هست ارزیابی می کنند بلکه زیبایی های واقعی نامزد خودشان را اصلا نمی بینند و یا برایشان از جلوه و جاذبه می افتد. چشم چرانی هیچ ره آوردی جز احساس حسرت، ناکامی، خشم و نفرت از نامزد در پی ندارد. این احساس های بد و ناخوشایند، احساس رضایت از زندگی و نامزد را به شدت می کاهد و مردان را به سوی افسردگی سوق می دهد.

به راستی هرچه نامزد انسان زیباتر و جذاب تر باشد احساس بهتری را در او برمی انگیزد، اما باید توجه کرد که حتی اگر زیباترین همسر دنیا را هم داشته باشد و به نظربازی و چشم چرانی عادت کرده باشد، همین اتفاق برایش خواهد افتاد. شاید شما هم مردانی را بشناسید که با وجود داشتن زنان زیبارو، باز هم در پی زنان دیگری هستند و از نظر زیبایی به مراتب، پایین تر و کمتر از زنان خودشان ارزیابی می شوند
توصیه اساسی که برای رفع این وضعیت به این گونه افراد پیشنهاد می شود این است که علاوه بر مدیریت رفتارها و کنترل نگاه ها، انرژی ها و امیال جنسی، خود را به سوی رفتارهای کاملا مفید و مقبول هدایت کرده و سعی کنند زیبایی ها و جذابیت های نامزد خود را بهتر دیده و برای خودشان برجسته کنند. در واقع آنچه ایشان را آزار می دهد، اندیشه ها و نگاه های نادرست به مقوله زیبایی و رابطه با نامزد است، نه واقعیت زیبا با نازیبا بودن نامزد. البته همه این ماجرا، درباره زنان نیز ممکن است اتفاق بیفتد؛ یعنی گاه آنان نیز کنترل نگاهشان را از دست می دهند.
 
 
منبع: کتاب «راهنمای نامزدی (برخی چالش های دوران نامزدی)»
نویسنده: عباس علی هراتیان

بیشتر بخوانید :
راه کارهایی برای درمان چشم چرانی
پیامدهای منفی چشم چرانی
نگاه خود را چگونه کنترل کنیم؟
چشم‌ پاکی

:پی نوشت 
[1]
. generalized anxieties: اختلال اضطرابی تعمیم یافته یا فراگیر به اضطراب و نگرانی مفرط درباره چندین واقعه یا فعالیت در اکثر ایام می گویند. از ویژگی های مهم این اختلال ترس از آینده است. این اضطراب به سختی مهار می شود، رنج و عذاب درون ذهنی برای فرد ایجاد می کند و حوزه های مهم زندگی فرد را مختل می سازد.
[2] . sexual obsessions مشغله مفرط ذهنی یا رفتاری در موضوعات جنسی.
تبلیغات در راسخون
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
موارد بیشتر برای شما
البخیتی: غنمیت‌های بدست آمده از عربستان، برای ده سال جنگیدن ما کافی است
play_arrow
البخیتی: غنمیت‌های بدست آمده از عربستان، برای ده سال جنگیدن ما کافی است
ترامپ دوباره جلوی دوربین خوابش برد
play_arrow
ترامپ دوباره جلوی دوربین خوابش برد
نقره غریبانه غریب‌شاهی در ناگویا
play_arrow
نقره غریبانه غریب‌شاهی در ناگویا
ترامپ: می‌توانیم همین حالا از جنگ با ایران کنار بکشیم اما می‌خواهیم نتایج برای مدتی طولانی باقی بماند + فیلم
play_arrow
ترامپ: می‌توانیم همین حالا از جنگ با ایران کنار بکشیم اما می‌خواهیم نتایج برای مدتی طولانی باقی بماند + فیلم
استناد پادشاه انگلیس به حدیث پیامبر(ص) درباره روحیات مردم عمان + فیلم
play_arrow
استناد پادشاه انگلیس به حدیث پیامبر(ص) درباره روحیات مردم عمان + فیلم
نامزد ریاست جمهوری فرانسه: حمله به ایران غیرقانونی بود/ آمریکا چنین حقی را ندارد + فیلم
play_arrow
نامزد ریاست جمهوری فرانسه: حمله به ایران غیرقانونی بود/ آمریکا چنین حقی را ندارد + فیلم
الگوی پارادایمی حکمرانی تبیین و پایداری راهبردی در امتداد نهضت عاشورا
الگوی پارادایمی حکمرانی تبیین و پایداری راهبردی در امتداد نهضت عاشورا
چرا از گشتن در شبکه های اجتماعی خسته نمی شوم + راه های رهایی
چرا از گشتن در شبکه های اجتماعی خسته نمی شوم + راه های رهایی
آسیب های پنهان و آشکار تعارف و رودربایستی در زندگی
آسیب های پنهان و آشکار تعارف و رودربایستی در زندگی
7 بلایی که وسواس بر سر زندگی زناشویی شما می آورد
7 بلایی که وسواس بر سر زندگی زناشویی شما می آورد
از دل میدان، تا آغاز زندگی
از دل میدان، تا آغاز زندگی
عادت های سالم و ناسالم مدرسه
عادت های سالم و ناسالم مدرسه
بقائی: جزئیات هسته‌ای موضوع مذاکره با طرف روس نبود
play_arrow
بقائی: جزئیات هسته‌ای موضوع مذاکره با طرف روس نبود
توضیحات ناظر بازی جنجالی ملوان - تراکتور
play_arrow
توضیحات ناظر بازی جنجالی ملوان - تراکتور
پرتاب کوکتل مولوتوف به سمت پلیس توسط معترضان آلبانی
play_arrow
پرتاب کوکتل مولوتوف به سمت پلیس توسط معترضان آلبانی