خطر آنفلوانزا در سفرهای تابستانی (بخش اول)

اغلب ما عادت کرده‌ایم که بشنویم افراد در پاییز و زمستان دچار آنفلوانزا یا سرماخوردگی می‌شوند، در حالی که کسانی که در تابستان دچار این مشکل شده‌اند می‌دانند که سرماخوردگی در تابستان می‌تواند طولانی‌تر از سرماخوردگی در زمستان باشد. با ما همراه باشید.
سه‌شنبه، 21 خرداد 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خطر آنفلوانزا در سفرهای تابستانی (بخش اول)
مبتلایان به آسم، دیابت، بیمارهای قلبی، زنان باردار، افراد بالای 65 سال و کودکان کم سن و سال بیش از بقیه در معرض خطر ابتلا به عوارض ناشی از آنفولانزا هستند.
 

مقدمه

آنفلوانزا یک بیماری تنفسی مسری است که توسط ویروس آنفلوانزا ایجاد می‌شود. همه‌ ی ما ممکن است در هر وقتی از سال دچار آنفلوانزا شویم. بهار و تابستان هم از این قاعده مستثنا نیستند؛ اما احتمال ابتلا به آنفلوانزا در تابستان اگر به مسافرت نرفته باشید، بسیار کم است. اغلب افرادی که فکر می‌کنند آنفلوانزا گرفته‌اند، در واقع دچار ویروس‌های دیگری شده‌اند که ممکن است علائم و عوارضی مانند آنفلوانزا داشته باشد.
 

مسافرت و آنفلوانزا

اگرچه احتمال ابتلا به آنفولانزا در اواخر بهار و تابستان غیرعادی به نظر می‌رسد؛ اما غیرممکن نیست. آنفلوانزا در برخی از نقاط جهان به طور مداوم گردش می‌کند و این یعنی هر زمان امکان دارد که به آن مبتلا شوید. اگر مسافرت کردید، مخصوصاً به خارج از کشور، حواستان به علائمتان باشد. حتی اگر آنفلوانزا نداشته باشید، پزشک تان باید بداند که شما سفر کرده‌اید. بیماری‌های مختلفی در نقاط مختلف کشور و جهان شایع هستند و جایی که شما به آن سفر کرده‌اید، می‌تواند به پزشک تان اطلاعات خوبی دهد تا بیماری‌تان را راحت‌تر تشخیص دهد.
 

آنفلوانزای معده

یکی از بیماری‌هایی که اغلب به اشتباه تحت عنوان "آنفولانزا" نامیده می‌شود، گاستروانتریت است که البته باز هم به اشتباه "آنفولانزای معده" نامیده می‌شود. گاستروانتریت در تمام سال دیده می‌شود و محدود به زمان خاصی نیست. این بیماری باعث استفراغ، اسهال، تب و احساس ناخوشایندی می‌شود که چند روز به طول می‌انجامد؛ اما به هیچ وجه به آنفلوانزا (آنفلوانزای واقعی) ربطی ندارد. این بیماری از یک ویروس متفاوت است و علائم مختلفی دارد. خواب برای عملکردهای ایمنی بسیار مهم است، اما اغلب ما وقتی سفر می‌کنیم چرخه‌ی خواب و بیداری‌مان تغییر می‌کند و ممکن است در به خواب رفتن دچار مشکل شویم. مکمل منیزیم می‌تواند در این مورد به ما کمک کند.
 

بیماری‌های مشابه آنفلوانزا

احتمال دیگر برای زمانی که علائم آنفلوانزا دارید و فصل آنفولانزا نیست، این است که شما مبتلا به یک بیماری مشابه آنفلوانزا شده‌اید؛ یعنی شما یک بیماری ویروسی گرفته‌اید که علائمش شبیه آنفلوانزاست؛ اما آنفلوانزا نیست. بیماری‌های مشابه بیماری آنفلوانزا می‌توانند موجب ناراحتی شما شوند؛ اما کمتر احتمال دارد که علائم و عوارض شدیدتری نسبت به آنفلوانزا را ایجاد کنند. با این که بعید به نظر می‌رسد؛ اما اگر آنفلوانزا خارج از فصل تشخیص داده شد، چیزهایی وجود دارد که باید درباره این ویروس بدانید.
 

علائم آنفلوانزا

علائم آنفلوانزا عبارتند از:
- تب
- بدن درد
- سرفه
- سردرد
- لرز
- فرسودگی و خستگی
- گرفتگی
- استفراغ و اسهال (در برخی از افراد، معمولاً کودکان)
 

طول دوره‌ی بیماری و واگیرداری

اگر شما مشکوک به آنفولانزا هستید، در اسرع وقت به یک مرکز درمانی مراجعه کنید. ممکن است نیاز به آزمایش داشته باشید تا پزشک تان بتواند تشخیص دهد که علائم تان به علت آنفلوانزاست یا چیز دیگری. اگر در معرض خطر بالایی باشید، ممکن است پزشکتان داروی ضدویروسی مانند تامیفلو را برای کمک به تسکین علائم تجویز کند. به خاطر داشته باشید که اگر این داروها در عرض 48 ساعت پس از شروع علائم آغاز شوند، مؤثرتر خواهند بود. اگر مبتلا به آنفلوانزا شدید، ممکن است بین سه روز تا دو هفته طول بکشد تا بهبود پیدا کنید. متأسفانه، احتمال این که ناقل این ویروس باشید حتی قبل از اینکه بدانید بیمار هستید و تا حدود پنج الی هفت روز پس از بیماری، وجود دارد.
 

عوارض احتمالی

مبتلایان به آسم، دیابت، بیمارهای قلبی، زنان باردار، افراد بالای 65 سال و کودکان کم سن و سال بیش از بقیه در معرض خطر ابتلا به عوارض ناشی از آنفولانزا هستند. با این حال، عوارض در افراد سالم هر سنی ممکن است رخ دهد. عوارض احتمالی عبارتند از:
- شرایط مزمنی که بدتر می‌شود، مانند آسم یا بیماری قلبی
- عفونت گوش
- ذات‌الریه‌ی باکتریایی
- عفونت سینوسی
 

درمان

درمان آنفلوانزا می‌تواند در محدوده‌ی تجویز داروهای ضدویروسی تا فقط منتظر بودن تا دوره‌اش طی شود، قرار بگیرد. اگر مطمئن نیستید، با ارائه دهنده مراقبت‌های بهداشتی خود صحبت کنید، تا با تشخیص دقیق، برنامه درمان مناسب را دریافت کنید.
 

یک توصیه

با شناخت علائم آنفلوانزا و بیماری‌های مشابه، می‌توانید اطمینان حاصل کنید که درمان مناسب را دریافت می‌کنید و به جلوگیری از گسترش آن به دیگران کمک می‌کنید. بهترین راه برای جلوگیری از آنفولانزا این است که واکسن آنفلوانزای سالانه را زمانی که در دسترس است، دریافت کنید مخصوصاً اگر شما در یکی از گروه‌های پرخطر هستید.

ادامه دارد...

منبع: سایت تبیان


مقالات مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.