روش صحیح برخورد با دوست خودشیفته (بخش دوم)

یکی از مواهب الهی داشتن دوستانی خوب است که بتوانند در مواقع سختی و نیاز به کمک انسان بیایند. اما گاهی اوقات دوست به جای اینکه مفید باشد، ممکن است به شما آسیب برساند. در بخش اول این مقاله به برخی ویژگی های دوست خودشیفته و نحوه تعامل با او پرداختیم، در بخش دوم نیز نکات دیگری را برای شما خواننده عزیز سایت راسخون بیان می کنیم. با ما همراه باشید.
دوشنبه، 10 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: سید مصطفی سید آقامیری
موارد بیشتر برای شما
روش صحیح برخورد با دوست خودشیفته (بخش دوم)

1. اگر دوستتان زیاد آزرده خاطر نمی شود، رفتارهایش را به سخره بگیرید

گاهی اوقات دوست خودشیفته تان داستان های بی ربط و عجیب و غریب تعریف کرده و یا دست به انجام رفتارهای غیر منطقی می زند که ممکن است باعث آزار شما گردد. وقتی چنین اتفاقی افتاد، ممکن است به سخره گرفتن حرف ها و رفتارهایش موجب شود به صورت موقت هم که شده از آن ها دست بکشد. آن ها با حرف ها و رفتارهای خود می خواهند توجه شما را به خود جلب کنند و وقتی ببینند حرف ها و رفتارهایشان خریدار ندارد قطعاً عقب نشینی خواهند کرد.
 
البته اگر فکر می کنید دوستتان با خندیدن و به سخره گرفتن حرف هایش آزرده خاطر می شود، بهتر است از انجام چنین کاری صرف نظر کنید. اگر دوست خودشیفته تان واقعاً فکر می کند بهتر از دیگران است، این روش در تعدیل دیدگاهش مؤثر واقع خواهد شد.
 
مثلاً می توانید بگویید: "این چیزی که داری می گی واقعاً خنده داره." و یا "خیلی با مزه ای."
 

2. کاری کنید که احساس مهم بودن کند

شما نباید برای اینکه دوستتان حالش خوب شود از روش های غیر صادقانه استفاده کنید اما اگر می خواهید دوستتان خواسته شما را برآورده کند گاهی اوقات مجبورید از این روش بهره ببرید. مثلاً برای اینکه دوستتان احساس مهم بودن کند اجازه دهید فکر کند برنامه ای که ترتیب داده اید ناشی از ایده و نظر او بوده است. امور را به نحوی ترتیب دهید تا دوستتتان احساس کند همه چیز بر طبق نظر او پیش می رود و همین نظرات او باعث فراهم شدن اوقاتی خوش برای شما و دوستانتان شده است.
 
مثلاً فرض کنید قرار است شما با دوستان خود بیرون رفته و موفقیت و یا تولد یکی از آن ها را جشن بگیرید. می توانید برای انتخاب رستوران از دوست خودشیفته خود نظر خواسته و حتی بهانه ای پیدا کنید و یکی از موفقیت های او را نیز جشن بگیرید.
 

4. اگر غیر منطقی رفتار می کند او را نادیده بگیرید

وقتی با شخصی دوستی می کنید، وظیفه تأمین همه نیازهای او را نخواهید داشت. شما نیز باید مرزهایی برای خود داشته باشید و وقتی احساس می کنید شرایط رسیدگی به دوستتان را ندارید بدون هیچ رودربایستی از انجام خواسته های او اجتناب کنید. اجازه ندهید با حرف ها و رفتارها و سرزنش هایشان احساس گناه در شما شکل گیرد. هر وقت فکر می کنید باید از او فاصله بگیرید بی معطلی همین کار را انجام دهید.
 
قبل از مواجهه مجدد با او مدتی به خودتان فرصت دهید تا آرام شوید. اگر شرایطی وجود دارد که نمی توانید از او دور شوید، به نحوی او را نادیده بگیرید. مثلاً می توانید هدفون را در گوش خود بگذارید، یک چرت بزنید و یا از یکی دیگر از دوستان خود بخواهید تا بار شما را به دوش بکشد.


5. موقعیت هایی را که باعث رو شدن رفتارهای خودشیفته گونه دوستتان می شود را شناسایی و از آن ها اجتناب کنید

ممکن است دوستتان رفتارها، ویژگی ها و عادات مرتبط با شخصیت خودشیفته خود را زمانی بروز دهد که شخصیتش مورد تهدید واقع شده و یا احساس نا امنی کند. پس سعی کنید از فراهم آوردن چنین شرایطی اجتناب کنید. مثلاً ممکن است قرار گرفتن شخص مجرد خودشیفته در محیطی که زوج ها حضور دارند برایش آزار دهنده باشد. گاهی اوقات بهترین کار برای اجتناب از رفتارهای اینچنینی شخص خودشیفته این است که آن ها را به چنین مهمانی هایی دعوت نکنید.
 

6. با آن ها درباره رفتارهای آزار دهنده شان صحبت کنید

اگر می خواهید مدت زیادی با دوست خود بمانید و از سویی به دنبال تغییر رفتار او هستید، باید رفتاری که شما را آزار می دهد را به او گوشزد کنید. سعی کنید رک بوده و رفتار مشکل ساز و همچنین جایگزین پیشنهادی خود را به صورت صریح و واضح با او در میان بگذارید. اجازه دهید بداند شما به عنوان یک دوست برای او ارزش قائلید ولی در عین حال نمی توانید رفتار نادرستش را تحمل کنید.

سعی کنید حرف هایی که می خواهید به او بزنید را قبلاً با خودتان مرور کنید. از آنجا که معمولاً این افراد در برابر حرف های شما حالت تدافعی می گیرند، آماده بودن شما بسیار مهم خواهد بود.
 
مثلاً می توانید بگویید: "احساس می کنم اصلاً برایت مهم نیست که از رفتارت اذیت می شوم،" و یا "این که فقط به فکر خودت هستی آزارم می دهد."
  
هرگز به خاطر نگرانی از عکس العمل دوست خودشیفته تان از انجام کارهای لذت بخش دوری نکنید. اگر می دانید او از چنین فعالیت هایی آزرده خاطر می شود، می توانید بدون حضور او به انجام آن ها اقدام نموده و حتی بعداً هم او را مطلع نکنید. یادتان باشد حتی اگر قصد کمک به دوستتان را دارید، بدون حال خوب امکان کمک کردن وجود نخواهد داشت.
 

7. خوشحال و راضی کردن او را متوقف کنید

ممکن است شخص خودشیفته سعی کند به نحوی رفتار نماید که گمان کنید تلاش شما برای راضی نگه داشتن او کافی نیست و بنابراین شما نیز تلاش خود را افزایش دهید. ممکن است این موضوع را هرگز به زبان نیاورد اما در حقیقت وظیفه اصلی تان را برآورد نمودن نیازهای خود می داند. او از شما انتظار دارد برای راضی کردنش از بیشتر نیازهای خود دست بکشید.
 
مراقب باشید هرگز در دام چنین افرادی نیافتید و به هیچ وجه از تفریحات، خوشی ها و نیازهای خود دست نکشید. به عبارت دیگر با خودتان مهربان بوده و احترام بگذارید.
 

8. چیزی به او نگویید که بعداً به کمکش آزارتان دهد

فرد خودشیفته ممکن است به خاطر اینکه حال خودش خوب شود، چیزی بگوید که حال شما را خراب کند، بنابراین از بیان نقاط ضعف خود اجتناب کنید. بدانید کسی که از درد دل های شما سوء استفاده می کند، دوست خوبی نیست، پس دندان روی جگر گذاشته و نزد او درد دل نکنید.
 
هرگز درباره ترس ها، نگرانی ها، اشتباهات، ضعف ها و یا سوتی های خود با آن ها سخن نگویید. ممکن است برای تحقیر و دست انداختن شما این مسائل را برای دیگران بازگو کنند و حتی برای خندیدن خودشان آن ها را در مقابل خودتان تکرار کنند.
 
منبع: سایت ویکی هاو


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط