مراقبت های ماه نهم بارداری (بخش دوم)

در ماه نهم بارداری غذاهای غنی کلسیم باید در راس مواد مصرفی روزانه یک مادر باردار قرار گیرد، چون برای حفظ اسکلت بندی نوزاد و خود مادر در طول این مرحله از بارداری بسیار مهم است. در این مطلب قصد داریم شما را با علائم ماه نهم بارداری و توصیه و مراقبت های آن آشنا نماییم.
جمعه، 25 بهمن 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
مراقبت های ماه نهم بارداری (بخش دوم)
خانم های بارداری که زایمان طبیعی در پیش دارند باید در ماه آخر، پیاده روی سبک داشته باشند تا احساس کشش و درد عضله نداشته باشند.
 

تغذیه ماه نهم بارداری

رژیم غذایی شما در ماه نهم بارداری باید شامل مواد غذایی زیر باشد:
 
غذاهای غنی از فیبر:
- سبزیجات
- میوه ها
- نان کامل
- غلات
- حبوبات
- خرما
 
مواد غذایی غنی از آهن:
- ماهی
- مرغ
- زرده تخم مرغ
- کلم بروکلی
- عدس
- نخود
- اسفناج
- انواع توت ها
- سویا
- میوه های خشک مانند آلو، کشمش
- یک مادر باردار در ماه نهم بارداری خود حتما باید حداقل 3 وعده غذاهای غنی از آهن را به صورت روزانه اساس کار خود قرار دهد.
 
کلسیم نیاز برای اسکلت بندی جنین:
غذاهای غنی کلسیم باید در راس مواد مصرفی روزانه یک مادر باردار قرار گیرد، چون برای حفظ اسکلت بندی نوزاد و خود مادر در طول این مرحله از بارداری بسیار مهم است.
 
چنین غذاهایی شامل مواد زیر هستند:
- خربزه
- محصولات لبنی
- بلغور جو دوسر
- بادام
- دانه کنجد
 
غذاهای غنی از ویتامین C:
هر مادر بارداری باید مواد غذایی زیر را در هر وعده غذایی مصرف کند
- میوه های خانواده مرکبات
- گوجه فرنگی
- توت فرنگی
- کلم بروکلی
- گل کلم
 
مصرف اسید فولیک:
برای جلوگیری از بروز نقائص هنگام تولد در نوزاد خود مانند اسپینابیفیدا، مصرف غذاهایی که غنی از اسید فولیک هستند، در دوران بارداری به ویژه ماه نهم بارداری برای مادر بسیار لازم و ضروری است.

این مواد غذایی شامل مواد زیر هستند:
- سبزیجات برگ سبز
- حبوبات مانند لوبیا، نخود و لوبیای چشم سیاه
 
غذاهای غنی از ویتامین A:
مواد غذایی حاوی ویتامین A را حتما در رژیم غذایی روزانه خود داشته باشید. این مواد شامل موارد زیر هستند:
- اسفناج
- هویج
- سیب زمینی شیرین
- طالبی
 

توصیه های مذهبی در ماه نهم بارداری

در نماز های عصر سوره زلزال- والعصر-و عادیات را بخواند. کمتر بخورد و هر روز به مقداری راه برود و سبک باشد. به آینه و عکس کمتر نگاه کند.از ماه ۷،۸ و ۹ هر ماه به مقداری حنا به دست ها و زیر بغل و زیر ناف و کف پا بگذارد و از استعمال گلاب صرف نظر نشود و از خوردن هر گونه ادویه از قبیل زردچوبه و فلفل خودداری شود. ۳ دانه رطب صبح ها خورده شود . شیر وخرما با تلاوت سوره هل اتی و مومنون . روز پنجشنبه سوره حج و روزهای جمعه سوره فاطر تلاوت شود.
 

مراقبت های ماه آخر بارداری 

پیاده روی فراموش نشود
خانم های بارداری که زایمان طبیعی در پیش دارند باید در ماه آخر، پیاده روی سبک داشته باشند تا احساس کشش و درد عضله نداشته باشند. همچنین ورزش کردن در ماه آخر بارداری مانعی ندارد به شرطی که پرش و جهش در آن نباشد.
 
گرفتگی عضلات را دست کم نگیرید 
گاهی کشش عضله ران و گرفتگی عضله های دیگر ممکن است در ماه آخر بارداری پیش بیاید که در بیشتر موارد طبیعی است و خانم ها نباید نگران نباشند. اما در بعضی موارد ممکن است این گرفتگی ها نشانه کمبود کلسیم باشد که در خانم هایی که دیابت بارداری دارند بیشتر مشاهده می شود. بنابراین متخصصان باید آن را بررسی کنند.
 
خانم های شاغل کمی به خود استراحت دهند
خانم های شاغل بهتر است در محیط کار زیاد سر پا نباشند و ساعات کاری شان را کم کنند. خانم هایی که کارشان ایجاب می کند پشت میز بنشینند، نباید زیاد در حالت نشسته بمانند و هر 2 تا 3 ساعت یک بار باید 10 دقیقه راه بروند.
 

نبایدها در ماه نهم بارداری

دور مسافرت رفتن را خط قرمز بکشید
در ماه آخر بارداری توصیه می شود که خانم ها مسافرت نروند و یا در صورت رفتن به مسافرت، ترجیحا به جایی بروند که به محل درمانی نزدیک باشد، تا اگر مادر دچار مورد اورژانسی و یا خونریزی شد، فورا به آنجا مراجعه کند و تحت درمان قرار بگیرد. چون در ماه آخر بارداری حرکت های زیاد باعث زایمان زودرس می شود و ممکن است جنین و مادر به خطر بیفتند.
 
بدون برنامه ورزش نکنید
خانم های بارداری که ورزش می کنند، باید به یاد داشته باشند فعالیت های ورزشی شان باید با برنامه ریزی باشد. همچنین همه حرکات ورزشی هم برای خانم های باردار مناسب نیستند و در واقع جزو حرکات ممنوعه به شمار می روند. خانم ها می توانند اطلاعات این حرکات ممنوعه را از مرکز مشاوره بارداری دریافت کنند. اما به صورت کلی حرکات کششی و یا حرکاتی که جهش زیادی ندارند، برای خانم های باردار مناسب ترند.
 
فعالیت و کار زیاد ممنوع 
خانم ها نباید در ماه آخر بارداری فعالیت و کار سنگین انجام دهند.
 

نکاتی برای پدرها در ماه نهم بارداری

با نزدیک شدن به زمان زایمان برخی پدرها می ترسند. اما برخی احساس مسئولیت می کنند. در اینجا نکاتی که می توان در ماه نهم رعایت کرد تا همسرتان آرام باشد ذکر شده است:
 
به او کمک کنید تمرینات نفس کشیدن را انجام دهد:
ممکن است همسرتان خسته باشد یا فراموش کند تمرینات لازم برای تنفس در حین زایمان را تمرین کند بنابراین به او یادآوری کنید و به او آرامش بدهید.
 
در بستن کیف بیمارستان به او کمک کنید:
اگر همسرتان قصد بستن کیف بیمارستان دارد به او کمک کنید. همچنین فراموش نکنید وسیله های خود را نیز جمع کنید مانند لباس، کتاب و ….
 
آماده باشید:
اگر شما در دسترس نباشید همسرتان باید با چه کسی تماس بگیرد؟ اگر احساس انقباض دارد با چه کسی تماس بگیرد؟ دفترچه بیمه او کجاست؟ به این سوالات پیش از این که زمان زایمان برسد پاسخ دهید.

منبع: سایت دکتر سلام


سبک زندگی مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
سبک زندگی مرتبط
موارد بیشتر برای شما