راسخون :
امروزه انسانها شاهد فراگيری بیسابقه رسانهها و وسايل ارتباطات جمعی مدرن و نوين هستند. بالطبع آنها در معرض شديدترين امواج رسانهها قرارگرفته اند.
گرچه رسانهها كاركردی دو سويه دارند، اما بيشترين حجم بهرهگيری از آن در دست نظام سلطه است؛ چنانچه میتوان با جرأت گفت حفظ و گسترش قدرت استكباری نظام سلطه به حضور و ظهور رسانهها وابسته است. رسانهها پل ارتباطی و بلكه وسيلهی تسلط بر افكار، اراده و احساسات بشر دوران معاصر به شمار میآيند.
مراكز رسانههای استكبار كه به مدرنترين فناوری جهانی مجهزند، از يك سو ابزاری برای اجرای عمليات روانی قدرتها عليه ملتها و دولتهای مستقل هستند و از سوی ديگر وسيلهای برای كنترل، تضعيف، جهتدهی و هدايت جوانان در سراسر جهان محسوب میشوند که همه این پروژه جهانی در قالب جنگ نرم طراحی شده است. جنگ زیر پوستی و آرام که قبل تر از همه، مقام معظم رهبری به عنوان سکاندار نظام جمهوری اسلامی آن را رصد و شناسایی کردند و بارها نسبت به حملات آن به مسوولان نظام تاکید داشته اند.
در این رهگذر برآن شدیم تا با مدیر یکی از شبکه تلویزیونی به گفتگو بنشینیم .مطلب زیر حاصل گفتگویراسخون با کلباسی مدیر شبکه تلویزیونی اصفهان است.
- به عنوان کسی که سال ها در ارتباط با رسانه فعالیت مستقیم داشته اید بفرمایید به نظر جنابعالی علت رویکرد جنگ نرم چیست و چرا دشمنان از این رو وارد عمل شده اند؟
در واقع باید گفت امروزه ظهور و بروز جنگ نرم تنها در جهت مقابله با انقلاب اسلامی ایران و ارزش های دینی و فرهنگی همراه آن است که دشمنان و مخالفان نظام جمهوری اسلامی را بر آن داشته تا به صورتی جدی تر وارد عمل شوند. .
-چه گروهی دراین جنگ پیشتازتر از بقیه در مبارزه هستند؟
جنگ نرم موضوعی غیر قابل انکاری است که به طور حتم متولیان امور فرهنگی به ویژه دست اندکاران رسانه های مختلف اعم از شنیداری، دیداری و مکتوب جلوتر از بقیه گروههای جامعه هستند و می بایست مجهزتر از قبل در این جبهه فعالیت داشته باشند.
--با توجه به این امر به نظر شما رسالت متولیان و مسوولان عرصه فرهنگی در این خصوص چیست؟
مسوولان و متولیان فرهنگی کشور باید بر اساس رهنمودهای رهبر معظم انقلاب اسلامی با تبیین شرایط و عملکرد دشمنان در این عرصه( اطلاع رسانی توام با تجلیل ) اطلاعاتی نسل جوان امروز را پر کرده و او را آماده ی مقابله با ترفندهای گوناگون دشمنان انقلاب اسلامی کنند.
-به نظر شما اطلاع رسانی نسل جوان و نوجوان در رابطه با جنگ نرم باید به چه صورت انجام گیرد؟
لازم است با ترویج روحیه حماسی از طریق طراحی برنامه های مناسب و جهت دار و منطبق با آموزه های ناب دینی کار کرد که این عمل با آموزش و فرهنگ سازی میسر است تا از این راه بتوانیم نسل جوان و نوجوان امروز را برای مقابله در این جنگ نرم تجهیز کرده و در مقابل با تهاجمات رسانه های فرا مرزی و رقیب واکسینه کنیم.
-برنامه های دولت دهم بر اساس رویکرد فرهنگی مشخص شده است شما در شبکه استانی خود چگونه از این رویه برای مقابله با جنگ نرم استفاده می کنید؟
بله. با توجه به رویکرد فرهنگی دولت محترم در سفر سوم، رسانه استانی اصفهان از همان ابتدای سفر با تاکید بر بعد فرهنگی سفر ضمن اطلاع رسانی در این زمینه در قالب های خبری، گزارشی برنامه های گفتگو محور تلاش کرده ایم تا ذهن مردم را به این سمت و سو هدایت کنیم و مطالبات مردم نیز در این حوزه متمرکز یابد. بدیهی است رسانه استانی پس از سفر فرهنگی دولت دهم به اصفهان، این رویکرد را در حوزه برنامه سازی دنبال کرده و انشاالله هم با همکاری مدیران ارشد استان تا تحقق نتایج مصوبات سفر حمایت کننده این رویکرد خواهد بود.
سال گذشته مدیریت ارشاد آمار درباره استفاده ماهواره در اصفهان منتشر کرد که بسیاری از مسوولان هم از این آمار اطلاعی ندارند و حتی آن را انکار می کنند شما به عنوان مدیرشبکه اصفهان بفرمایید چه راه کارهایی در مقابل این تهاجم گسترده فرهنگی که ناشی از جنگ نرم است،اتخاذ کرده اید؟
من از این آماری که اشاره شده اطلاعی ندارم؛ به هرحال با توجه به رشد تکنولوژی و انتقال آن به سراسر جهان به رغم مقررات محدود کننده، استفاده از امکان ایجاد شده رو به افزایش است که رسانه ملی با توجه به رسالت خود برای مقابله با تهاجم فرهنگی ناشی از آن، با ایجاد شبکه های رادیویی و تلویزیونی متعدد داخلی و برون مرزی بیش از 120 شبکه (ازبعد کمیت وتعداد) و با ارتقاء کمی و کیفی برنامه های تولیدی در ساختارهای مختلف ضمن افزایش قدرت انتخاب مخاطبان برای پر کردن اوقات فراغت، نسبت به اقناء فکری و فرهنگی آنان نیز اقدام کرده تا از این رهگذر از یک سو از اقبال مخاطبان به شبکه های ماهواره ای کاسته و از دیگر سو آنها را به سمت رسانه های خودی سوق دهد
گفتگو از معصو مه طاهری
/2759
جذب خبرنگار افتخاري