راسخون: تاریخچه روابط ایران و اسرائیل به اوایل دوره پهلوی دوم می رسد، دولت ایران در زمان نخستوزیری محمد ساعد مراغهای حدود ۱ سال پس از تشكیل رژیم صهیونیستی(۲۳ اسفند ۱۳۲۸) این كشور را به طور دوفاكتو به رسمیت شناخت و سركنسولگری خود را در اورشلیم دایر كرد. تا آن هنگام حدود ۵۰ كشور رژیم اسرائیل را به رسمیت شناخته بودند. اما محمد مصدق در ۱۵ تیر ۱۳۳۰ شناسایی رژیم اسرائیل را پس گرفت.
به گزارش پارسینه؛ مناسبات ایران و رژیم اسرائیل در این سالها زمینهای مختلفی گسترش مییافت. ولی عمده تبادلات صورت گرفته بین ایران و رژیم اسرائیل مربوط به معامله سلاح و تجهیزات نظامی بوده است. همانند آمریكا، رژیم اسرائیل نیز اساس معاملات خود با ایران را به فروش سلاح به ایران در ازای دریافت نفت از این كشور نهاده بود. اهمیت ادامه این رابطه در زمان تحریم صادرات نفت از جانب اوپك بیشتر آشكار گشت. دولت ایران سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دلار سلاح از اسرائیل خریداری می كرد كه همه نوع سلاح و تجهیزات نظامی را شامل میشد.
رژیم اسرائیل در زمان پهلوی در زمینه مدرنیزهسازی كشاورزی، دفاع هوایی و گردشگری و همچنین آموزش تعداد ۱۵۰۰ متخصص تعاونیهای سازندگی در ایران فعالیت داشت. در حیطه روابط تجاری، در سال ۱۹۷۳ رژیم اسرائیل ۳۳ میلیون دلار صادرات به ایران داشت. این مقدار در ۱۹۷۴ به ۶۳ میلیون و در ۱۹۷۷ به ۱۹۵ میلیون دلار رسید. در سال ۱۹۷۸، رژیم اسرائیل ۷٪ كل صادرات خود (بالغ بر ۲۲۵ میلیون دلار) را به ایران فرستاد.
هواپیمایی ال عال از سال ۱۹۶۰ به بعد، دارای پروازهای ثابت از فرودگاه بینالمللی مهرآباد به فرودگاه بینالمللی بن گوریون بود.
همچنین در سال ۱۹۷۵ ایران به قطعنامه ۳۳۷۹ مجمع عمومی سازمان ملل متحد كه به موجب آن صهیونیسم مساوی نژادپرستی شمرده شد، رای مثبت داد.
در زمان سلطنت پهلوی دوم تعداد زیادی از شركت های اسرائیلی در زمینه ساخت و ساز و پیمانكاری تاسیسات بزرگ فعالیت داشتند.
پارسینه برای نخستین بار تصویری از یكی از تاسیسات ساخته شده توسط مهندسان اسرائیلی كه در آن نقش ستاره داوود به وضوح مشخص است را منتشر می كند. بنای فوق ساختمان اصلی شركت هواپیمایی جمهوری اسلامی ایران (ایران ایر) می باشد. جالب آنكه با گذشته حدود سی و دو سال از پیروزی انقلاب، نقش ستاره داوود در ساختمان فوق همچنان دست نخورده باقی مانده است.