اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی مستقل و بادوام

عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت : اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی مستقل، بادوام و برخوردار از قدرت پیشبرد خود در هنگام رخدادهای شکننده و اثرگذار.
جمعه، 27 فروردين 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: اخبار و تحلیل راسخون
موارد بیشتر برای شما
اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی مستقل و بادوام

عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور گفت : اقتصاد مقاومتی یعنی اقتصادی مستقل، بادوام و برخوردار از قدرت پیشبرد خود در هنگام رخدادهای شکننده و اثرگذار.
 
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، حجت الاسلام والمسلیمن عباسعلی اختری در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه تهران با اشاره به نامگذاری سال 95 از سوی رهبری به نام «اقتصاد مقاومتی ، اقدام و عمل» گفت: همانطور که رهبری معظم فرمودند واقعیت هایی در جامعه و اقتصاد وجود دارد که باید آنها دیده و بررسی شود. 
 
وی افزود: ما تکلیف داریم که شعارمان را مقاومت در مسائل اقتصادی از طریق اقدام و عمل قرار دهیم یعنی قوا و دولتمردان باید دیدگاهشان را بر اساس اقتصاد مقاومتی اصلاح و بر اساس این دیدگاه اقدام کنند. 
 
اختری گفت: اقتصاد در زبان ساده یعنی مدیریت هزینه ها و گردش چرخ زندگی جامعه بر اساس درآمدها و جان اقتصاد هم یعنی محدود کردن و هماهنگ کردن هزینه ها بر اساس درآمدها.
 
وی با مطرح کردن این پرسش که اقتصاد مقاومتی در مقابل چیست؟ افزود: طبق تعریف اقتصاد، اقتصاد مقاومتی یعنی ایستادگی در مقابل اقتصاد شکننده ای که وابسته است و باعث تسلیم در مقابل دیگران می شود، اقتصاد مقاومتی، شکننده و وابسته نیست و مستقل عمل می کند. 
 
سخنران پیش از خطبه های نماز جمعه تهران گفت: اگر استفاده از ثروت و مال به گونه‌ای باشد که عامل قوام، برپایی، حرکت و رشد جامعه باشد روشی عاقلانه و خردمندانه است که مورد تأیید اسلام نیز هست پس اقتصاد مقاومتی یعنی مدیریت مصالح جامعه بر اساس اسلام. 
 
وی با اشاره به اینکه مشکلات اقتصادی در زندگی انسان از نحوه تولید و توزیع و مصرف نشأت می گیرد خاطر نشان کرد: در صورتی که روابط تولید و توزیع عادلانه و بر اساس اسلام مدیریت شود مال و ثروت در جامعه بر اساس روایات قرآن دارای آثاری خواهد بود که مظهر فضل خدا می شود، بشر بایستی فضل خدا را بجوید و بدست آورد مال عامل قیام و ادامه زندگی جامعه است، بر اساس فرامین دین، مال و ثروت عامل قدرت است پس باید مراقب باشیم که زمام امور مال و ثروت را به افرادی ندهیم که به فکر منافع جامعه نیستند. 
 
اختری افزود: جامعه برای استمرار و زنده ماندن به مال و ثروت نیاز دارد و کسانی به ثروت و مال جامعه خیانت می کنند در حقیقت به جامعه خیانت می کنند، مال و ثروت خیر و برکت است زینت جامعه است متأسفانه امروز در جامعه مشکلات مهمی در بخش اقتصاد را شاهد هستیم و علت آن هم این است که به دستورات اقتصادی اسلام توجه و عمل نکردیم. 
 
وی خاطر نشان کرد: انقلاب اسلامی در بعد سیاسی انجام شد اما دولت‌ها انقلاب اقتصادی و فرهنگی انجام ندادند ، اقتصاد خودمان را به صورت اسلامی مدیریت نکردیم، ‌مدیریت تولید و توزیع و مصرف بر اساس عدالت نبود، دولت ها به اصول اقتصادی اسلامی که حدود 20 اصل مشخص است عمل نکردند ما برای انقلاب اقتصادی به دستورهای اسلام و پیامبر (ص) عمل نکردیم و متأسفانه از پیامبر (ص) نیاموختیم که چگونه از عقب افتاده ترین جامعه یک جامعه سرآمد ارائه کرد. 
 
وی در ادامه صحبت های خود گفت: دولتها در آموزش و پرورش و دانشگاه ها به دستورات اسلامی عمل نکردند، مدیریت های اقتصادی خودشان آگاهی نسبت به مبانی اقتصاد اسلامی را کسب نکردند و نه از آگاهان اقتصادی اسلامی استفاده کردند؛اقتصاددان های ما می خواهند از نظام های تکاثری و غربی بهره گیری کنند که این جواب نمی دهد. 
 
عضو شورای سیاستگذاری ائمه جمعه کشور در ادامه سخنان خود گفت: برای اقدام عملی قبل از هر چیز مشخص کردن اولویت ها ضرورت دارد اولویت اول این است که دیدگاه هایمان را در رابطه با راه حل ها تغییر دهیم دیدگاه های اسلامی را جایگزین دیدگاه های غربی کنیم چرا که با دیدگاه غربی نمی توان اقتصاد کشورهای اسلامی را پیاده کرد، واجب های اقتصادی ، حرام های اقتصادی و مدیریت ها را بایستی بر اساس دستورات اسلامی تبیین کنیم، اتکال به بیگانه را کنار گذاشته و به خود متکی باشیم، اولویت دیگر مبارزه با تنبلی و کم کاری است ، مؤمن بایستی در عمل، تفکر، سیاست، اقتصاد و فرهنگ عملگرا باشد و به شدت کار کند، اولویت سوم دفع آفت های ویرانگر و فسادانگیز و نفوذی های دوست نماست.
 
وی افزود: ما ملتی هستیم با ظرفیت های فراوان ، سرمایه های طبیعی ، معادن گسترده ، امکانات کشاورزی و دامپروری و دریایی و مراتع زیاد و همچنین دارای سرمایه های انسانی هستیم ، استعداد فوق العاده و فراوان پیشرفت در جامعه وجود دارد امروز جمهوری اسلامی قدرت تأثیرگذاری است و باید قدر خودمان را بدانیم. 
 
سخنران پیش از خطبه ها خاطر نشان کرد: سیاستمداران امریکا دشمن ما هستند، ایران هراسی می کنند و با به کارگیری عوامل نفوذی و ایجاد تحریم با ما دشمنی می کنند اما ما می توانیم با بهره گیری از امکانات خود با آنها مقابله کنیم متأسفانه الآن در کشور بیکاری 11 درصد است و این بیکاری گریبان جامعه جوان 15 تا 29 سال را گرفته و در اقتصاد شاهد رکودیم پس باید به فکر چاره باشیم و از امکانات خود به نحو احسن استفاده کنیم. 
 
اختری گفت: ممکن است در جامعه افرادی منتظر دیگران باشند اما بر اساس روایات اسلامی نمی توانیم به دیگران متکی شویم به طوری که امام علی (ع) می فرمایند: اگر می خواهید نجات پیدا کنید غفلت را کنار بگذارید غفلت از اصل علم باید کنار گذاشته شود مدرک گرایی کنار گذاشته شود چرا در جامعه به دنبال مدرک هستیم و اصل علم خریدار ندارد، بایستی غفلت از کم کاری ، غفلت از گناه و غفلت از ادای وظیفه کنار گذاشته شود، امام صادق (ع) در همین باره می فرماید: مؤمن آنقدر کار و وظیفه دارد که نیازی به سرگرمی ندارد. 
 
وی افزود: چرا برخی می گویند با آمریکا کنار بیاییم و در جواب گفته می شود که آمریکا ثروت، قدرت ، امکانات و تبلیغات جهانی دارد در حقیقت ما بایستی توجه کنیم که امریکا اینها را کجا آورده است و ما هم راه های به دست آوردن این امکانات را یاد گرفته و خودمان قدرتمند شویم، امریکا ، چین و کشورهای پیشرفته با کار و زحمت و تلاش قدرتمند شدند ما هم بایستی با بکارگیری علم و عمل ثروت بدست آوریم تا قدرتمند شویم. 
 
اختری گفت: بر اساس روایات و تجربیات به هر کسی محتاج شویم اسیر آن خواهیم شد چرا که دیگران برای ما کاری نمی کنند اگر متکی به خود باشیم و از دیگران بی نیاز باشیم همتراز قدرتمندان خواهیم شد ،‌ ما باید راه های مقابله با تحریم را یاد گرفته و به آنها عمل کنیم اگر جامعه اسلامی بی نیاز شد و توانست به کشورهای دیگر اسلامی و غیراسلامی کمک کند آنوقت امیر خواهد شد.
/2759/



اخبار مرتبط
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.