جهت تأمین نظر شورای نگهبان صورت گرفت؛

معافیت مساجد و حوزه های علمیه از پرداخت عوارض ساخت و ساز

نمایندگان خانه ملت در پی پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی طی اصلاح مواد ماده ۴۱ لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، با معافیت مساجد و حوزه های علمیه از پرداخت عوارض ساخت وساز موافقت کردند.
سه‌شنبه، 4 آبان 1395
تخمین زمان مطالعه:
پدیدآورنده: روابط عمومی راسخون
موارد بیشتر برای شما
معافیت مساجد و حوزه های علمیه از پرداخت عوارض ساخت و ساز

نمایندگان خانه ملت در پی پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی طی اصلاح مواد ماده ۴۱ لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور، با معافیت مساجد و حوزه های علمیه از پرداخت عوارض ساخت وساز موافقت کردند.
 
به گزارش راسخون به نقل از خانه ملت، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، 4 آبان ماه) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور اعاده شده از شورای نگهبان با 162 رای موافق، 9 رای مخالف و 8 رای ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر با اصلاح بند 2 ماده 41 این لایحه موافقت کردند.
 
در بند 2 ماده 41 آمده است: پشتیبانی از مراکز تحقیقاتی و آموزشی حوزوی و دانشگاهی، تشکل های اجتماعی، فرهنگی مردم نهاد در زمینه اسلام شناسی، شیعه شناسی، ایران شناسی و اندیشه های انقلاب اسلامی و شخصیت ها و نهادها و مجامع تقریبی و همچنین گسترش شبکه های مجازی بین المللی و فعالیت های رسانه ای و هنری با ساماندهی مادی و معنوی و توسعه سرمایه انسانی و مقابله با جبهه معاند نظام اسلامی.
 
آیین نامه اجرایی این ماده ظرف مدت 6 ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور، وزارت آموزش و پرورش، وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، شورای عالی حوزه های علمیه، سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران و موسسه تنظیم و نشر آثار حضرت امام خمینی(ره) تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.
 
بند 2 ماده 41 به شرح زیر اصلاح شد: عبارت «از طریق شورای عالی حوزه های علمیه» بعد از کلمه «حوزوی» اضافه شد و عبارت «و موسسه تنظیم و نشر آثار مقام معظم رهبری» بعد از عبارت «امام خمینی(ره)» اضافه گردید.
 
همچنین نمایندگان در جریان بررسی لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور اعاده شده از شورای نگهبان با 164 رای موافق، 4 رای مخالف و 5 رای ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر با اصلاح بند الحاقی یک ماده 41 این لایحه موافقت کردند.
 
در بند الحاقی ماده 41 آمده است: دولت موظف است لایحه سند جامع، سبک زندگی اسلامی ایرانی را با لحاظ شاخص های کمی و کیفی نظیر الگوی مصرف، ترویج روحیه مشارکت و فرهنگ تعامل و رقابت سالم بین مردم، قناعت و صرفه جویی و احترام به کسب و کار حلال، احترام به قانون، تفریحات و اوقات فراغت سالم، ترویج سخت کوشی و ساده زیستی متناسب با آموزه های اسلامی تا پایان سال اول ابلاغ این قانون تهیه و با رعایت موارد زیر به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید.
 
نمایندگان بند الحاقی 1 ماده 41 را به شرح زیر اصلاح کردند: کلمه «لایحه» حذف شد و عبارت «تدوین و با رعایت موارد زیر اجرا نماید» جایگزین عبارت «تا پایان سال اول ابلاغ این قانون تهیه و با رعایت موارد زیر به مجلس شورای اسلامی ارائه نماید» شد.
 
بنابراین گزارش نمایندگان خانه ملت همچنین در جریان بررسی لایحه احکام دائمی برنامه های توسعه کشور اعاده شده از شورای نگهبان با 166 رای موافق، 5 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 234 نماینده حاضر با اصلاح بند الحاقی 2 ماده 41 این لایحه موافقت کردند.
 
در بند الحاقی 2 ماده 41 آمده است دولت مکلف است در اجرای وظایف تکلیفی نظام اسلامی و به منظور حضورموثر و هدفمند حوزه و روحانیت، از حوزه  علمیه در حکم نهاد عمومی غیر دولتی پشتیبانی و حمایت زیر را به عمل آورد:
 
نمایندگان بند الحاقی فوق را بدین شرح اصلاح کردند: عبارت «از طریق شورای عالی حوزه علمیه» بعد از عبارت «دولت مکلف است» اضافه شد.
 
همچنین جزء یک بند الحاقی 2 ماده 41 با پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی بدین شرح اصلاح شد: فضاهای آموزشی، پژوهشی و اداری حوزه علمیه از پرداخت عوارض ساخت و ساز معاف می شوند که این اصلاحیه دکتر لاریجانی با 150 رأی موافق، 28 رأی مخالف، 11 رأی ممتنع از مجموع 237 نماینده حاضر مورد موافقت نمایندگان قرار گرفت.
 
این گزارش می افزاید: همچنین نمایندگان با 141 رای موافق، 5 رای مخالف و 11 رای ممتنع از مجموع 236 نماینده حاضر با اضافه شدن عبارت «از طریق شورای عالی حوزه علمیه» به انتهای جزء 3 بند الحاقی2 ماده 41 موافقت کردند.
 
در جزء 3 بند الحاقی 2 ماده 41 آمده بود: پشتیبانی و ارائه خدمات لازم به منظور آموزش، تربیت دانش آموختگان حوزوی به عنوان مبلغان و مربیان قرآن و عترت(ع) و مروجان فرهنگ دینی و رفع نیازهای فرهنگی و دینی جامعه اسلامی با اولویت طرح هجرت طلاب به مناطق کمتر توسعه یافته.
 
همچنین تبصره جزء یک بند الحاقی 3 ماده 41 به پیشنهاد رئیس مجلس شورای اسلامی بدین شرح اصلاح شد: مساجد از پرداخت هزینه های ساخت و ساز صرفا برای فضای اصلی معاف می باشند که این پیشنهاد با 156 رای موافق، 21 رای مخالف و 3 رای ممتنع از مجموع 234نماینده حاضر مورد موافقت نمایندگان خانه ملت قرار گرفت.
 
گفتنی است اصل تبصره جزء یک بند الحاقی 3 ماده 41 که به شرح فوق اصلاح شد بدین شرح بوده است: مساجد از پرداخت هزینه های حق انشعاب آب و برق و گاز و فاضلاب و عوارض ساخت و ساز صرفاً برای فضای اصلی معاف می باشند.
/2759/



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط