۴ شرط تحقق شعار "رونق تولید"

گفتمان تولید، شاخصه قدرت نرم کشور است و با تعطیلی و رکود واحدهای تولیدی، وارادات بی رویه و قاچاق کالا در تعارض است. گفتمان تولید، نیازمند توجه به کالای ایرانی، افزایش تولید، افزایش ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدکنندگان است.
دوشنبه، 12 فروردين 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
۴ شرط تحقق شعار "رونق تولید"
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری فارس، حجت‌الاسلام والمسلمین محمدحسین مختاری رئیس دانشگاه مذاهب اسلامی در یادداشتی به مناسبت نامگذاری سال  ۹۸ با عنوان «رونق تولید» از سوی رهبر انقلاب اسلامی ضمن تبیین اهمیت این نامگذاری در یادداشتی که در اختیار خبرگزاری فارس قرار داده است به ذکر چند نکته درباره تحقق رونق تولید پرداخته است که مشروح آن در ادامه می‌آید:

انقلاب اسلامی ایران در طول تاریخ شکوهمند خود تاکنون با توطئه‌­های گوناگون نظامی، فرهنگی و اعتقادی مواجه بوده است. اما با تمام این فشارها، ملت با عزت و سربلندی به راه خود ادامه داده است. امروز نیز، اوضاع اقتصادی نشان می‌­دهد که ایران اسلامی در حال گذار از یک پیچ تاریخی مهم است. امروز انقلاب اسلامی در یک جنگ اقتصادی همه جانبه قرار دارد و تمام کفر در مقابل تمام ایمان صف کشیده و قصد دارد تا این بار با حربه اقتصادی و تحریم ستون فقرات نظام اسلامی را بشکند.

اما در مقابل این دشمنی­‌ها، اقدام هوشمندانه و مدبرانه و داهیانه مقام معظم رهبری (مدظله) در ابلاغ سند اقتصاد مقاومتی و نامگذاری سال‌های شمسی با عناوین اقتصادی مانند: اشتغال‌آفرینی، همت و کار مضاعف، جهاد اقتصادی، تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، حماسه اقتصادی، اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال، حمایت از کالای ایرانی و «رونق تولید» نقش بسزایی در شکست نقشه­‌های شیطانی مستکبرین داشته است.

اکنون با توجه به شرایط حساس اقتصادی جامعه و نامگذاری سال ۱۳۹۸ به سال «رونق تولید» چهار نکته را برای فائق آمدن بر این شرایط و تحقق این شعار متذکر می‌­شوم:

۱- ضرورت گفتمان‌سازی: گفتمان رونق تولید باید سکه رایج کشور باشد. مسئولان باید بدانند که گفتمان تولید، شاخصه قدرت نرم کشور است و با تعطیلی و رکود واحدهای تولیدی، وارادات بی رویه و قاچاق کالا در تعارض است. گفتمان تولید، نیازمند توجه به کالای ایرانی، افزایش تولید، افزایش ایجاد اشتغال و حمایت از تولیدکنندگان است.

۲- توجه به رابطه متعاکس تولید و تحریم: «رونق تولید» نسبت معکوس با «تحریم اقتصادی» دارد. یعنی هر گاه رونق اقتصادی جامعه بالا برود، آثار تحریمی سیر نزولی پیدا می­‌کند. در همین زمینه امام صادق (ع) با اشاره به تحریم اقتصادی ایرانیان توسط متعصبین زمان امیرالمؤمنین (ع) می‌­فرماید: وقتی موالیان نسبت به اوضاع اقتصادی خود به آن حضرت شکایت کردند، به آنان فرمود: «فَاتَّجِرُوا بَارَکَ اللَّهُ لَکُمْ فَإِنِّی قَدْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ (ص) یَقُولُ الرِّزْقُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةُ أَجْزَاءٍ فِی التِّجَارَةِ وَ وَاحِدَةٌ فِی غَیْرِهَا». (کافی،ج۵،ص۳۱۸-۳۱۹) [حال که آنان بر شما سخت گرفته­‌اند] پس به تجارت بپردازید، خداوند به شما برکت دهد. همانا از رسول خدا (ص) شنیدم که فرمود: «رزق ۱۰ جزء دارد؛ ۹ جزء آن در تجارت است و یک جُزء در غیر آن است».[*] بنابراین، راه شکست تحریم­‌های اقتصادی دشمن، رونق اقتصادی و تجاری سالم است.

۳- توجه به منابع داخلی: مایه‌های اصلی اقتصاد و کلید بسیاری از درآمدها را خداوند در زمین قرار داده است. براساس تعالیم اسلام، ملتی که آب و زمین در اختیار داشته باشد و با این حال فقیر و نیازمند باشد از رحمت خدا بدور است! چنانکه امیرالمؤمنین (ع) فرمودند: «مَنْ وَجَدَ ماءً وَتُراباً فَافْتَقَرَ فَأَبْعَدَهُ اللهُ» (بحارالانوار،ج۱۰۳،ص۶۵) مسئولین کشور باید از تمام منابع مختلف ثروت مانند: دامداری، کشاورزی، معادن، صنعت و تجارت برای مبارزه با فقر استفاده کنند، حتی اگر ملتی تنها یکی از این سرمایه‌ها را در اختیار داشته باشد، باید به وسیله این، خلاء اقتصادی خود را پر کند تا چه رسد به این که همه آن‌ها را در اختیار داشته باشد؛ و اگر چنین نکند ملتی نفرین شده و دور از رحمت خدا و روح اسلام خواهد بود، نیاز به دیگران در هر صورت از نظر اسلام محکوم است.

۴- بی‌نیاز ساختن کشور از بیگانگان: مسئولان و دست اندرکاران نظام باید از هر حادثه‌­ای فوراً عبرت بگیرند و هرگز از یک ناحیه دو بار ضربت نخورند. امام صادق (ع) می‌­فرماید: «اَلْمُؤْمِنُ جَیِّدُ التَّدْبِیرِ لِمَعِیْشَتِهِ لا یَلْسَعُ مِنْ جُحْر مَرَّتَیْن» (کافی،ج۲،ص۲۴۱) آدم با ایمان در زندگی با تدبیر است و هرگز از یک سوراخ دوباره گزیده نمی‌­شود. از این رو، مسئولان باید ضمن پرهیز از آزموده­‌ها، با توانمندسازی کشور، همه ظرفیت­‌های داخلی را برای بی‌نیازی کشور از بیگانگان و دشمنان بسیج کنند. در همین زمینه، توسعه صادارت غیر نفتی، حل مشکلات معیشتی مردم، رفاه عمومی، افزایش ارزش پول ملی بهترین راه بی نیاز ساختن کشور از بیگانگان است.

بنابراین، با توجه به اینکه «رونق تولید» به طور مستقیم، سکان هدایت جامعه را در دست دارد و عنصر اساسی رزق و رفاه افراد جامعه است، همه ما باید با تمام توان برای تحقق شعار «رونق تولید» تلاش کنیم تا ضمن واکسینه کردن کشور در برابر تکانه‌های اقتصادی، بتوانیم همانگونه که مقام معظم رهبری (مدظله) فرمودند: بزرگترین شکست تاریخ آمریکا را در سال جاری رقم بزنیم.


*پی‌نوشت: 
 عَنْ أَبِی عَبْدِ اللَّهِ ع قَالَ: أَتَتِ الْمَوَالِی أَمِیرَ الْمُؤْمِنِینَ ع فَقَالُوا نَشْکُو إِلَیْکَ هَؤُلَاءِ الْعَرَبَ إِنَّ رَسُولَ اللَّهِ ص کَانَ یُعْطِینَا مَعَهُمُ الْعَطَایَا بِالسَّوِیَّةِ وَ زَوَّجَ سَلْمَانَ وَ بِلَالًا وَ صُهَیْباً وَ أَبَوْا عَلَیْنَا هَؤُلَاءِ وَ قَالُوا لَا نَفْعَلُ فَذَهَبَ إِلَیْهِمْ أَمِیرُ الْمُؤْمِنِینَ ع فَکَلَّمَهُمْ فِیهِمْ فَصَاحَ الْأَعَارِیبُ أَبَیْنَا ذَلِکَ یَا أَبَا الْحَسَنِ أَبَیْنَا ذَلِکَ فَخَرَجَ وَ هُوَ مُغْضَبٌ‏ یُجَرُّ رِدَاؤُهُ وَ هُوَ یَقُولُ یَا مَعْشَرَ الْمَوَالِی إِنَّ هَؤُلَاءِ قَدْ صَیَّرُوکُمْ بِمَنْزِلَةِ الْیَهُودِ وَ النَّصَارَى یَتَزَوَّجُونَ إِلَیْکُمْ وَ لَا یُزَوِّجُونَکُمْ وَ لَا یُعْطُونَکُمْ مِثْلَ مَا یَأْخُذُونَ فَاتَّجِرُوا «1» بَارَکَ اللَّهُ لَکُمْ فَإِنِّی قَدْ سَمِعْتُ رَسُولَ اللَّهِ ص یَقُولُ الرِّزْقُ عَشَرَةُ أَجْزَاءٍ تِسْعَةُ أَجْزَاءٍ فِی التِّجَارَةِ وَ وَاحِدَةٌ فِی غَیْرِهَا.) الکافی، ج۵، ص ۳۱۸-۳۱۹)




 

مطالب مرتبط
آب‌های آلوده سالانه جان بیش از 780 هزار نفر را در جهان می‌گیرد
رهبر از مجلس گله‌مندند
واکاوی شکست استقلال مقابل پرسپولیس در شهرآورد تهران



ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط