به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، تلویزیون با چهار سریال «نون.خ» سعید آقاخانی- شبکه یک، «بر سر دو راهی» بهرنگ توفیقی- شبکه دو، «زوج یا فرد» علیرضا نجفزاده- شبکه سه و «شش قهرمان و نصفی» حسین قناعت- شبکه پنج کار خودش را آغاز کرد و البته برنامههای تحویل سال و «خندوانه»، «کودکشو»، «عصر جدید»، «شوتبال» و حتی شب گذشته «دورهمی» را روی آنتن خودش داشت. همانطور که سیدمرتضی میرباقری معاون سیما پیش از این اعلام کرده بود مخاطبین با سبدی رنگارنگ از سریال و برنامه مواجه خواهند شد. البته آمارها علاوه بر توجه به سه طنز شبکه یک، سه و پنج یک استقبال بینظیر 80 درصدی از سریال «بر سر دو راهی» را نشان میدهد. سریالی که همان ابتدای طرح حضور، بسیاری گفتند ریسک محسوب میشود و در کنار دیگر طنزها اقبالی نخواهد داشت و نسبت به کنداکتور ساعت 21 حتماً باید به پخش دوبارهای بیندیشد.
نظر مثبت 80 درصدی مخاطبان به سریال «بر سر دو راهی»
در حالی که سریالهای نوروزی سیما به روزهای پایانی پخش خود میرسند، سریال «برسر دوراهی» توانسته نظر مثبت 80 درصد از مخاطبان را به خود جلب کند. براساس نظرسنجی رسمی صورت گرفته (از سوی سایت رسمی شبکه دوم سیما) تا پایان پخش یازدهم این ملودرام نوروزی، 62 درصد از مخاطبان امتیاز «عالی»، 18 درصد «خوب»، 13 درصد «متوسط» و 6 درصد «ضعیف» را ثبت کردهاند. «برسر دوراهی» همچنین در آمار بازدید سایت تلوبیون کماکان رتبه نخست پربازدید ترین سریال نوروزی را به خود اختصاص داده و بر این اساس می توان گفت این سریال نخستین ملودرام نوروزی است که توانسته با وجود فاصله گرفتن از فضای طنز در جلب مخاطب موفق باشد.
«نون.خ» دومی در راه
البته در عین حال پرداختن جسورانه سعید آقاخانی و مهدی فرجی به عنوان کارگردان و تهیهکننده سریال «نون.خ» به اقوام و آداب و رسوم کردنشین هم با استقبال بینظیر مردم خصوصاً کردها و مسئولین استانی و مجلس و دولت مواجه شد. تا جائیکه پیشنهاد ادامه این سریال و نوع بسترسازی ساخت سریالهای بومی مطرح شد. مهدی فرجی درباره این موضوع به خبرنگار خبرگزاری تسنیم گفت: " به دنبال استقبال از ساخت مجموعه طنز ایرانی که به اقوام و آداب و رسوم توجه داشته از قسمت پنجم خواستند فصل دوم "نون.خ" ساخته شود. تکلیف اتفاقات مختلف "نون.خ" چند روز بعد طی جلسه با مدیر شبکه یک مشخص خواهد شد ولی بنایمان بر این است که تولید فصل دوم را در تابستان شروع کنیم".
«زوج یا فرد» با کُد آقازادهها و «شش قهرمان و نصفی» در سرمنزل الگوی مصرف
سریال «زوج یا فرد» علیرضا نجفزاده هم که با تِم طنز سیاسی روی آنتن رفته از شب گذشته که اولین رمزگشایی از کُد مربوط به "آقازادهها" را مطرح کرده در فضای مجازی دست به دست میشود و همچنین سریال «شش قهرمان و نصفی» حسین قناعت هم که در دقایق پایانی کنداکتور نوروزی تلویزیون به شبکه پنج آمد درباره الگوی مصرف و حمایت از کالای داخلی در عین فضای ورزشی و موقعیت اکشن صحبت میکند؛ هنوز نتوانسته مخاطب حداکثری را جذب کند و باید منتظر ماند تا روزهای آینده دید سرنوشت توجه مخاطب نسبت به این سریال به کجا خواهد رسید. احتمالاً برخی از سریالها به دلیل کنداکتور نامناسب و جوّ نوروزی بایستی در وهله بازپخش دیگر بهتر دیده شوند.
سیمای پُروپیمانتر داشتیم
سیدمرتضی میرباقری در پاسخ به اولین سوال خبرنگار خبرگزاری تسنیم مبنی بر بازدید مردم از سریالهای نوروزی تصریح کرد: امسال ما پُروپیمانتر از سنوات قبل برنامهها و سریالهای نوروزیمان را روی آنتن بردیم. تجربیاتی که در سنوات قبل داشتیم به ما کمک کرد تا اتفاقات بهتری در سیمای تلویزیون رقم بخورد. میدانستیم که بهار و طبیعت نوروزی، سفر، گردش و صلهرحم را با خود به همراه دارد و از این جهت باید برنامهها و سریالهای نمایشی جنبه تنوع، سرگرمی و طنز مناسبی را داشته باشند؛ از این جهت 4 سریال نوروزی «نون.خ»، «زوج یا فرد» و «شش قهرمان و نصفی» با دستمایه طنز و «بر سر دو راهی» ملودرام اجتماعی و خانوادگی روی آنتن رفتند. در حوزه فیلمهای سینمایی هم 20 فیلم سینمایی ایرانی جدید و قابل توجه و 120 فیلم سینمایی خارجی محصول 2017 به بعد برای نوروز تلویزیون انتخاب شدند.
تلاش کردیم "سین سیما" سین جدی هفت سین نوروزی مردم باشد
وی تأکید کرد: فکر میکنیم آنچه از رسانهملی برمیآمد به کار بست و هنرمندان را برای تولید کارهای نمایشی و غیرنمایشی جذاب و دیدنی بسیج کرد. مردم در ساختارهای مختلف و سلایق متنوع برنامه و سریال دیدند و آمارها حاکی از این است که با توجه به اتفاق تلخ سیل در سراسر کشور از دوم فروردینماه و فضای سنگین جوّی که در کشور بوجود آمد صداوسیما علاوه بر اطلاعرسانی لحظه به لحظه، با ارائه سبدی رنگارنگ از برنامهها و آثار نمایشی سعی کرد این آلام و غم ملت ایران را کاهش بدهد. تلاش ما همواره بر این بوده که سین جدی هفت سین نوروزی مردم "سین سیما" باشد.
تصمیم جدی معاونت سیما برای توجه آثار نمایشی به آداب و رسوم و اقوام
معاون سیما در پاسخ به این سوال که کدام سریال خوب بود و آیا با توجه به بومیبودن سریال تلویزیونی «نون.خ» معاونت سیما تصمیمی برای گسترش این نوع سریالهای بومی دارد، افزود: در هر صورت بعد از سریال «پایتخت» و پیشتر سریال «زنده رود» که در رابطه با اصفهان و مازندران ساخته شدند «نون.خ» با محور توجه به اقوام کُرد بهار امسال به تلویزیون آمد. این اتفاق آنقدر خوشایند بود که اقوام کُرد، مسئولین استان و مجلسیها و دولتیها را خوشحال کرد که رسانهملی در تقویت و استحکام اتحاد اقوام و توجه به آداب و رسوم ایرانی قدم برداشته است. تصمیم جدی داریم که این نوع سریالسازی بومی و توجه به آداب و رسوم و اقوام را ادامه بدهیم.
حتماً در آیندهای نه چندان دور «نون.خ»های دیگری میبینیم
وی خاطرنشان کرد: تجربه پرداختن به آثار بومی و توجه به آداب و رسوم و سبک زندگی ایرانی حتماً در زمره تولیدات دیگر مجموعههای مناسبتی تداوم خواهد داشت. مناطق دیگر ایران هم نیازمند معرفی با دستمایههای نمایشی هستند و از نویسندگان، تهیهکنندگان و کارگردانانمان درخواست خواهیم کرد که حتماً به موضوع بومیگرایی، توجه به آداب و رسوم و سبک زندگی بخشهای مختلف ایران بپردازند. حتماً در آیندهای نه چندان دور «نون.خ» های دیگری در سیمای تلویزیون خواهید دید که اینگونه تولیدات همواره مورد توجه مردم ایران بوده و هست.
واقعاً جای یک ملودرام در نوروز خالی بود
میرباقری در خصوص حضور یک سریال ملودرام(بر سر دو راهی) در سبد کنداکتور نمایشی نوروز تلویزیون که طبق نظرسنجیها هم یکی از پرمخاطبها بوده به خبرنگار خبرگزاری تسنیم، گفت: معمولاً کارهای خانوادگی و اجتماعی همیشه مورد توجه مخاطبین بوده و سبک کاری حامد عنقا و بهرنگ توفیقی را هم مردم پسندیدهاند. همانطور که در سریال «پدر» بازتابهای خوبی دریافت کردیم که یک ملودرام قوی بود. این اتفاق در نوع خودش جدید بود که در کنار سریالهای طنز یک سریال ملودرام اجتماعی و خانوادگی داشته باشیم. واقعاً جای چنین سریالی در میان مجموعههای مناسبتی خصوصاً نوروز خالی بود. «بر سر دو راهی» مکمل سه سریال طنز تلویزیون شد و توانست اقبال زیادی از مخاطبین را به خودش جلب و به یک سریال موفق تلویزیونی تا به اینجا تبدیل شود.
منتظر بازگشایی کُدهای سیاسی و اجتماعی «زوج یا فرد» باشید
معاون سیما با اشاره به اینکه «زوج یا فرد» در شبهای آینده کُدهای جدیدی را بازگشایی میکند افزود: «زوج یا فرد» که شبها از شبکه سه سیما روی آنتن میرود یک طنز بدیعی به شمار میرود که انتقاد قابل اعتنایی از وضعیت جامعه، مسئولان، آقازادهها و دیگر مسائل سیاسی دارد. انشاءالله در شبهای آینده کُدهای مختلفی که نویسنده و کارگردان این سریال تلویزیونی نشانهگذاری کردهاند بازگشایی میشود و مخاطب بیشتری را به خودش جلب خواهد کرد. همانطور که برخی از شبها دستمایه پستهایی در فضای مجازی شده و بسیاری از این نوع پرداخت طنز استقبال کردهاند.
رسالت حمایت از کالای ایرانی بر عهده «شش قهرمان و نصفی» بود
وی به فرهنگسازی الگوی مصرف «شش قهرمان و نصفی» اشاره کرد و گفت: «شش قهرمان و نصفی» دیگر سریال تلویزیونی نوروز 98 است که شبها از شبکه پنج سیما روی آنتن میرود. این سریال طوری طراحی شد که در کنار سوژههای متفاوت امسال سبک زندگی، بومیگرایی، اقوام، آداب و رسوم، طنز سیاسی و انتقادی، ملودرام اجتماعی و خانوادگی یک فرهنگسازی الگوی مصرف و توجه به کالای داخلی و ایرانی هم داشته باشیم. «شش قهرمان و نصفی» بار این فرهنگسازی را به دوش کشید و با هدف حمایت از کالای ایرانی و شناساندن مصرف درست و الگوی مصرف روی آنتن رفت. این سریال هم در بازتابها نشان داده توانسته به سرمنزل برسد و به کارگرفتن بازیگران خردسال و نوجوان و طراحی موقعیتهای اکشن هم از وجوه متمایز این سریال تلویزیونی است.
اولین استندآپ «دورهمی» و انتقاد دولتیها از صراحت مهران مدیری
*اتفاق دیگر اولین شب برنامه «دورهمی» شبکه نسیم بود که با یک ویژهبرنامه کار خودش را آغاز کرد. در این تک قسمت جهانبخش سلطانی، شبنم مقدمی و حمیدرضا آذرنگ حضور داشتند و قرار است در ادامه اردیبهشتماه سری جدید «دورهمی» روی آنتن بروند. چرا که مهران مدیری این روزها مشغول ساخت «هیولا» برای شبکه نمایش خانگی هستند. ولی حاشیهها از همان شب نخست شروع شد و به استندآپ کمدی و حرفهای طنزآمیز ولی انتقادی مهران مدیری به وضعیت سیاسی و اجتماعی برمیگردد. جایی که او گفت: "چیکار دارید میکنید با خوjavascript:void('Red')دتون؟ چیکار دارید می کنید با ما؟ هممهمون میگیم کاش پارسال بود! خدایا ما را با امید خفه کن!" این انتقادات البته که در نسخه اولیه پخش روی آنتن رفت و در بازپخش انتقادات تند مهران مدیری از دولت و شرایط کشور حذف شد.
به برنامه «دورهمی» تذکر دادهایم
سیدمرتضی میرباقری معاون سیما در واکنش به این اتفاق و حاشیه برنامه «دورهمی» به خبرنگار خبرگزاری تسنیم،گفت: جهتگیری برنامه "دورهمی" مشخص است که نقد و انتقادهای سازنده انجام میدهد و از طرفی هم برکسی پوشیده نیست که رسانهملی پرچمدار اطلاعرسانی لحظه به لحظه اتفاقات سیل و همکاریها و همیاریهای دستگاههای دولتی، نظامی و مردمی بود. آنقدر صداوسیما همهجانبه به میدان آمد تا رهبر معظم انقلاب اسلامی در جلسه ویژه بررسی اقدامات و امدادرسانی به مناطق سیلزده با قدردانی از دستگاههای مختلف، خاطرنشان کردند "در قضیه سیل اخیر، صداوسیما انصافاً عملکرد خوبی داشت." و هیچکس منکر خدمات عالی دستگاههای دولتی، نظامی و نهادهای مردمی نیست و رسانهملی هم این خدمات و تلاشها را به سمع و نظر ملت ایران رسانده است. با همه این تفاسیر همگان میدانند رسالت برنامههای طنز نظیر برنامه مردمی و محبوب دورهمی پرداختن به نکات مختلف اجتماعی، سیاسی و... با دستمایه طنز است. برخی از تعابیر مهران مدیری مجری برنامه دورهمی که در اولین شب سری جدید «دورهمی» به اتفاقات سیل و حضور مسئولان در صحنه و خبررسانی در تلویزیون پرداخت آنطور که باید متوازن و منصفانه نبود و بایستی ملاحظات بیشتری انجام میشد که در این زمینه تذکر لازم داده شده است.
ملاحظات جدی خواهیم داشت تا «دورهمی» از مدار انصاف خارج نشود
وی افزود: بدلیل همین ضعف در برنامه دیشب «دورهمی» در بازپخش ملاحظات صورت گرفت و به شبکه دستور داده شد با حساسیت بیشتری نظارت خود را اعمال کند. ناگفته نماند در برنامه دیشب به رفتار غلط برخی از مردم در زمان وقوع سیل و همچنین به دیگر برنامههای تحویل سال سیما با زبان طنز پرداخته شد. انشاالله در برنامههای بعدی سری جدید «دورهمی» این محور و مدار انصاف که اساسیترین شاخصههای برنامهسازی تلویزیون به شمار میرود بیشتر رعایت خواهد شد. چرا که رئیس سازمان صداوسیما هم همواره بر حرکت در جهت انصاف و عدالت برنامهسازی و پرداختن به نکات جاری جامعه و مسائل سیاسی از منظری متوازن، اخلاقی و متعادل تأکید کردهاند. حتماً در برنامههای آتی «دورهمی» و دیگر برنامههای تلویزیون در عین ارائه نکات انتقادی طنزآمیز ملاحظات جدی انجام خواهد شد تا از مدار انصاف خارج نشود.
*البته سیدمرتضی میرباقری معاون سیما به دنبال درگذشت جمشید مشایخی هنرمند پیشکسوت تلویزیون و سینما پیام تسلیتی صادر کرد.
متن پیام تسلیت به شرح زیر است:
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت هنرمند بزرگ و چهره ماندگار عرصه بازیگری، مرحوم جمشید مشایخی، موجب تأثر و اندوهی عمیق شد. هجرت این استاد مسلم بازیگری، لطمه ای جبران ناپذیر به فرهنگ کشورمان است.
مرحوم مشایخی تا آخرین لحظه زندگی پر بار و هنرمندانه اش، با عشق به مردم و کشور و آیین و فرهنگ گوهربار این سرزمین زیست. این عشق و وفاداری باعث شد که همواره یار و همراه تلویزیون باشد و نامش در بسیاری از مجموعههای تلویزیونی به یادماندنی ثبت شده است.
امام علی(ع)، هزاردستان، معمای شاه، تبریز در مه، روشن تر از خاموشی، پهلوانان نمیمیرند و ... ازجمله این سریال هاست که او در آن ها درخشید.
اینجانب، فقدان این هنرمند فقید را حضور خانواده و فرزندان ایشان، خانواده رسانه ملی، جامعه هنری و مردم همیشه قدردان کشورمان تسلیت میگویم و برای بازماندگان از خداوند متعال طلب صبر و برای آن هنرمند والا مقام رحمت و غفران الهی مسئلت دارم.
*البته سیدمرتضی میرباقری معاون سیما به دنبال درگذشت جمشید مشایخی هنرمند پیشکسوت تلویزیون و سینما پیام تسلیتی صادر کرد.
متن پیام تسلیت به شرح زیر است:
انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت هنرمند بزرگ و چهره ماندگار عرصه بازیگری، مرحوم جمشید مشایخی، موجب تأثر و اندوهی عمیق شد. هجرت این استاد مسلم بازیگری، لطمه ای جبران ناپذیر به فرهنگ کشورمان است.
مرحوم مشایخی تا آخرین لحظه زندگی پر بار و هنرمندانه اش، با عشق به مردم و کشور و آیین و فرهنگ گوهربار این سرزمین زیست. این عشق و وفاداری باعث شد که همواره یار و همراه تلویزیون باشد و نامش در بسیاری از مجموعههای تلویزیونی به یادماندنی ثبت شده است.
امام علی(ع)، هزاردستان، معمای شاه، تبریز در مه، روشن تر از خاموشی، پهلوانان نمیمیرند و ... ازجمله این سریال هاست که او در آن ها درخشید.
اینجانب، فقدان این هنرمند فقید را حضور خانواده و فرزندان ایشان، خانواده رسانه ملی، جامعه هنری و مردم همیشه قدردان کشورمان تسلیت میگویم و برای بازماندگان از خداوند متعال طلب صبر و برای آن هنرمند والا مقام رحمت و غفران الهی مسئلت دارم.
مطالب مرتبط
رویدادهای خبرساز «سیمای ۹۷» در پنج قاب/ سالی که با «حاشیه» گذشت!
جمشید مشایخی درگذشت / مراسم تشییع شنبه ۱۷ فروردین
غزل تازه مرتضی امیری اسفندقه برای «مردمان سیلزده»