اجلاس گروه ۲۰؛‌ نمایشی کم فروغ در در اوساکای ژاپن

اجلاس سران گروه ۲۰ در اوساکای ژاپن که از روز جمعه آغاز شده بیشتر به نمایشی کم فروغ برای گرد هم آ‌وردن کشورهای قدرتمند صنعتی می‌ماند تا نشستی که نتیجه‌ای روشن و مشترک از آن حاصل شود.
يکشنبه، 9 تير 1398
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
اجلاس گروه ۲۰؛‌ نمایشی کم فروغ در در اوساکای ژاپن
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری تسنیم، سیاستمداران در اجلاس سران 20 کشور قدرتمند اقتصادی جهان در ژاپن سرزمین آفتاب تابان می‌کوشند نشان دهند که با وجود موضوعات مناقشه‌برانگیز با هم سازگاری و توافق دارند. اما روشن نیست که گفت‌وگوهای آنان در اوساکای ژاپن به نتیجه‌ای مشترک منجر شود.

 هنگامی که سیاستمداران مختلف در سالن این اجلاس با هم بودند بسیار صحبت کردند، اما واقعیت این است که انتظار ثمربخشی را باید تنها از گفت‌وگوهایی داشت که معمولا میان دو سیاستمدار صورت می‌گیرند.

غیرمنتظره‌ترین گفت‌وگو بین پوتین و ترامپ، رؤسای جمهور روسیه و آمریکا، صورت گرفته است؛ این دو هیچ فرصتی را از دست نمی‌دادند تا نشان دهند همدیگر را به خوبی می‌فهمند. ترامپ اعلام کرد که روسیه و آمریکا درباره مشکلات احتمالی تجاری و مسائل نظامی و کاهش تسلیحات با هم گفت‌وگو خواهند کرد. این در حالی است که تا پیش از این افزایش تسلیحات حرف اول را در روابط روسیه و آمریکا می‌زد.

بر عکس آن، گفت‌وگوهای میان رهبران آمریکا و آلمان بود: در حالی که دونالد ترامپ به طور مبالغه‌آمیز از آنگلا مرکل استقبال کرد و او را زنی بی‌نظیر خواند، صدراعظم آلمان در ابتدا او را حتی نگاه هم نکرد.

با این حال، او پس از گفت‌وگو با ترامپ گفت که کوشیده تا بتواند نقشی در کاهش تنش میان ایران و آمریکا ایفا کند. مرکل گفت خواستار شروع روند مذاکره شده است، «اما طبیعی است که وضعیت هنوز بسیار پرتنش است».

به گزارش دویچه وله، همچون بسیاری از نشست‌های بین‌المللی که ترامپ در آن حضور می‌یابد، خبرنگاران با دوربین‌هایشان در پی شکار تصویری از او بر می‌آیند و نظر او می‌تواند بر دیگران تاثیر بگذارد.

اما به گفته ژان کلود یونکر، رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا، نباید به اشتباه افتاد، زیرا «این گونه نیست که جی20 تنها تحت تاثیر خلق و مزاج رئیس جمهور آمریکاست، بلکه دیگران هم عقایدی دارند.»

و بدین ترتیب به نظر می‌رسد که گفت‌وگوها تنها به زحمت پیش برود. در رابطه با پیمان تجاری بین‌المللی، ترامپ ترجیح می‌دهد که آمریکا وارد این پیمان نشود. در رابطه با پیمان حفاظت اقلیمی، کسی نه آمریکا را می‌خواهد و نه برزیل را و حتی شاید ژاپن را نیز نمی‌خواهند.

برای همین روشن نیست که این اجلاس اصلا بیانیه‌ای پایانی داشته باشد. البته به قول یونکر، این بیانیه را به هر حال کسی نمی‌خواند.

در ضمن آنگلا مرکل که در روزهای اخیر دو بار در مجامع رسمی دچار لرزه شده بود بدون مشکل توانست در اجلاس دوروزه پنجشنبه و جمعه در ژاپن شرکت کند و به گفته گزارشگر تلویزیون تنها برخی اوقات چند کلمه جدی و خشک بگوید مثل: «اینجا مثل کلاس‌های مدرسه است!»


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط