وی ادامه داد: به دلیل مسئله کرونا توفیق حاصل نشد که زودتر از این در این استان حضور پیدا کنیم؛ اما در سفر امروز این بررسیهای میدانی و آنچه که در جلسات عنوان شد، در جلسه مسئولان عالی قضایی استان فارس با حضور نماینده، ولی فقیه و استاندار مورد بررسی قرار گرفت.
وی گفت: حوزه قضایی استان فارس، وسیعترین حوزه قضایی کشور است و 26 مرکز دارد. مطابق بررسیها، در این سفر 970 میلیارد ریال برای حل مشکلات حوزه قضایی فارس تخصیص داده شد که این مبلغ از منابع قوه قضائیه و منابع استانی و منابع سازمانها برای نیازهای ضروری به ویژه برای پزشکی قانونی و زندانها و بعضی از ساختمانهای دادگستری، اختصاص پیدا کرد.
آیتالله رئیسی در ادامه گفت: امیدوارم با پیگیری رئیس کل دادگستری استان فارس و پیگیریهای استاندار، مصوبات این سفر به سال آینده موکول نشود و در سال جاری بتوانیم نیازهای ضروری استان فارس را برطرف کنیم.
رئیس قوه قضائیه در خصوص وضعیت پروندههای موجود در استان فارس اظهار کرد: آمارهایی که ما از استان فارس قبل از ورود به استان داشتیم، نشان میداد که بسیاری از پروندههایی که امروز در استان فارس مطرح است، پروندههایی است که به هنگام مورد رسیدگی قرار میگیرد. شاید سه تا پنج پرونده است که کثیرالشاکی است که آن هم بخش عمدهاش حل شده و بخشی از آن مشکلاتی که دارد به اموال خود فردی که محکوم شده برمیگردد و در حال پیگیری است.
وی اذعان کرد: هم بازرسیها و هم گزارشات، حاکی از به روز بودن پروندهها در استان فارس است که باید این موضوع، هم صیانت شود و هم تلاش گردد که هر چه بیشتر این وضعیت به وضعیت به هنگامتر و به روزتر برسد.
آیت الله رئیسی در خصوص مسائل استان فارس خاطرنشان کرد: در جلسه شورای اداری استان که با حضور استاندار و نماینده مقام معظم رهبری برگزار شد، مدیران استان نکاتی را مطرح کردند و در مجموع به این نتیجه رسیدیم که باید در سال جهش تولید حتما برای کارخانجات و کارگاههایی که تعطیل و یا نیمه تعطیل هستند، برنامه ریزی شود و فعال شدن مجدد آنها از طریق استان و دستگاههای مسئول دنبال گردد.
رییس قوه قضائیه بیان کرد: باید تا جایی که ممکن است با بودجهها و اعتبارات موجود، موانع برطرف شود و کارخانهها و کارگاهها به خط تولید برگردند.
وی با اشاره به نشست با برخی از مراجعه کنندگان به دادگستری گفت: در این نشست با برخی از تولیدکنندگان دیدار داشتیم. مقرر شد تا ظرف مدت محدودی مجموعه های مربوط به آنها به چرخه تولید بازگردند.
آیتالله رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر لزوم مقابله جدی با زمینخواری و تغییر کاربریها در استان فارس گفت: این اقدامات به دلیل جاذبههایی که استان فارس دارد، انجام میشود و باید از طریق سازمانهای مسئول مثل منابع طبیعی، سازمان جنگل ها و سازمان محیط زیست در این رابطه کار دنبال شود و انتظار ما این است که وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو نسبت به مسئله آب در اینجا که مسئله مهمی است، اقدام و پیگیری کنند.
رئیس قوه قضائیه افزود: در این موارد اگر کاری مربوط به دستگاه قضایی باشد نیز حتما دنبال خواهد شد.
وی با اشاره به نشست با عشایر عنوان کرد: این نشست برای من نشست بسیار دلنشینی بود. عشایر غیور در همه کشور سرمایه ملی هستند؛ به ویژه در استان فارس که سوابق ایستادگی آنها در مقابل انگلیسها سوابقی است که تاریخ ثبت کرده و رشادت آنها در دفاع مقدس و شهدای عالیقدری که تقدیم کردند، گویای تعهد آنها به ایران و اسلام است و به همین دلیل به عشایر الحمدلله به برکت انقلاب اسلامی توجه شده؛ ولی باز هم میطلبد که مشکلات آنها به طور خاص دیده شود.
آیت الله رئیسی اذعان کرد: الحمدلله استاندار خودش از عشایر است و قرار شد علاوه بر شورای عشایری که فعال است، یک کارگروه سریع تشکیل شود و برخی از مشکلاتی که این عزیزان دارند، به طور خاص با حضور دادگستری، سازمان بازرسی، سازمان عشایری و بخشهای مربوطه و با حضور آقای استاندار و مسئولان اجرایی به صورت ویژه دنبال شود.
دیدار آیتالله رییسی در پایان سفر به شیراز با تعدادی از فعالان اقتصادی استان فارس
در این نشست، رییس قوه قضاییه در مورد فردی که به دلیل بدهی، کارخانهاش تعطیل شده بود و مطالباتی به کارگران و هیات حمایت داشت و حمایت قضایی جهت تصفیه فوری مطالبات و همچنین راه اندازی مجدد کارخانه را میخواست گفت: دادستان مرکز استان و سازمان بازرسی ظرف چند روز موضوع را دنبال کنند تا کارخانه راه بیفتد.رئیس قوه قضائیه خطاب به استاندار گفت: رئیس کل دادگستری و دادستان مرکز استان فارس پیگیریهای لازم را انجام میدهند و حداکثر ظرف یک زمان یک ماهه شما نیز موضوع را پیگیری کنید تا این کارخانه روی خط تولید بیفتد و رونق بگیرد.
با توجه به راهکار دیده شده در جلسه مسوولین استانی حاضر در نشست به اتفاق قول حل مشکل یکماهه این کارخانه را دادند.
مراجعه کننده دوم، مدیر کارخانه موتورسازی با چهل سال سابقه فعالیت بود که به دلیل یک مشکل حقوقی واحد بزرگ تولیدی وی پلمب شده بود.
این فرد خواستار رسیدگی به این موضوع شد که رئیس قوه قضاییه دستور پیگیری موضوع را خطاب به رییس سازمان ثبت اسناد و املاک کشور ظرف زمانی مشخص صادر کرد.
نفر بعد، رئیس کانون بازنشستگان یک شرکت تجهیزات مخابراتی بود که بعد از سال 83 به بخش خصوصی واگذار و پس از آن در سال 85 مشکلاتی برای کارگرانی که بازنشسته شده بودند از نظر حقوق و حق سنوات ایجاد گردیده و مطالبات آنها پرداخت نشده بود.
رئیس قوه قضائیه از استاندار و مسئولان قضایی استان خواست موضوع را از طریق هیئت حمایت از صنایع، پیگیری کنند تا مطالبات این 1300 نفر پرداخت شود و کارخانه نیز مجددا راهاندازی گردد.
آیتالله رئیسی همچنین سقف زمانی مشخصی برای حل مشکل و پرداخت مطالبات کارگران تعیین کرد.
رئیس قوه قضائیه در ادامه با تعدادی دیگر از فعالین اقتصادی و صاحبان صنایع استان فارس دیدار داشت ودستوراتی را برای حل مشکلات این واحدهای تولیدی صادر کرد.
منبع:
1.تسنیم / رئیس قوه قضائیه: بر مقابله جدی با زمینخواری تاکید داریم / کارخانههای تعطیل باید به مدار تولید برگردند
2.تسنیم / بررسی مشکلات فعالان اقتصادی استان فارس با حضور رئیس قوه قضائیه / امید به بازگشت چند کارخانه بزرگ به چرخه تولید با یک ساعت مذاکره فشرده