در ادامه روند برگزاری کنگور سال ۹۹، دومین روز برگزاری این آزمون بزرگز از ساعت ۸ صبح امروز پنج شنبه ۳۰ مرداد ماه با رقابت بیش از ۵۱۰ هزار برای کسب صندلی های علوم انسانی و فنی ریاضی دانشگاهها آغاز شد و فردا جمعه ۳۱ مرداد نیز ۵۹۴ هزار داوطلب در گروه آزمایشی تجربی رقابت خواهند کرد و در نهایت آزمون گروه آزمایشی زبان در روز شنبه با شرکت بیش از ۱۷۴ هزار داوطلب برگزار خواهد شد.
کل ظرفیت پذیرش داوطلبان اعم از دانشگاههای دولتی، آزاد و سایر زیرنظامهای آموزش عالی یک میلیون و ۹۲ هزار نفر ظرفیت است که ۹۱۲ هزار نفر آن برای پذیرش از طریق سوابق تحصیلی در نظر گرفته شده و داوطلبان آن احتیاج به شرکت در کنکور ندارند.به این ترتیب که ۲۰ درصد این ظرفیتها برای دورههای روزانه دانشجو پذیرش میکنند و مابقی آن نیز در نوبت دوم بدون آزمون دانشجو پذیرش خواهند کرد.
در نهایت حدودا ۱۵۴ هزار نفر ظرفیت برای رشته های با آزمون در دانشگاهها اختصاص یافته و کنکور چهار روزه امسال برای کسب رتبه این تعداد از داوطلبان رشتههای با آزمون برگزار میشود.
نتایج اولیه کنکور ۹۹ هفته اول مهرماه اعلام خواهد شد و زمان انتخاب رشته داوطلبان نیز در همان هفته خواهد بود. نتایج نهایی نیز دیرتر از هفته اول آبان اعلام نمیشود و در صورت فشرده کردن فرایندهای بررسی و اعلا نتایج از سوی سازمان سنجش آموزش کشور، شاید نتایج اولیه زودتر از موعد تعیین شده نیز اعلام شود.
بر اساس اعلام سازمان سنجش آموزش کشور، در فاصله دو هفته مانده به برگزاری آزمون ۴۸ سالن ورزشی و ۱۰ مصلی در مناطق مختلف کشور به فضای برگزاری آزمون افزوده شد و با این حساب، کل فضای برگزاری کنکور که در سال گذشته دو میلیون و صد هزار متر مربع بود، امسال به ۵ میلیون متر مربع افزایش یافت؛ فاصله صندلیها نیز حداقل یک متر و ۸۰ سانتیمتر تعیین شده که در برخی مناطق به دو متر هم میرسد.
همچنین با توجه به شیوع ویروس کرونا و تبعات آن برای مردم جامعه و به تبع آن نظام آموزش عالی، دستورالعمل های بهداشتی با هماهنگی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، برای اجرا به دانشگاهها و موسسات آموزشی مجری آزمونهای سراسری ابلاغ شده و بر این اساس نظارت بر اجرای موارد بهداشتی با دقت نظر بیشتری توسط سازمان سنجش آموزش کشور و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی صورت می پذیرد و لازم است داوطلبان نیز با همکاری و رعایت بهداشت فردی، حفظ فاصله فیزیکی و زدن ماسک، سازمان سنجش را در برگزاری مطلوب آزمونها یاری کنند.
در برگزاری آزمون امسال و به دلیل شیوع کرونا، نهادهای نظامی نظیر سپاه، ارتش، بسیج، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام(ره) و برخی نهادهای دیگر با دست اندرکاران برگزاری این آزمون مهم همکاری خواهند کرد.به این ترتیب که ارتش و سپاه با سازمان سنجش آموزش کشور در خصوص اجرای پروتکل های بهداشتی داوطلبان کنکور در روزهای برگزاری آزمون همکاری خواهد کرد و بسیج نیز حوزه در تکریم خانوادهها بیرون حوزههای امتحانی فعالیت میکند.
عوامل اجرایی و حفاظتی نیز در جهت حفظ صحت و سلامتی داوطلبان آزمون همکاری خواهند داشت ودر این راستا تعداد عوامل اجرایی برگزاری آزمونها، نسبت به سال گذشته حدود ۵۰ درصد افزایش داشته است.به نحوی که به جز بسیج و ناظران وزارت بهداشت، ۱۷۵ هزار نفر به عنوان عوامل اجرایی در برگزاری کنکور سراسری مشارکت میکنند که این تعداد در سال ۹۸ بالغ بر ۷۰۰۰ نفر بود.
نمره قبولی وزارت بهداشت به رعایت پروتکل ها در روز اول کنکور
رعایت پروتکلهای بهداشتی مهمترین تغییر فرآیند اجرایی آزمون سراسری سال ۹۹ است. بعد از پنجاه و شش دوره کنکور، این آزمون اولین دورهای است که در ایام شیوع یک بیماری برگزار میشود.
محسن فرهادی معاون مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در روز اول کنکور گفت: به رعایت پروتکل های بهداشتی در روز اول کنکور نمره قبولی خوبی می دهیم، پروتکل ها رعایت شده بود، همکاران بهداشت محیط خوب نظارت کرده بودند و همکاری وزارت بهداشت و سازمان سنجش خوب بود و بر اساس گزارش های واصله از سراسر کشور آزمون به شکل خوبی برگزار شد البته گزارش کلی هنوز به دست ما نرسیده است.
او ادامه داد: داوطلبان کرونایی که از قبل شناسایی شده بودند، در بیمارستان ها آزمون دادند و در مجموع وضعیت رعایت پروتکل های بهداشتی در روز نخست کنکور سراسری خوب بود.
چالش های بهداشتی کنکور سراسری از زبان وزیر بهداشت/ اجازه شکست پروتکل های بهداشتی را نخواهیم داد
سعید نمکی وزیر بهداشت به چالش های بهداشتی برگزاری کنکور سراسری در سایه کرونا اشاره کرد و گفت: در برگزاری کنکور، سه مرحله مهم داریم؛ یکی آنچه قبل از کنکور تا قبل از حضور داوطلبان در حوزه های امتحانی باید انجام شود، یکی مربوط به زمانی است که داوطلبان مشغول آزمون هستند و یکی دیگر مربوط به بعد از ترک حوزه های امتحانی است و برای این سه مرحله، پروتکل نوشته و ابلاغ کرده ایم اما خانواده ها باید توجیه شوند و آموزش داده شوند خوشبختانه با دوستان بسیج برای مدیریت و تکریم خانواده ها، هماهنگی های لازم انجام شده اما روسای دانشگاه ها حتما باید بر اجرای پروتکل ها نظارت کنند و به دنبال ارائه آموزش های فراگیر در صدا و سیمای استانها باشند.
نمکی گفت: دلیلی ندارد امسال همانند هرسال خانواده به همراه فامیل، داوطلبان را همراهی کنند و آنجا بمانند و دعا بخوانند بلکه می توانند در خودروی شخصی یا خانه، دعا بخوانند و حضور داشته باشند و باید به خانواده ها آموزش دهیم که اگر داوطلبی را برای کنکور می خواهند بیاورند، یک نفر و نه بیشتر همراه داوطلب باشد و بعد که داوطلب را به حوزه امتحانی رساند یا در خانه یا در خودروی شخصی بماند و از تجمع خانواده ها باید حتما پرهیز شود.
او افزود: باید دانشگاه ها نظارت ویژه ای بر مرحله برگزاری کنکور و رعایت پروتکل ها داشته باشند و حداقل فاصله یک متر و ۸۰ سانتی متر رعایت شود و در مناطقی که فضای کافی وجود دارد، این فاصله می تواند بیشتر هم شود. می خواهیم امسال اثبات کنیم که یکی از بهترین کنکورها را با رعایت پروتکل هایی که تدوین شده را برگزار می کنیم. برگزاری کنکور امسال، می تواند ویترین کادر بهداشتی و درمانی باشد.
او با تاکید براینکه هرگز اجازه شکست پروتکل بهداشتی را نخواهیم داد، گفت: اگر شب قبل از کنکور احساس کنم پروتکلی شکسته خواهد شد و جان فرزندی از این سرزمین به خطر خواهد افتاد، اجازه برگزاری کنکور را نخواهم داد.
نمکی بیان کرد: در برخی استانهای گرمسیر، دانش آموزان ممکن است در طول کنکور خسته شوند و ماسکها را جابجا کنند و به همین دلیل اعلام کردیم که فاصلهها باید به اندازهای باشد که هیچ فرزند این سرزمین به دلیل شرکت در کنکور سراسری دچار گرفتاری نشود. ما نمیتوانیم نسبت به سلامت آنها بیتفاوت باشیم بنابراین برای اطمینان بخشی به خانوادهها شیوه نامهها را سخت گیرانهتر کردیم.
امید است که کنکور کرونایی امسال با رعایت پروتکل های بهداشتی برگزار شود و هیچ داوطلبی به دلیل شرکت در آزمون سراسری گرفتار بیماری کرونا نشود.
کلید حذف کنکور در مجلس زده شد
فاطمه محمدبیگی به عنوان نماینده ویژه ریاست قوه مقننه برای نظارت در روند برگزاری کنکور سراسری در استان قزوین در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: در خصوص برگزاری کنکور حدود دو هفته فعالیت کارشناسی از سوی کمیسیونهای بهداشت و درمان و آموزش عالی با وزارتخانههای مربوطه انجام شد تا همه چالشها بررسی شود.
وی بیان کرد: پس از تصمیم گیری نهایی در برگزاری کنکور مقرر شد نمایندگانی که پزشک هستند در استانها بر نحوه چگونگی برگزاری کنکور نظارت داشته باشند.
محمدبیگی تصریح کرد: نظارت نمایندگان پزشک بر چگونگی برگزاری کنکور میدانی خواهد بود و در این راستا هماهنگی لازم صورت گرفته و نمایندگان وظیفه نظارتی خود را به طور کامل انجام میدهند.
وی با تاکید بر رعایت تمامی الزام و ملاحظات بهداشتی در برنامه ریزی و اجرای فرآیند کنکور سراسری در مدت ۴ روز برگزاری این آزمون مهم افزود: تأمین سلامتی و امنیت روحی و روانی شرکتکنندگان در کنکور و خانوادههای آنها از مطالبات جدی نمایندگان از متولیان برگزاری کنکور است.
نماینده ویژه ریاست قوه مقننه در نظارت بر روند برگزاری کنکور سراسری در استان قزوین خاطرنشان کرد: ۱۵ بند مهم از سوی قوه مقننه با محور رعایت نکات بهداشتی در هنگام برگزاری کنکور تهیه و ابلاغ شده و ما موظفیم بر اجرای موارد پانزده گانه نظارت کنیم.
نماینده قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به تمام خانوادههایی که فرزندان آنها در کنکور امسال شرکت کرده اند اطمینان میدهیم این آزمون در آرامش و با رعایت کامل پروتکلهای بهداشتی برگزار میشود و اگر تخلفی مشاهده کنیم پیگیری خواهیم کرد.
محمد بیگی گفت: کلید حذف کنکور در مجلس زده شده و با توجه به برنامه ریزهای انجام شده در سال آینده برگزاری کنکور به شکل کنونی حذف خواهد شد.
منبع:
1. رقابت بیش از ۵۱۰ هزار داوطلب در دومین روز کنکور با اجرای پروتکلهای کرونایی | زمان اعلام نتایج کنکور/ همشهری آنلاین
2. اما و اگرهای رعایت پروتکلهای بهداشتی در کنکور/ وزارت علوم در روز نخست آزمون نمره قبولی گرفت؟ / باشگاه خبرنگاران جوان
3. کلید حذف کنکور در مجلس زده شد/ دنیای اقتصاد