اقدام موهن یک راستگرای افراطی نسبت به قرآن منجر به اعتراضات گسترده ای در شهر مالمو، در جنوب سوئد شد. به گزارش رویترز، پلیس «سوئد» با معترضان درگیر شد و اعتراضات به خشونت کشیده شد.
سخنگوی پلیس سوئد اعلام کرد که وضعیت در شهر مالمو از کنترل خارج شده و پلیس سعی دارد تا اوضاع را تحت کنترل بگیرد.
وی در ادامه گفت که واضح است وضعیت کنونی حاصل اتفاقی است که صبح امروز روی داده است.
معترضان در همان مکانی که فرد راستگرای افراطی دست به اقدام موهن نسبت به قرآن زده بود، تجمع کردند.
سخنگوی پلیس مالمو شمار تظاهراتکنندگان را حدود 300 نفر تخمین زد و اعلام کرد آتش زدن یک جلد قرآن در روز جمعه، عامل خشم معترضان بوده است.
شهر مالمو در جنوب سوئد در این روز صحنه درگیری میان معترضان به سوزاندن یک جلد قرآن و نیروهای پلیس بود.
اقدام موهن یک راستگرای افراطی نسبت به قرآن شعله فتنه رو برانگیخت
«راسموس پالودان» بنیانگذار و رهبر یک حزب ملی گرا و راست افراطی در دانمارک موسوم به "استرام کورس (هارد لاین)" اعلام کرده است که ساعت 12 ظهر روز جمعه (28 آگوست 2020 - هشتم شهریور 1399) در مقابل مسجدی در مالمو و همزمان با نماز جمعه مسلمانان، تجمعی برگزار نموده و در آن نسخه ای از قرآن کریم را خواهد سوزاند.پالودان با اعلام اینکه قصد دارد فعالیت های اسلام ستیزانه خود را به سمت شمال گسترش داده و به کشور همسایه سوئد سفر کند، اقدام برای سوزاندن قرآن را "ایستادن برای دفاع از برادران سوئدی خود" دانست.
واکنش شدید مسلمانان
در پی این تهدید، مسلمانان سوئد واکنش های متفاوتی نشان داده اند؛ از دعوت به اقدامات قانونی برای لغو تجمع گرفته، تا تهدید به انتقام از کسانی که مرتکب این اقدام شنیع شوند. جمعی از مسلمانان و آزاداندیشان سوئد با صدور بیانیه ای اعلام کردند: "ضمن محکوم کردن این اقدام شنیع از دولتهای کشورهای اسلامی، سازمان کنفرانس اسلامی، علماء و مراجع عظام، سازمانها و مجامع بینالمللی و تمامی افراد حقیقی و حقوقی که توانایی برخورد و اعتراض و جلوگیری از این فاجعه را دارند می خواهیم از هر طریقی اعم از فشار دیپلماتیک، رایزنی فرهنگی، صدور بیانیه محکومیت و یا راهاندازی طوفان توئیتری و اعتراضات در شبکههای اجتماعی، مخالفت خود را با این حرکت ناشایست اعلام داشته و مانع انجام آن شوند. حفاظت از حرمت قرآن وظیفهی تک تک مؤمنین و مسلمانان است".
مراکز اسلامی سوئد نیز به دنبال پیگیری از مراجع قانونی هستند تا مانع از این اقدام - که آن را "فاجعه ای غیر اخلاقی و مغایر با تمام پروتکلهای حاکم بر احترام به ادیان" می دانند - شوند.
در یک حساب کاربری در اینستاگرام که بیش از 40 هزار دنبال کننده داشت و توسط یک شهروند سوئدی عرب تبار 34 ساله اداره می شد، تهدید شد: "در صورتی که دولت سوئد مجوز این برنامه را لغو نکند و اجازه به آتش کشیدن قرآن در شهر مالمو را بدهد، شهرهای سوئد به آتش کشیده خواهد شد و دولت سوئد بهای آن را خواهد پرداخت".
تهدید شدیدتر ضد مسلمانان
در مقابل این تهدیدات، پارک و پالودان جری تر شده و در حساب کاربری خود اعلام کرده اند که: "روز جمعه، قرآن را [نعوذ بالله] به خون و ادرار خوک آغشته خواهیم کرد. کتابی که با پول خودمان خریده ایم، صاحب آن هستیم و حق داریم هر کاری که خواستیم با آن انجام دهیم"!
این پیام غیر اخلاقی منجر به تحریک بیشتر طرف مقابل شده است
البته برخی از مسلمانان نیز در شبکه های اجتماعی خواستار بی اعتنایی به برگزاری این تجمع شده و توسل به خشونت در برابر برگزارکنندگان آن را اشتباه قلمداد کرده اند. یک کاربر مسلمان خطاب به خیل کاربرانی که آمادگی خود را برای حمله به برگزارکنندگان تجمع قرآن سوزی اعلام کرده اند نوشت: "عکس العمل خشونت آمیز درست آن چیزی است که «دان پارک» امیدوار است که ما به آن دست بزنیم. او می خواهد هرج و مرج ایجاد کند تا بتواند به نفرت بیشتری نسبت به ما مسلمانان دامن بزند. خشونت پاسخ خشونت نیست".در نتیجه، پلیس مالمو تقاضای نیروهای کمکی برای روز جمعه کرده و خود را آماده بدترین سناریوی ممکن و ناآرامی و خشونت های ناشی از این تجمع ضد اسلامی نموده است.
راسموس پالودان کیست؟
در واقع این شخص افراطی به دلیل خصومت با اسلام و تحریک به سوزاندن نسخه هایی از قرآن در دانمارک شناخته شد و ظاهراً یکی از انگیزه های اصلی او از این کارهای هنجارشکنانه، معروف شدن است!
وی به دلیل این اقدامات نفرت پراکنانه، طی پروندهای شامل 14 جرم مختلف به مدت 3 سال از انجام شغل وکالت منع و به 3 ماه حبس محکوم شده بود.
پالودان در فروردین 1398 (مارس 2019) - چند روز پس از قتل عام مسلمانان در دو مسجد کشور نیوزیلند - نسخه ای از قرآن را در فاصله 100 متر از جایی که مسلمانان در آن نماز می خواندند، سوزاند.
واکنش ها به جسارت نسبت به قرآن در سوئد
جسارت نسبت به قرآن کریم در شهر مالموی سوئد باعث ناآرامی در این کشور شده است و برخی سازمانها و کشورها این اقدام موهن را محکوم کردند.اما جسارت نسبت به قرآن کریم در سوئد باعث شد برخی کشورها و سازمانهای بینالمللی به این اقدام واکنش نشان دهند و آن را محکوم کنند.
سازمان همکاری اسلامی جسارت نسبت به قرآن کریم در سوئد را محکوم کرد
سازمان همکاری اسلامی با انتشار بیانیهای جسارت نسبت به قرآن کریم و سوزاندن نسخهای از آن در شهر مالموی سوئد را محکوم کرده و آن را غیرقابل قبول خوانده تأکید کرد این اقدام مغایر تلاشهای بینالمللی در راستای مبارزه با تحریک و افراطگرایی است.در این بیانیه تأکید شد که سازمان همکاری اسلامی تمام تلاش خود را برای جلوگیری از وقوع مجدد چنین اقدامی انجام خواهد داد.
واکنش سازمان ملل
میگوئل موراتینوس رئیس شورای تمدنهای سازمان ملل قرآنسوزی توسط افراطگرایان در شهر مالموی سوئد را محکوم کرد.وی با انتشار بیانیهای حادثه جسارت نسبت به قرآن کریم را کاملاً غیرقابل قبول و توجیهناپذیر دانسته گفت: اینچنین اقدامات تأسفباری که از سوی تندروها انجام میشود منجر به خشونت و ایجاد شکاف میان جوامع بینالمللی خواهد شد.
رئیس شورای تمدنهای سازمان ملل همچنین از فعالان و رهبران دینی خواست اهانت به کتابها و اماکن مقدس، و همچنین خشونت به نام دین را محکوم کنند.
ترکیه جسارت نسبت به قرآن را محکوم کرد
ابراهیم کالین سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه در پیامی توییتری نوشت: در قلب اروپا قرآن کریم را میسوزانند، سپس ادعای دفاع از عقل، دانش، آزادی و عدالت دارند.
وی افزود: آنها به هر کسی که مثل خودشان نباشد برچسب بیعقلی، مرتجع و دشمن آزادی میزنند. این بربرهای مدرن حد و مرزی برای بربریت نمیشناسند.
سخنگوی ریاستجمهوری ترکیه اهانت به قرآن کریم در سوئد را محکوم کرد
تنشها در این شهر در حالی بالا گرفته است که مقامهای دولت با حضور رهبر راستهای افراطی دانمارک و برگزاری تظاهرات ضد مسلمانان در مالمو در روز جمعه مخالفت کردند.واکنش کاربران در توییتر
منبع:
1.تسنیم / جسارت نسبت به قرآن در سوئد/ افزایش ناآرامیها و محکومیتهای بینالمللی
2.تابناک / واکنش ها به جسارت نسبت به قرآن در سوئد
3.عصر ایران / ناآرامیها در سوئد به دنبال اهانت به قرآن کریم (فیلم)
4.ابنا / بالاگرفتن تنش در سوئد در پی اقدامات تحریک آمیز ضد اسلامی و اهانت به قرآن/ پلیس مالمو