تاثیر حضور بایدن در انتخابات1400
با پیروزی جو بایدن، نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، پرونده برجام به یکی از مهمترین اولویت های دولت جدید ایالات متحده آمریکا بدل خواهد شد. اما مسئله اینجاست که از عمر دولت ایران چند ماهی بیشتر باقی نمانده و انتخابات 1400 میتواند حیات سیاسی جریان برجامخواه و غربگرا در ایران را به پایان برساند.
شنبه، 17 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
نویسنده :
صادق دلاوری
برجام
ترامپ
انتخابات ریاست جمهوری امریکا
توافق هسته ای
جو بایدن
امپریالیست
تقلب در انتخابات
نظام فاسد
موارد بیشتر برای شما
عبور ایالات متحده آمریکا از دونالد ترامپ به معنای متعارض بودن سیاستهای چهارسال گذشته ترامپ با خواست و اراده بخش قابل توجهی از سیاستمداران سنتی و شهروندان آمریکایی است که عمده آنها را هم رنگین پوستان و مهاجران تشکیل میدهند، چراکه ترامپ از بدو قرار گرفتن در کاخ سفید با صدور دستور العملهای ویژهای، دشمنی خود را با اقلیتهای نژادی اثبات کرده و ورود مهاجرین به خاک آمریکا را با محدودیتها و موانع جدی روبرو کرده بود که شهروندان ایرانی تبار در صدر این آزار و اذیت ها قرار داشتند، از همینرو جوبایدن عمده رای خود را از ایالتهای عمدتا مهاجرپذیر مانند کالیفرنیا کسب کرد.
البته ترامپ در عرصه سیاستخارجی نیز موجب فروپاشی پیمانها و ائتلافهای بینالمللی زیادی شد و حتی اتحادیه اروپا را در پیروی از خود با تردیدهای جدی روبرو نمود که دلیل آن را در عدم همراهی اروپا با درخواست آمریکا در ممانعت از لغو تحریم تسلیحاتی کشورمان میتوان به خوبی مشاهده کرد.
از اینرو پر واضح است که در دوران تصدی ریاست جمهوری آمریکا توسط جو بایدن، شاهد چرخشهای قابل توجهی در سیاستهای داخلی بینالمللی ایالات متحده آمریکا خواهیم بود که از قضا بخش مهم و قابل توجه آن مربوط به کشورمان و منطقه غرب آسیا خواهد بود.
در بین پروندههای مهم و حساس غرب آسیا، برجام یا همان توافق هسته ای 2015 از اهمیت و اولویت بالایی برخودار است، چراکه این توافق از دید جامعه جهانی ضامن ثبات و امنیت منطقه و حتی جامعه جهانی است و عدول از آن میتواند برای تمام طرفهای مشارکت کننده در این توافق هزینههای جبران ناپذیری به همراه داشته باشد، از اینرو به نظر میرسد که یکی از اولین اقدامات جو بایدن در عرصه سیاست خارجی، باز تعریف رویکرد دولت آمریکا در قبال توافق هستهای و بازگشت به برجام خواهد بود، البته الزاماً نه همان برجامی که در سال 2015 به امضای آمریکا رسیده بود.
با اینحال جهان شاهد است که از عمر دولت بانی برجام در جمهوری اسلامی ایران تنها چند ماهی باقی نمانده است و در بهار سال آینده شاهد برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و انتخاب دولتی جدید برای سکانداری سیاست داخلی و خارجی کشور خواهیم بود و این مسئله هم چیزی نیست که از دید سیاستگذاران راست و چپ آمریکایی پنهان باشد. لذا بدون شک یکی از مهمترین کار ویژههای دولت آینده آمریکا به رهبری جوبایدن، انتخابات 1400 ایران خواهد بود.
از این رو در ادامه به بررسی رویکرد های احتمالی دولت جدید آمریکا در قبال انتخابات آتی کشورمان میپردازیم.
سیاست احتمالی جو بایدن در قبال انتخابات 1400
از نگاه جامعهجهانی برجام یا همان توافق هستهای 1+5 محصول تلاش جریان میانهرو و غربگرا در ایران است لذا از منظر آنها حفظ برجام یا عقد برجام های ثانویه جز با وجود این جریان در راس قوه مجریه ممکن نخواهد بود. لذا با توجه به قرار داشتن جریان میانهروی فعلی در ماههای پایانی استقرار خود در قدرت، غرب ناچار به حمایت از گزینههای این جریان در انتخابات آتی است!
این برداشت غربی و عمدتاً آمریکایی طبیعتاً دولت آینده ایالات متحده را بیش از هرزمانی متوجه انتخابات ریاستجمهوری کشورمان و حمایت از جریانات تفریطی یا همان غربگرا خواهد کرد، اما چالش جدی آمریکاییها در این مسیر نارضایتی غیر قابل انکار افکار عمومی کشورمان از عملکرد جریان غربگرا در سالهای اخیر است. بهطوری که بخش قابل توجهی از مردم، این جریان را مسبب شرایط اقتصادی و اجتماعی نامطلوب حال حاضر کشور میدانند و علاوه بر آن، اعتمادی نیز به غرب و خصوصا آمریکا ندارند.
از اینرو دولت آمریکا برای عبور از این چالش و هدایت افکار عمومی به سمت حمایت از گزینههای میانهرو یا همان غربگرا، به سمت ارسال برخی پالسهای سیاسی و اقتصادی مثبت و برجستهسازی آن در منظر افکار عمومی کشورمان گام برخواهد داشت.
البته باید به این نکته توجه داشت که جریان غربگرا نیز برای حفظ آینده سیاسی خود تا پیش از تاریخ یک بهمنماه و انتصاب رسمی جوبایدن به مقام ریاست جمهوری آمریکا با کاهش تصنعی نرخ ارز و تسهیل عرضه برخی کالاها و خدمات ضروری مردم زمینه را برای تاثیرگذاری بیشتر سیاستهای حمایتی دولت جدید آمریکا مهیا خواهند کرد.
با این حال باید توجه داشت که اقدامات احتمالی دولت آمریکا در بازه بهمن99 تا خرداد1400 بیشتر جنبه نمایشی و روانی خواهند داشت و تا پیش از استقرار دولت جدید ایران، آمریکایی ها هیچ قدم جدی برای احیاء برجام برنخواهند داشت و اقدامات آنها محدود به مسائلی مانند رفع تحریم وزیر خارجه کشورمان یا تسهیل انتقال برخی منابع مالی بلوکه شده مالی کشورمان خواهد بود.
علاوه بر این بدون شک آمریکایی ها از ظرفیت جنگ روانی خود برای تخریب گزینه های انقلابی به صورت جدی استفاده خواهند کرد. از این رو سیاست های احتمالی جو بایدن در قبال انتخابات 1400 کشورمان را می توان به شرح ذیل برشمرد:
- حمایت از جریان غرب گرا در انتخابات آتی؛
- رفع برخی دستورات اجرایی رئیس جمهور پیشین علیه کشورمان(تحریم وزیر امور خارجه و ...)؛
- تسهیل انتقال منابع مالی بلوکه شده کشورمان در برخی کشورها تا پیش از انتخابات 1400؛
- راه اندازی جنگ روانی علیه جریان انقلابی و گزینه های شاخص آن در انتخابات 1400؛
نتیجه گیری
رهبر معظم انقلاب اسلامی حضرت آیت العظمی خامنه ای(حفظهالله) سال94 در دیدار با اقشار مختلف مردم نکته جالب توجهی را در مورد ماهیت دولت ایالات متحده آمریکا بیان نمودند که توجه به آن میتواند تصویری دقیق از ماهیت قدیم و جدید دولت های آمریکا به ما ارائه دهد.
ایشان در بیانات خود در رابطه با ماهیت واقعی آمریکا فرمودند: «امام بزرگوار فرمود: آمریکا شیطان بزرگ است؛ این «شیطان بزرگ» خیلی حرف پرمغزی است. رئیس همهی شیطانهای عالم، ابلیس است؛ امّا ابلیس بنا به تصریح قرآن، تنها کاری که می تواند بکند این است که انسانها را اغواء میکند؛ بیشتر از اغواء، کاری نمی تواند بکند؛ انسانها را اغواء می کند، فریب می دهد، وسوسه می کند؛ امّا آمریکا، هم اغواء میکند، هم کشتار میکند، هم تحریم می کند، هم فریب میدهد، هم ریاکاری میکند؛ پرچم حقوق بشر را بلند میکند، ادّعای طرفداری از حقوق بشر می کند [امّا] هر چند روز یک بار در خیابانهای شهرهای آمریکا یک بیگناهی، یک بیسلاحی به دست پلیس آمریکا به خاکوخون میغلتد؛ غیر از بقیّهی جنایات و فجایعشان. این هم رفتارشان در ایران در دوران رژیم طاغوت و جنگآفرینیهایشان، جنگافروزیهایشان، به راه انداختن جریانهای جنگافروز از قبیل همینهایی که حالا در عراق و سوریه و بقیّهی جاها مشغول خرابکاری هستند؛ اینها کارهای آمریکا است. حالا بعضیها اصرار دارند این شیطان بزرگ را با این خصوصیّات -که از ابلیس بدتر است- بزک کنند و به شکل فرشته وانمود کنند. چرا؟ دین بهکنار، انقلابیگری بهکنار؛ وفاداری به مصالح کشور چه میشود؟ عقل چه می شود؟ کدام عقلی و کدام وجدانی اجازه میدهد که انسان قدرتی مثل قدرت آمریکا را بهعنوان دوست، بهعنوان مورد اعتماد، بهعنوان فرشتهی نجات انتخاب بکند؟ این[گونه] هستند؛ حقیقت امر این است.»
با تعمق در این کلام میتوان به خوبی نتیجه گرفت که دولت جدید آمریکا چیزی جز همان دولت قبلی به رهبری دونالد ترامپ نیست و جز رنگ و لعابی تازه چیز دیگری به همراه ندارد و هدف غائی و نهایی آمریکا از مداخله و نفوذ در کشورمان چیزی جز براندازی انقلاب و در نهایت اسلام در کشورمان نیست.
لذا از هم اکنون و تا پیش از آغاز به کار رسمی دولت جدید ایالات متحده آمریکا، بایستی با هوشیارسازی افکار عمومی مانع از تحقق اهداف دولت آتی آمریکا در قبال ملت ایران خصوصا در جریان انتخابات 1400 شد که بدون شک این مهم جز با همراه سازی رسانه های متعهد، دلسوز و انقلابی کشور ممکن نخواهد بود و هر گونه سستی در این مسیر می تواند کشور را به سمت و سوی تکرار مشکلات چند سال گذشته هدایت کند.
طرح: صبح نو/فرهیختگان
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط
اقدام راهبردی بایدن در خاورمیانه / بایدن یا ترامپ فرقی برای ایران ندارد
دوشنبه، 19 آبان 1399
مراحل بازگشت به برجام
شنبه، 17 آبان 1399
تحلیف موازی
چهارشنبه، 3 دی 1399
هالووین خونین
شنبه، 10 آبان 1399
آخرین مناظره دونالد ترامپ نامزد جمهوری خواهان و جوبایدن نامزد دموکرات ها / برنده نهایی این مناظره کیست؟
جمعه، 2 آبان 1399
آخرین فرصت آمریکا برای رهایی از دیکتاتوری ترامپ
پنجشنبه، 24 مهر 1399
ماشه پایان ترامپ؟
يکشنبه، 26 مرداد 1399
ظریف: سیاست ما تلاش برای تعامل با دنیا بود / آمریکاییها دولتهای تعامل گری نداشتند
شنبه، 24 خرداد 1399
واکنش ترامپ به نتایج اولیه انتخابات درون حزبی دموکراتها
چهارشنبه، 14 اسفند 1398
ظریف: صبر ایران حدی دارد!
چهارشنبه، 11 مهر 1397
تازه های اخبار
آشنایی با برخی از بهترین باغ رستوران های اصفهان با موسیقی زنده
اقامتی رویایی در بهترین هتل های لوکس تبریز؛ تجربه ای فراتر از انتظار
ریل آسانسور چیست و چرا اهمیت دارد؟
رازهای پنهان شرکتهای لوله بازکنی در مشهد! خدمات رفع گرفتگی لوله در مشهد با روشهای تضمینی
از کجا شغل کافی نت را یاد بگیریم؟
آموزشگاههای زبان ایتالیایی در تهران؛ بهترین گزینهها
بازخوانی نقش زن، از مادری تا مرجعیت دینی
چرا زبان عربی، زبان اسلام است؟ آیا اسلام برای اعراب آمده است؟
آینده مقاومت پس از سقوط سوریه چه میشود؟
آیا مردم سوریه، اهل سنت ناصبی هستند؟ چند درصد جمعیت سوریه شیعه میباشند؟
بیشترین بازدید هفته
داستانک های مادر | داستان کوتاه درباره مادر
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
صدور کارت هدیه آنی با طرح و جمله دلخواه از طریق کیوسک های بانکی بانک پاسارگاد + اسامی شعب
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
شعر طنز/مادر زن و داماد
جدول خاموشي در كرج، شهريار، ساوجبلاغ و نظرآباد
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
وضعیت سوریه در آخرالزمان
موارد بیشتر برای شما
رستوران و کافه نزدیک هتل لیلیوم کیش
فراخوان شصت و سومین سال جایزه (نخبگانی) سال 1404
حمله هوایی ارتش اسرائیل به یک خودرو در غزه
رهبر انقلاب: روزی بخواهیم اقدام بکنیم احتیاجی به نیروی نیابتی نداریم
رهبر انقلاب: فردای منطقه به لطف الهی از امروز بهتر خواهد بود
نقشه شوم آمریکا برای جهان به روایت رهبر انقلاب
پزشکیان: حضور زنان در آینده کشور مؤثر تر از من است که اینجا ایستادهام
اهدای جوایز به زنان موفق در مراسم آیین تجلیل از مقام زن
رهبر انقلاب: مداحی یک رسانه تمام عیار است
رهبر انقلاب: مهمترین کار حضرت زهرا(س) تبیین بود
سرود جمعی با اجرای نوشهور در حسینیه امام خمینی(ره)
مدیحه سرایی احمد واعظی در محضر رهبر انقلاب
مداحی اتابک عبداللهی به زبان آذری در حسینیه امام خمینی
مداحی مهدی ترکاشوند به زبان لری در محضر رهبر انقلاب
خطر تخریب یکی از بزرگترین مساجد دوران قاجار