بسته تحلیلی خبری روز (چهارشنبه،28 آبان ماه)

گروه جهادی شهید چمران در رشت فعالیت خود را مطالبه‎گری در حوزه مسکن و امربه‌معروف و نهی از منکر مسئولین اداری استان قرار داده ‎است. این گروه، جمعی از جوانان متخصص حوزه مسکن و مطالبه‎گر را جمع کرده تا چالش صدور پروانه ساخت برای زمین‌های نسقی روستایی را حل کنند. با طرح اجرایی این گروه که با نماینده‎های استان در مجلس و مقامات قضایی و اجرایی در میان گذاشته شده، پیش‎بینی می‎شود هزینه‎های مردم برای دریافت مجوز ۳۰ درصد کاهش یابد.
چهارشنبه، 28 آبان 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
بسته تحلیلی خبری روز (چهارشنبه،28 آبان ماه)
▼حرف روز           

سهامداران در بند!

«سهام عدالت» بعد از گذشت حدود 14 سال، هنوز ابهامات زیادی دارد. سهامی که در سال ۸۵ برای کمک به اقشار ضعیف ایجاد شده بود نهایتاً پس از کش‌وقوس‌های فراوان، با پیشنهاد ریاست‌جمهوری و ابلاغ رهبر معظم انقلاب آزاد شد؛ به نظر می‌رسید با این تصمیم، انتظارها برای ایجاد درآمدی پایدار برای افرادی که دارای سهام عدالت هستند، به پایان رسیده باشد، اما برخی بی‌تدبیری‌ها در کنار سودجویی برخی کارگزاری‌ها و بانک‌ها در فروش این سهام، لطمه بزرگی به سهام‌داران و بازار سرمایه زد. دراین‌بین دو اقدام اساسی باعث شد تا حدی بازار سرمایه به آرامش برسد.

نکات تحلیلی:
1- عرضه بلوکی سهام عدالت بعد از آزادسازی 60 درصدی و امکان فروش آن توسط بانک‌ها و کارگزاری‌ها باعث شد بازار با واکنش منفی نسبت به این عرضه‌ها، روند اصلاح و ریزش به خود بگیر. یکی از اصلی‌ترین دلایلی که در ریزش اخیر بازار که شاخص از دو میلیون و صد هزار واحد به حدود یک‌میلیون و دویست هزار واحد رسید، عرضه‌های آبشاری شرکت‌های حقوقی بوده است. این عرضه‌ها با ایجاد ترس در سهامداران خرد، آن‌ها را نیز به سمت صف‌های فروش سوق داد. سازمان بورس با علم به اینکه عرضه سهام عدالت یکی از دلایل اصلی ریزش بورس در ماه‌های گذشته است، هیچ اقدامی دراین‌باره انجام نداده و پس از گذشت دقیقاً سه ماه از اصلاح، فروش سهام عدالت را ممنوع کرده است.

علاوه بر تصمیم دیرهنگام ممنوعیت فروش سهام عدالت، ممنوع شدن عرضه بلوکی سهام توسط شرکت‌های حقوقی و معرفی شرکت‌های متخلف که توسط مجلس و قوه قضائیه در حال پیگیری است، توانست چند روز آرام را در بورس ایجاد کند. 2- یکی از مهم‌ترین ابهاماتی که در حال حاضر حول سهام عدالت وجود دارد، مسئله افزایش سرمایه شرکت‌های حاضر در پرتفوی سهام عدالت است؛ زمانی که افزایش سرمایه به روش تجدید ارزیابی رخ می‌دهد، به سهامداران متناسب با درصد افزایش سرمایه، سهام جایزه تعلق می‌گیرد که متأسفانه این مسئله در سهام عدالت وجود ندارد، یا اگر افزایش سرمایه از طریق آورده نقدی نیز باشد، سهام حق تقدم نیز به این سهامداران تعلق نمی‌گیرد.

نکته راهبردی:
در چنین وضعیت پیچیده و سردرگم راهکارهایی همچون اضافه کردن سهام عدالت به پرتفوی، بسترسازی برای امکان خریدوفروش سهام عدالت توسط سهامداران و پاسخگو کردن سازمان بورس و یا وزارت اقتصاد، روش‌هایی است که برای رسیدگی به وضعیت سهام عدالت باید در دستور کار قرار گیرد. تداوم این روند به‌گونه‌ای است که می‌توان گفت سهامداران عدالت در بند هستند و نمی‌توانند از این دارایی خود که سال‌های زیادی آن را نگه داشته‌اند، سود کسب کنند. (نویسنده: علی قاسمی)
 

الگوی موفق همکاری امنیتی در منطقه

فراموش نکنیم که امنیت مقوله‌ای درون‌زاست و نمی‌توان با وارد کردن کشورهای دیگر در منطقه، امنیت به دست آورد. نکته‌ای که باید مورد توجه برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس قرار گیرد و در آمریکا دنبال امنیت خلیج‌فارس نباشند.

سفر اخیر وزیر دفاع عراق به کشورمان می‌تواند زمینه‌ساز ارتقاء همکاری بین دو کشور در مسائل نظامی و امنیتی باشد.

گزاره خبری:
 پایگاه خبری اوراسیا تایمز نوشت: «ایران باوجود تحریم‌های شدید آمریکایی موفق شده است از طریق دانش بومی و مهندسی معکوس به یک ابرقدرت در زمینه پهپاد تبدیل شود. ایران به‌تازگی جدیدترین نمونه پهپاد مهاجر-۶ را رونمایی کرده است. به گفته «دیوید اکس» تحلیلگر دفاعی نباید این پهپاد را صرفاً بر اساس ظاهر ارزیابی کرد».

گزاره تحلیلی:
موفقیت جمهوری اسلامی ایران در دستیابی به انواع مختلف تجهیزات نظامی که به اعتراف دوست و دشمن میزان این موفقیت‌ها در جهان بی‌نظیر است، می‌تواند تضمین‌کننده امنیت منطقه‌ای کشورهای همسایه باشد. در این میان کشور عراق چندین سال است که در مرحله اول مورد تجاوز مستقیم آمریکا قرار گرفت و در مرحله دوم نیز گروه تروریستی داعش با وحشی‌گری تمام امنیت و پیشرفت این کشور را کاملاً مخدوش کرد. تنها کشوری که در این ایام ناامنی به یاری عراق شتافت، جمهوری اسلامی ایران بود.

حال که تحریم تسلیحاتی سازمان ملل علیه کشورمان از بین رفته است، کشور عراق می‌تواند تمامی نیازهای نظامی خود را از همسایه صادق و خوش‌سابقه خویش تأمین کند و سطح امنیت خود را ارتقاء بخشد. ایران نیز همواره اعلام آمادگی کرده است که برای تأمین امنیت عراق، همواره در کنار این کشور خواهد بود؛ این راهبرد جمهوری اسلامی ایران در دیدار اخیر رئیس ستاد کل نیرو‌های مسلح کشورمان با وزیر دفاع عراق نیز دوباره مطرح شد. سرلشکر باقری در این دیدار تأکید کرد: «هر زمان عراق احساس نیاز کند، ما در کنار برادرانمان خواهیم بود که مقدمات آن فراهم است، همچنین قرار شده است که به‌تناسب وضعیت و مناطق موردنیاز، این همکاری‌ها توسعه یابد.

سند همکاری دفاعی ایران و عراق در آینده نزدیک امضا می‌شود». الگوی موفق همکاری نظامی ایران و عراق که به نابودسازی داعش و تأمین امنیت در عراق منجر شد، می‌تواند به یک الگوی موفق منطقه‌ای تبدیل شود و خطر تروریسم را از بین ببرد. فراموش نکنیم که امنیت مقوله‌ای درون‌زاست و نمی‌توان با وارد کردن کشورهای دیگر در منطقه، امنیت به دست آورد. نکته‌ای که باید مورد توجه برخی کشورهای حاشیه خلیج‌فارس قرار گیرد و در آمریکا دنبال امنیت خلیج‌فارس نباشند. (نویسنده: اکبر معصومی)
 

ترامپ هم مرگ بر آمریکا می‌گوید!

نظام انتخاباتی آمریکا فاسد است... در انتخابات تقلب شده است... آراء من کو؟... دارند انتخابات را می‌دزدند... من شکایت می‌کنم... نمی‌گذارم کسی دست به رأی‌های من بزند... تقلب‌های گسترده و شرم آوری اتفاق افتاده است... فیلادلفیا سابقه فاسدی در مورد سلامت انتخابات دارد... شمارش آراء را متوقف کنید... آراء گمشده نظامیان در ایالت جورجیا کجاست؟ چه اتفاقی برای آن‌ها افتاده است؟

عبارات و جملاتی که اشاره شد، سخنان یک فرد عادی یا یک روزنامه و خبرگزاری خارجی یا داخلی یا صحبت‌های مقامات کشور‌های خارجی و دشمنان آمریکا نیست. این‌ها سخنان رئیس جمهور آمریکا، دونالد ترامپ است که در روز‌های اخیر علناً و به طور مدام در حال تکرار شدن است. چندین روز است که ترامپ دائماً به آمریکا فحاشی می‌کند. همین آدم که تا چند روز پیش برای دنیا خط و نشان می‌کشید و برای کشور‌های دیگر چنین و چنان می‌کنم می‌کرد، الان به گریه کردن افتاده است. بدون هیچ شک و شبهه‌ای در نشست‌ها و محافل خصوصی‌اش «مرگ بر آمریکا» هم می‌گوید! همین برای آمریکا کافیست؛ دیگر جنگ داخلی هم نمی‌خواهد!

آمریکایی که برای دهه‌های متوالی نظام‌های انتخاباتی و دموکراسی در کشور‌های خارجی، بخصوص کشور‌های دشمن را به سخره می‌گرفت و آن‌ها را به تقلب و دستکاری در انتخابات متهم می‌ساخت، امروز به جایی رسیده است که رئیس جمهورش آن را متهم به فساد و تقلب و ... در روند‌های سیاسی می‌کند. کاری به درست یا غلط بودن سخنان ترامپ نداریم، مهم صحبت‌هایی است که رئیس جمهور آمریکا در مواجهه با نتیجه انتخابات می‌کند! چه درس‌ها و عبرت‌هایی که در این عبارات و خطابه‌های چند روز اخیر ترامپ برای عقلای عالم نهفته است. فقط چشم بینا می‌خواهد که عمق این سخنان را ببیند و بشود و در آن‌ها تدبر کند.

اگر این رفتار‌ها آن هم در عالی‌ترین سطح در یکی از کشور‌های جهان در حال توسعه اتفاق می‌افتاد و اگر نامزدی پیش از اعلام قطعی نتایج انتخابات اعلام پیروزی می‌کرد، چه سر و صدایی که در آمریکا و اروپا بلند نمی‌شد! دولت‌های غربی اصلاً نماد برخورد‌های دوگانه و متناقض هستند. همین دولت‌های غربی که امروز در مقابل ادعا‌های ترامپ و اعلام پیروزی او گارد گرفته و اقدام او را حرکتی بر ضد دموکراسی و حاکمیت قانون معرفی می‌کنند، در سال ۱۳۸۸ و در حالی که هنور شمارش آراء در ایران پایان نیافته و موسوی خود را رئیس جمهور معرفی کرده بود، چه سر و صدا‌ها و حمایت‌هایی که از ادعای غیرقانونی او نکردند!

آمریکا «ویترین نظام لیبرال دموکراسی غربی» است؛ تمام برجستگی‌های لیبرال دموکراسی و نظام سرمایه‌داری غرب که به شکل واضحی دیده می‎شود، در آمریکا جمع شده است و بیش از هر کشور دیگری در آنجا مشهود است. ایالات متحده گل سرسبد سرمایه‌داری و لیبرال دموکراسی است. آمریکایی واقعی همینی است که در چند روز اخیر دیده‌ایم. با وجود تمام انتقاداتی که در داخل آمریکا به ترامپ است، لیکن «نماد» و سمبل آمریکای واقعی رئیس جمهور کنونی آمریکا یعنی آقای ترامپ است.

اینکه رئیس جمهور مستقر آمریکا دنبال نتیجه‌ای مطابق با میل خود است، این معنایی جز افول سیاست و قدرت و دموکراسی در آمریکا ندارد. واقعاً در کدام کشوری تاکنون مشاهده شده است که بر فراز اقامتگاه یکی از نامزد‌های انتخاباتی که احتمال پیروزی‌اش زیاد است، منطقه پرواز ممنوع اعمال شود؟ مگر چه اتفاقاتی قرار است رخ دهد؟ منطقه پرواز ممنوع یک تاکتیک نظامی است که در مناطق جنگی مورد استفاده قرار می‌گیرد نه در کمپین‌های انتخاباتی! این است قبله آمالی که برای بشر نشان داده می‌شد! (نویسنده: حمید خوش‌آیند)

▼ خبر ویژه              

اعتراف رسانه اصلاح‌طلب به غیرقابل اعتماد بودن اروپا

روزنامه آرمان در مطلبی نوشت: «رئیس‌جمهور فرانسه در آخرین اظهارات خود پس از روی کار آمدن جو بایدن عنوان کرده است که رویکرد دولت ترامپ بر سیاست‌‌های اروپا پس از خارج شدن آمریکا از برجام و اعمال تحریم‌های سخت علیه ایران، عرصه را بر آن‌ها تنگ کرده است... زمانی که رئیس‌جمهوری فرانسه این حرف‌ها را می‌زند، سخنان ترامپ در ذهن تداعی می‌شود؛ اینکه عنوان می‌کند شرکت‌های اروپایی در مبادله با ایران به علت تحریم‌های ثانویه هراس داشته‌اند؛ این در حالی است که ترس را نمی‌توان بر آن اطلاق کرد، بلکه آن‌ها به فکر منافع خود بوده‌اند و با ایران تجارت نکرده‌اند. منافع آن‌ها اقتضا می‌کرده است مناسبات خود را با ایران قطع کنند».

این روزنامه در ادامه نوشت: «مکرون به این موضوع توجه ندارد که اگر آن‌ها اراده‌ای برای سیاست مستقل یا ارتباط با ایران داشتند، می‌توانستند از طریق اینستکس با ایران ارتباط برقرار کنند. اگر آن‌ها اختیار شرکت‌ها را نداشتند، حداقل باید اینستکس را فعال می‌کردند». برخی دولتمردان و فعالین مدعی اصلاحات در سال‌های اخیر بارها ادعا کردند که برجام میان آمریکا و اروپا شکاف عمیقی ایجاد کرد و اروپایی‌ها همواره در کنار ایران بوده‌اند. این ادعا در حالی است که تروئیکای اروپا در اقدامات ضدایرانی همواره با آمریکا- هم دولت ترامپ و هم دولت اوباما- هم‌صدا و همراه بوده‌اند. تنها در یک نمونه، همین چند ماه پیش به پیشنهاد و با لابی‌گری تروئیکای اروپا، در شورای حکام آژانس علیه ایران قطعنامه صادر شد. همان‌طور که این روزنامه اصلاح‌طلب اعتراف می‌کند، بی‌عملی اروپا در برجام از ترس ترامپ نبود، بلکه کاملاً عامدانه و منفعت‌طلبانه بود.
 

بسیج ملی علیه کرونا

با وجود تلاش‌های فراوان انجام شده، آمار کرونا روزبه‌روز در حال افزایش است، به‌نحوی‌که تقریباً شهر و استانی در کشور باقی نمانده است که به وضعیت قرمز نرسیده باشد! عبور آمار از مرز ده هزار مبتلا در ماه و فوتی‌هایی که مرز 450 نفر در روز را طی کرده‌اند، نشان می‌دهد که کار برای نظام سلامت کشور دشوارتر از قبل شده است و موج سوم کرونا خشن‌تر و گسترده‌تر از مراحل قبلی عمل می‌کند. در این میان کشور در آستانه اجرای طرحی حیاتی برای کنترل کرونا است که به‌تازگی دولت مصمم به اجرای آن شده است.

نکات تحلیلی: 1- اجرای طرحی ملی، با اعمال محدودیت‌های جدید، از اول آذرماه اجرایی خواهد شد. این طرح دارای جزئیات مختلفی است که ابعاد آن توسط وزیر کشور و دیگر مسئولین ذی‌ربط شرح داده شده است. از ضرورت غربالگری عمومی یا شناسایی بیماران در سطح وسیع که با انجام تست‌هایی که تا 20 دقیقه جواب آن آشکار خواهد شد، تا تعطیلی دوهفته‌ای تهران و قریب به 100 شهر دیگر در سراسر کشور و منع تردد خودروها از ساعت 21 تا 4 صبح و تعطیلی تجمعات بالای 15 نفر. 2- به گفته فرمانده قرارگاه عملیاتی مقابله با کرونا، در شرایطی قرار داریم که بین بد و بدتر تصمیم می‌گیریم. از طرفی تصمیم‌های ما هزینه‌های اقتصادی، اجتماعی و انسان در بر دارند. لذا باید تدبیر کنیم و حین اجرای طرح، مدام طرح را اصلاح کنیم. در این طرح پیش‌بینی شده که حداکثر همکاری مردم وجود داشته باشد و صداوسیما و رسانه‌ها در اقناع‌ مردم تلاش کنند.

نکته پایانی: فارغ از هرگونه نظر کارشناسی در مورد ابعاد این طرح که برخی مفید بودن آن را زیر سؤال برده و برخی هزینه‌های بالای آن را برای برخی مشاغل و اصناف گوشزد کرده‌اند، به این طرح باید به‌عنوان یک طرح ملی که توسط عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری کشور در زمینه حفظ بهداشت و سلامت عمومی جامعه تصویب شده و به مرحله اجرا و عملیات رسیده است، نگاه کرد و طبیعی است که انتظار آن است همه توان کشور برای تحقق آن یکپارچه شده و همسویی با یکدیگر به میدان آید. اجرای چنین طرحی نیاز به همسویی همه دستگاه‌های کشور و همه آحاد ملت دارد. باید تلاش کنیم تا همه پایبند به اجرای این طرح شویم تا با اراده ملی بتوانیم بر این بیماری منحوس فائق آییم. ان‌شاء‌الله (نویسنده: مهدی سعیدی)
 

درآمد نجومی دولت از اقدامات رئیسی

قوه قضائیه سال گذشته حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان از مالیات معوق افراد پردرآمد را برای دولت زنده کرد؛ که می‌شود معادل ۲۸ میلیون بشکه نفت. قوه قضائیه همچنین ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار از ارزهای صادراتی معادل ۸۵ هزار میلیارد تومان (حدود یک‌پنجم بودجه عمومی دولت در سال ۹۹) را به کشور بازگرداند، ۳۰ هزار میلیارد تومان از وام‌هایی که افراد به بانک‌ها پس نداده بودند را به چرخه بانکی وارد کرد. پول بیش از ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر از افرادی که سپرده‌هایشان توسط مؤسسات مالی غیرمجاز از دست رفته بود را به آن‌ها بازگرداند؛ معادل ۲۳۷ هزار میلیارد تومان. در سال گذشته ۱۳ هزار و ۳۰۰ هکتار از اراضی ملی تصرف شده توسط قوه قضائیه به بیت‌المال برگردانده شد و ۳۷ هزار و ۹۷۰ هکتار از اراضی ساحلی آزاد شد.

▼ اخبار

تأکید بر فکر خام بعد از گذشت 7 سال!

دکتر «محمدباقر نوبخت» رئیس برنامه‌وبودجه طی نامه‌ای به دکتر قالیباف، رئیس مجلس نوشت: «امروز مردم ایران به‌جای اعانه و یارانه، از مدیران خود رفع تحریم و برداشتن زانوی زور از گلوی اقتصاد ایران را با حفظ عزت ملی طلب می‌کنند». گفتنی است همین تفکر از ابتدای دولت تدبیر و امید مطرح بود که علاج مشکلات کشور را در برداشتن تحریم‌ها عنوان می‌کرد و راهکار برداشتن این مانع را مذاکره با کدخدا توصیف می‌کرد. به نظر می‌رسد بعد از گذشت هفت سال از این فکر خام! هنوز برخی مسئولین دولتی امید واهی به برداشته شدن تحریم‌ها توسط دشمن دارند تا بتوانند امورات مملکت را سامان دهند. اگر با این عقیده مجلس بخواهد مشکلات کشور را حل کند، باید همچنان دست روی دست بگذارد تا تحریم‌ها برداشته شود! رئیس برنامه‌وبودجه دولت ایران باید به مجلس و هر ارگان دیگری که می‌خواهد گره‌ای از معیشت مردم بگشاید، کمک کند، نه اینکه به یاری کمپین فشار حداکثری دولت آمریکا و جنگ خزانه‌داری این کشور علیه ملت ایران بیاید و تحریم‌ها بر ملت ایران را که تنها علت و عامل بخشی از مشکلات اقتصادی کشور است، این‌گونه صددرصدی و کارآمد جلوه دهد تا دشمن را در ادامه سیاست تحریمی مسمم کند!
 

ترس از جنگ؛ آخرین سوغات ترامپ برای ایرانیان

روزنامه نیویورک‌تایمز نوشت: «ترامپ به دنبال حمله نظامی به ایران بود، اما مشاورانش مانع شدند. پس از آنکه دولت امریکا از طریق بازرسان آژانس مطلع شد که ذخایر اورانیوم غنی شده ایران 12 برابر شده، رئیس‌جمهور ترامپ در جلسه‌ای با مشاوران و مقامات ارشد دولت، خواهان حمله نظامی به تأسیسات هسته‌ای ایران شد، اما آن‌ها او را منصرف کردند. مایک پنس معاون رئیس‌جمهور، مایک پمپئو وزیر خارجه، کریستوفر میلر سرپرست وزارت دفاع و ژنرال مارک میلی رئیس ستاد مشترک ارتش به ترامپ هشدار دادند که هرگونه اقدام نظامی علیه ایران، می‌تواند به یک درگیری بسیار گسترده و خطرناک منجر شود». نیویورک‌تایمز با وجود تأکید بر انصراف ترامپ، ادعا کرده است که هرگونه اقدام علیه ایران - چه از طریق موشک و چه از طریق حملات سایبری - تقریباً معطوف به نطنز خواهد بود. البته تهدید به حمله ایران در آخرین ثانیه‌های عمر دولت ترامپ، برای ایران بیشتر حکم طنز را دارد، چراکه اگر آمریکا قصد و جرئت حمله به ایران را داشت، نه در وقت اضافه، بلکه زمانی این تصمیم را عملی می‌کرد که مهم‌ترین پایگاه نظامی‌اش در عراق هدف موشک‌های سپاه قرار گرفت و یا زمانی که هواپیمای پیشرفته جاسوسی‌اش توسط ایران شکار شد و هیمنه نظامی و پیشرفت تسلیحاتی آمریکا را شکست.

تأیید منابع هزینه‌ای «یارانه سوم»

«حمیدرضا حاجی بابایی»، رئیس کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس خبر داد: «دیوان محاسبات درآمدهای پیشنهادی کمیسیون برنامه‌وبودجه مجلس را برای تأمین کالاهای اساسی را کارشناسی و قابل تحقق تشخیص داد و این درآمد‌های پیشنهادی را تأیید کرد». پیش از این، این طرح که از آن به «یارانه سوم» یاد می‌شود، به دلیل داشتن بار مالی بر دولت، توسط شورای نگهبان رد شده بود. بر اساس خبرهای منتشر شده، مجلس تلاش دارد با مشخص کردن منابع هزینه‌ای مشخص که گفته می‌شود از محل مالیات بر تراکنش‌های بانکی و عوارض گمرکی است، نظر شورای نگهبان در تأیید این مصوبه مجلس را بگیرد. با تصویب نهایی طرح «یارانه سوم» به هر ایرانی مشمول این طرح ماهیانه 120 هزار تومان اعتبار خرید کالای اساسی تخصیص می‌یابد.

آمریکا فقط به این شرط عراق را ترک می‌کند!

«دانایی فر»، سفیر سابق ایران در بغداد گفت: «آمریکایی‌ها به اختیار خودشان خروج نظامیان آمریکایی را از عراق انجام نخواهند داد، مگر مثل سال ۲۰۱۱ شرایط به آنان تحمیل شود تا مجبور شوند عراق را ترک کنند. این موضوعی نیست که مربوط به ترامپ یا بایدن باشد. آمریکایی‌ها باید از عراق بیرون بروند و این زمینه وجود دارد که از لحاظ اجرایی فشارها به آمریکایی‌ها افزایش پیدا کند و آنان مجبور شوند منطقه را ترک کنند. به نظر می‌رسد برگزاری انتخابات عراق در خردادماه آینده ۲-۳ ماه به تأخیر بیافتد و در صورت برگزاری انتخابات احتمالاً شاهد یک تغییرات ۳۰ درصدی در ترکیب و آرایش سیاسی پارلمانی خواهیم بود».
 

رئیس سازمان خصوصی‌سازی ایستادگی کرد؛ برکنار شد

«احمد علیرضابیگی»، عضو هیئت تحقیق و تفحص از خصوصی‌سازی می‌گوید: «در جریان واگذاری کشت و صنعت مغان به‌واسطه تخلفات گسترده‌ای که در این واگذاری اتفاق افتاده بود، این تخلفات از طریق هیئت واگذاری به هیئت داوری ارجاع شد؛ اما دولت تلاش داشت تا هیئت داوری وارد بررسی این پرونده نشود، تا جایی که دو وزیر امضای خود را پس گرفتند و هیئت داوری نسبت به صدور قرار اسقاط دعوی اقدام کرد. درواقع هیئت داوری تلاش داشت تا خودش را از این ماجرا کنار بکشد؛ اما «صالح» به دلیل وظیفه‌شناسی و احساس تعهد نسبت به ثروت ملت ایران از طرف سازمان خصوصی‌سازی به دادگستری، علیه رأیی که هیئت داوری صادر کرده بود، اقامه دعوی کرد.

شعبه ۲۱ دادگستری تهران به رسیدگی به این پرونده ورود کرد و رأی سقوط دعوی که از سوی هیئت داوری صادر شده بود را رد کرد و این هیئت را ملزم به رسیدگی ماهوی به پرونده کشت و صنعت مغان کرد. در پایان هیئت داوری ناچار به صدور رأی بطلان معامله شد. دولت اراده کرده بود که این معامله باطل نشود، اما صالح رئیس سازمان خصوصی‌سازی برخلاف اراده دولت، در راستای بطلان این معامله اقدام کرد. اراده‌ای در دولت وجود دارد که تلاش می‌کند مانع از ابطال معامله کشت و صنعت «هفت‌تپه» شود و موضوع به هیئت داوری ارجاع نشود، اما سازمان خصوصی‌سازی مصر بود این پرونده باید در هیئت داوری مورد بررسی قرار گرفته و رأی صادر شود».
 

ارزش صادرات ترکیه به ونزوئلا ۶ برابر ایران است

با تشدید تحریم‌های ظالمانه آمریکا علیه ایران، یکی از گزینه‌های مورد بحث برای توسعه تجارت خارجی، گسترش روابط ازجمله ایجاد بسترهای برقراری پیمان پولی و تهاتر کالا با کشورهایی بود که تحت تحریم‌های آمریکا هستند. یکی از این کشورهای تحریم شده که ظرفیت بسیار بالایی برای تقویت روابط با کشورمان دارد، ونزوئلا است. توسعه و تقویت روابط میان ایران و این کشور از دوره دولت اصلاحات کلید خورده و سپس در دولت احمدی‌نژاد اهمیت حیاتی برای کشورمان یافت.

بااین‌حال بررسی‌ها نشان می‌دهد روابط دوجانبه ایران و ونزوئلا به‌ویژه در دوره ۷ ساله دولت روحانی گسترش چندانی نداشته است، برای مثال درحالی‌که بر اساس آمارها، میزان صادرات ترکیه به ونزوئلا در سال ۲۰۰۱ حدود ۴۱ میلیون دلار و میزان صادرات ایران نیز به ونزوئلا حدود ۱۶ میلیون دلار بوده، اما حالا این میزان پس از ۱۹ سال طی سال گذشته به بیش از ۲۰۰ میلیون دلار برای ترکیه و ۳۴ میلیون دلار برای کشورمان رسید. به عبارتی دیگر در سال ۲۰۰۱ در حالی صادرات ترکیه به ونزوئلا 5.2 برابر ایران بوده که این میزان در سال گذشته به حدود 8.5 برابر رسیده است.


▼ اخبار کوتاه
◄ سیستم غیرقابل اعتماد «رأی‌گیری» در آمریکا/ مالک یک شرکت امنیتی درباره سیستم غیرقابل اعتماد رأی‌گیری در آمریکا نوشت: «نرم‌افزار شرکت‌هایی که «رأی‌گیری» را انجام ‌داده‌اند، فاقد «استانداردهای امنیتی» و «استاندارد ملی» است، به‌گونه‌ای که هرکسی که کمترین دانشی درباره هک داشته باشد، می‌تواند وارد سرورهای آن شده و اطلاعات جمع‌آوری شده درباره انتخابات را به آسانی تغییر دهد». بااین‌حال، به گزارش «نیویورک‌تایمز»، سیستم انتخاباتی آمریکا حاضر به پذیرش احتمال تقلب نیست و «59 کارشناس ارشد امنیت انتخابات ادعاهای رئیس‌جمهور آمریکا درباره تقلب گسترده در انتخابات 2020 این کشور را غیر مستند و از نظر فنی ناسازگار خواندند».

◄ عربستان به دنبال اتمی شدن/ «عادل الجبیر»، وزیر خارجه سابق در مصاحبه با خبرگزاری آلمان گفت:«در صورتی که نتوان ایران را از ساخت تسلیحات اتمی منع کرد، ریاض حق مسلح‌شدن به تسلیحات اتمی را برای خود محفوظ می‌دارد». روزنامه آمریکایی وال‌استریت ژورنال، پیشتر، به نقل از مقامی غربی فاش کرده بود که ریاض اقدام به ساخت تأسیساتی برای تولید کیک زرد اورانیوم کرده است. این روزنامه نوشته بود این تأسیسات در منطقه دورافتاده «العلا» در شمال غرب عربستان سعودی واقع شده است.

◄ رواج «سیگنال‌فروشی شبکه‌ای» در کشور!/ در حالی سهامداران بورس در تله سیگنال فروشان گرفتار شدند که فعالان بازار سرمایه از شبکه‌ای شدن سیگنال فروشی در کشور، درآمد میلیاردی سیگنال فروشان در کسری از ثانیه و نقش سؤال‌برانگیز سازمان بورس و برخی کارگزاری‌ها و حقوقی‌ها در این شبکه خبر می‌دهند.

◄ خبری دردناک؛ نابودی نسل کاملی از کودکان یمنی!/ سازمان خیریه «نجات کودکان» با اشاره به کشته و زخمی شدن فزاینده کودکان یمنی در نتیجه جنگ ائتلاف متجاوز سعودی، درباره نابود شدن نسل کاملی از کودکان در این کشور هشدار داد. 
◄ مخالفت بازوی فکری مجلس با انتشار اوراق نفتی/ مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی با انتشار گزارشی با عنوان اظهارنظر کارشناسی درباره پیش‌نویس پیشنهادی جهت تصویب در شورای عالی هماهنگی اقتصادی با عنوان «پیش‌فروش قطعی اوراق نفت»، با تأکید بر اینکه انتشار اوراق پیش‌فروش نفت هیچ مزیتی نسبت به اوراق ریالی فعلی ندارد، اعلام کرد: «این سیاست در مقایسه با سیاست‌های در حال اجرای فعلی یعنی انتشار انواع اوراق مالی اسلامی (بر مبنای مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی) و همچنین فروش سهام دولت (در قالب صندوق‌های ETF و سایر روش‌ها) دارای آسیب‌های بسیار بیشتری است. همچنین قابل پیش‌بینی است که در زمان سررسید اوراق فشار عمومی برای ایجاد گشایش در فروش نفت افزایش خواهد یافت که این امر حاکمیت را از تصمیم‌گیری مستقل در سیاست خارجی خود بازخواهد داشت».

◄ سهم یک گروه جهادی در کاهش قیمت مسکن/ گروه جهادی شهید چمران در رشت فعالیت خود را مطالبه‎گری در حوزه مسکن و امربه‌معروف و نهی از منکر مسئولین اداری استان قرار داده ‎است. این گروه، جمعی از جوانان متخصص حوزه مسکن و مطالبه‎گر را جمع کرده تا چالش صدور پروانه ساخت برای زمین‌های نسقی روستایی را حل کنند. با طرح اجرایی این گروه که با نماینده‎های استان در مجلس و مقامات قضایی و اجرایی در میان گذاشته شده، پیش‎بینی می‎شود هزینه‎های مردم برای دریافت مجوز ۳۰ درصد کاهش یابد.

◄ سبک زندگی پرستاری که کرونا گرفت و شهید شد/ پدر «مریم رحیمی»،‌ بانوی شهید عرصه سلامت می‌گوید: «دخترم می‌گفت اگر از این لباس سفید به رو سپیدی رسیدیم، هنر کردیم. برای داغ بیماران کرونایی‌اش در خانه اشک می‌ریخت و می‌گفت شرمنده خانواده آن‌ها شدیم. بالای سر بیماران قرآن می‌خواند. هر وقت صحبت مرخصی می‌شد، می‌گفت این روزها مردم به ما نیاز دارند. وقتی حاج قاسم شهید شد، مریم گفت باید برای تشییع جنازه، کرمان برویم. در مسیر مدام زیارت عاشورا می‌خواند و طلب شهادت می‌کرد».

◄ قوت گرفتن طرح تصویب «یارانه سوم»/ نمایندگان در نشست علنی امروز مجلس با اصلاح طرح الزام دولت به پرداخت یارانه کالاهای اساسی به‌منظور تأمین نظر شورای نگهبان موافقت کردند. مصوبه اخیر مجلس در این موضوع به دلیل مشخص نبودن منابع هزینه‌ای آن، از سوی شورای نگهبان رد شده بود و اکنون نمایندگان تلاش دارند با مشخص کردن منابع مشخص هزینه‌ای، نظر شورای نگهبان را در تصویب این طرح جلب کنند.

◄ احکام سیاسی (سؤال 81): عدم ­رعایت توصیه ­های رهبری در سخنرانی­ها چه حکمی دارد؟ عدم­ تبعیت از ولی‌فقیه در مسائل سبک زندگی اسلامی و نیز ازدیاد نسل با توجه به وضعیت بد اقتصادی چه حکمی دارد؟ پاسخ: اگر موجب آسیب اجتماعی و یا شکستن حریم و حرمت رهبری شود، جایز نیست.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط