روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام

حکم اعدام روح الله زم مدیر کانال آمدنیوز اجرا شد. دراین خبر همه آنچه که درباره روح الله زم باید بدانید آمده است. با ما همراه باشید.
شنبه، 22 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
به گزارش راسخون؛ دادسرای عمومی و انقلاب تهران اعلام کرد: «سحرگاه امروز ۲۲ آذرماه ۱۳۹۹ حکم اعدام «روح‌الله زم» مؤسس و گرداننده رسانه معاند آمدنیوز اجرا و به دار مجازات آویخته شد.»

غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضاییه سه شنبه ۱۸ آذرماه اسماعیلی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه  که آیا حکم اعدام روح الله زم در دیوان عالی کشور تأیید شده است؟ گفت: بله. در حدود بیش از یک ماه قبل، دیوان عالی کشور به این پرونده رسیدگی کرده و حکم صادره از دادگاه انقلاب در این باره به تأیید دیوان عالی کشور رسیده است.

اسماعیلی گفت: در پرونده روح الله زم، دادگاه ۱۳ مورد از عناوین ریز اتهامات وی را توام باهم از مصادیق «افساد فی الارض» دانست و به این جهت درباره وی حکم اعدام صادر کرد و بابت چند مورد دیگر که در زمره مصادیق افساد فی الارض نیست، این فرد به مجازات حبس محکوم شده است.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی دوشنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۸ در بیانیه‌ای از دستگیری "روح الله زم" در یک "عملیات اطلاعاتی هوشمندانه توسط سازمان اطلاعات سپاه" خبر داد.

بر اساس گزارش مرکز رسانه قوه قضاییه برای روح الله زم شش جلسه دادگاه به ریاست قاضی صلواتی در شعبه ۱۵ دادگاه انقلاب اسلامی تهران برگزار شد. اولین جلسه دادگاه زم، روز ۲۱ بهمن ۹۸ و ششمین و آخرین جلسه آن ۲۰ خرداد ۹۹ بود.


روح‌الله زم کیست و چه کرد؟


روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
 
روح‌الله زم شهریور ۱۳۵۲ در تهران به دنیا آمده و سازنده سایت و کانال تلگرامی آمد‌نیوز است. او پس از رخدادهای سال ۸۸ توسط وزارت اطلاعات دستگیر شد و سپس ایران را ترک کرد.روح‌الله زم فرزند محمدعلی زم از روحانیون سرشناس است و به همین دلیل امکان نزدیکی او با فرزندان مسئولان فراهم شد. پدر روح‌الله زم مدتی در کسوت تهیه‌کننده در سینمای ایران فعالیت داشت و سبب ورود فرزندش به آثار سینمایی شد. محمدعلی زم همچنین نامزد دهمین دوره مجلس شورای اسلامی شهر تهران در تاریخ بیست‌ونهم اردیبهشت ۱۳۹۶ بود اما نتوانست رای لازم را کسب کند و در سمت پیشین‌اش یعنی معاون فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران به کار خود ادامه داد. د


تأسیس آمدنیوز
روح الله زم پس از دستگیری از ایران خارج شده و سایت و کانال تلگرامی آمد نیوز را تأسیس کرد و با فراگیری تلگرام، کانال تلگرامی آن را هم تأسیس کرد و توانست مخاطبان بسیاری را جذب کند.

این کانال در اعتراضات ۹ دی‌ماه ۱۳۹۶ در ایران به علت تشویق مردم به خشونت توسط مدیران تلگرام مسدود شد. بعد از آن آمدنیوز با عنوان " صدای مردم" دوباره شروع به کار کرد.

خبرگزاری میزان وابسته به قوه قضائیه در مصاحبه‌ای مدعی شد کانال آمدنیوز و بنیان گذاران آن روح‌الله زم و بابک اجلالی برای سازمان اطلاعات و امنیت ملی ترکیه کار می‌کند. خبرگزاری فارس نیز طی چند گزارش مدعی شد که شواهدی مبنی بر ارتباط این دو با سرویس اطلاعاتی ترکیه، موساد و عربستان سعودی وجود دارد.

کانال تلگرام و وب‌گاه آمدنیوز در فروردین ۱۳۹۶ توسط عده‌ای ناشناس هک شد و دو دامنه دات کام و دات نت آن به سرقت رفت و مدیران آن به دلیل مشکلات مالی نتوانستند این موضوع را به صورت حقوقی پیگیری و دامنه‌های خود را پس بگیرند.

ندا امین، یکی از خبرنگاران ایرانی خارج از کشور در دی ۱۳۹۶ ادعاهای متناقضی را درباره آمدنیوز و روح‌الله زم مطرح کرد. وی مدعی شد که این کانال با سازمان جاسوسی رژیم صهیونیستی، موساد در ارتباط است و دراین‌باره اسنادی را نیز منتشر کرد.
 
پدر روح الله زم
روح الله زم، پسر حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی زم، یکی از روحانیون مطرح کشور بود. پسرش از طریق شهرت پدرش توانست به فرزندان مسئولان کشور نزدیک شود و علیه کشور، نظام و مسئولان اخبار دروغ منتشر کند.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی زم در حیطه تهیه کنندگی سینما فعالیت کرده و برای مدتی پسرش هم در آثار سینمایی‌اش ورود پیدا کرد.

وی همچنین در پنجمین دوره مجلس شورای اسلامی شهر تهران نامزد شد، اما به دلیل به دست نیاوردن رأی در معاونت فرهنگی و اجتماعی دبیرخانه شورای عالی مناطق آزاد ایران به فعالیت پرداخت.

محمدعلی زم در یکی از مصاحبه‌های خود به موضوع فعالیت‌های پسرش و وارد نشدن خود به بسیاری از مسائل به دلیل خود گویی و دفاع نکردن از خود اشاره کرد و گفت که معتقد است بدترین دفاع، دفاع کردن از خود است و حتی مطرح کردن این موضوع باعث آزرده خاطر شدنش می‌شود.

وی در مصاحبه دیگری گفته بود که بارها برای وی پیغام فرستادم که در رویه خود تجدیدنظر کن و دلخوری‌هایم را از برخی حرف‌ها و موضع‌گیری‌هایش به گوشش رساندم. جواب داد که به پدرم بگویید فرزندی چون روح الله گذشته ندارد و من بر اساس عقل و تکلیفی متفاوت از گذشته رفتار می‌کنم.
 
مستند ایستگاه پایانی دروغ
در اواخر سال ۱۳۹۷ برنامه‌ای تحت نام "ایستگاه پایانی دروغ" از صدا و سیما پخش شد که ادعای نفوذ یکی از کارمندان وزارت اطلاعات و طرح دوستی با روح‌الله زم و دست انداختن وی را داشت. در بخش ابتدایی این مستند نشان داده می‌شد که افسر اطلاعاتی اخباری ساختگی را برای روح الله زم می‌خواند و زم هم آنها را در کانال تلگرامی و وبسایت آمدنیوز قرار می‌دهد. روح الله زم به این مستند واکنش نشان داد و اعلام کرد که از قبل می دانسته که این ترور اطلاعاتی است و در رابطه با این ادعا فیلم‌هایی نیز منتشر کرد.
 
همسران روح الله زم
روح الله زم سال ۸۱ برای اولین بار ازدواج کرد که ثمره آن یک دختر متولد ۸۲ می‌باشد. این زندگی در نهایت سال ۸۴ به جدایی و طلاق ختم شد. زم بعد از فرار در پاریس برای بار دوم ازدواج کرد. همسر دوم وی مهسا رازانی نام دارد که پس از دستگیری وی توسط اطلاعات سپاه حواشی زیادی را در مصاحبه با رسانه‌های بیگانه ایجاد کرد.
 
دستگیری روح الله زم
۲۲ مهر ۱۳۹۸ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در بیانیه‌ای از گرفتار شدن «روح الله زم» سر شبکه سایت معاند و ضدانقلاب آمدنیوز در یک عملیات اطلاعاتی هوشمندانه توسط سازمان اطلاعات سپاه و دستگیری وی خبر داد.


بازخوانی دوباره پرونده روح الله زم


روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
 
روح‌الله زم در حالی خود را فعال رسانه‌ای معرفی می‌کرد که اقداماتش از جمله تحریک علنی به آشوب و شورش و پیام دادن به مسئول میز براندازی ایران در کنگره آمریکا اجازه تصور پوششی بودن فعالیت رسانه‌ای را هم نمی‌دهد.

 22 مهر سال گذشته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با انتشار اطلاعیه‌ای از دستگیری "روح‌الله زم" سرشبکه سایت وابسته و ضدانقلاب "آمدنیوز" توسط سازمان اطلاعات سپاه خبر داد. این عملیات پیچیده و تحیرآور، بیانگر شکست و جا ماندن سرویس‌های اطلاعاتی دشمن از قدرت اطلاعاتی سپاه است اعلام شد.

دستگیری روح‌الله زم که در قالب فعالیت ظاهری رسانه‌ای، با سرویس‌های جاسوسی دولت‌های غربی، رژیم صهیونیستی و عربستان سعودی همکاری و ارتباط داشت و برای ایجاد اغتشاش و ناامنی در کشور برنامه‌ریزی می‌کرد، خرسندی تمامی گروه‌های داخلی و نارضایتی و نگرانی کشورهای عموماً غربی را که از زم به عنوان ابزار و آلت دست خود استفاده می‌کردند و نیز احمق‌های به‌اصطلاح فرصت‌طلب منطقه که فکر می‌کردند زم می‌تواند به آنها برای رسیدن به اهداف شومشان کمک برساند، در پی داشت و البته همکاران و همفکران و مرتبطین زم را در شوک بزرگی قرار داد.

تا اینکه غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه ‌قضاییه در نشست خبری 12 آبان 98 خود با خبرنگاران اظهار کرد: "تحقیقات در پرونده زم در حال انجام است و مستندات بسیار خوبی به دست آمده و به لحاظ حجم انبوه مستندات، کار کارشناسی زمان‌بر است و خودش هم توضیحات مفیدی را ارائه می‌دهد و آثار مثبت دستگیری وی همین بود که خیلی از جعلیات و اخباری که در حوادث مشابه منتشر می‌شد، فروکش کرد."
 

آغاز دادگاه

14 بهمن‌ماه سال قبل القاصی‌مهر، دادستان تهران از صدور کیفرخواست روح‌الله زم خبر داد و پس از آن حجت‌الاسلام غضنفرآبادی، رئیس دادگاه انقلاب اعلام کرد: کیفرخواست پرونده روح‌الله‌ زم صادر و به این مرجع قضائی ارسال شده است. قرار است این پرونده در شعبه 15 دادگاه انقلاب به ریاست قاضی صلواتی رسیدگی شود.

به این ترتیب، روح‌الله زم که راه فراری پیش روی خود نمی‌دید، در جایگاه متهم در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران و مقابل قاضی صلواتی ایستاد.

سخنگوی قوه ‌قضائیه فردای آن روز (15 بهمن‌ماه) به خبرنگار تسنیم گفت: "کیفرخواست زم صادر و پرونده به دادگاه رفته و به شعبه 15 دادگاه انقلاب ارجاع شده است. علت ارجاع به این شعبه نیز این بود که قبل از دستگیری این فرد، در مورد برخی از مرتبطین پرونده‌ای تشکیل و کیفرخواست صادر و به دادگاه رفته و در همین شعبه 15 دادگاه انقلاب پرونده جریان داشت. لذا به موجب قانون ما مکلف بودیم به اتهامات متعدد متهم توأم و یک‌جا با رعایت صلاحیت ذاتی رسیدگی کنیم."

به این ترتیب نخستین جلسه رسیدگی به اتهامات "روح‌الله زم" در شعبه 15 دادگاه انقلاب تهران به ریاست قاضی صلواتی در 21 بهمن‌ماه آغاز شد. در این جلسه کیفرخواست توسط نماینده دادستان قرائت شد.
 

اتهامات روح‌الله زم در کیفرخواست دادستان


روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
 
عناوین کیفرخواست شامل 17 بند اتهامی به این شرح است:

1- افساد فی الارض

2- تشکیل و اداره کانال معاند آمدنیوز و صدای مردم با هدف برهم زدن امنیت کشور

3- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی اسرائیل به واسطه سرویس اطلاعاتی یکی از کشورهای منطقه

4- جاسوسی به نفع سرویس اطلاعاتی کشور فرانسه

5- همکاری با دولت متخاصم آمریکا علیه جمهوری اسلامی ایران

6- اجتماع و تبانی به قصد ارتکاب جرایم علیه امنیت داخلی و خارجی کشور

7- مشارکت در فعالیت تبلیغی علیه نظام جمهوری اسلامی ایران و به نفع گروه‌ها و سازمان‌های مخالف نظام به طور گسترده

8- عضویت و مدیریت پایگاه خبری معاند سحام نیوز با هدف برهم زدن امنیت کشور

9- مشارکت در اغوا و تحریک مردم به جنگ و کشتار به قصد برهم زدن امنیت کشور

10- مشارکت در جمع‌آوری اطلاعات طبقه‌بندی شده به قصد ارائه به دیگران با هدف برهم زدن امنیت کشور

11- مشارکت در نشر اکاذیب به طور گسترده

12 - تحریک مؤثر نیروهای رزمنده و اشخاصی که به نحوی در خدمت نیروهای مسلح هستند به عصیان، فرار، تسلیم یا عدم اجرای وظایف نظامی

13- توهین به مقدسات اسلام

14- توهین به امام خمینی بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران (رضوان الله علیه) و مقام معظم رهبری (حفظه الله)

15- توهین به مقامات و مأمورین در حال انجام وظیفه یا به سبب آن

16- تحصیل مال از طریق نامشروع جمعاً به میزان 97 هزار و 550 یورو

17- شکایت برخی اشخاص حقوقی و حقیقی
 

مهم‌ترین فرد برای سرویس امنیت فرانسه بعد از امانوئل مکرون

دومین جلسه محاکمه زم 27 بهمن در حالی برگزار شد که این محکوم در آن اعلام کرد؛ "سنگین‌ترین حلقه حفاظت فرانسه پس از مکرون در اختیار من بود."
در این جلسه نماینده حقوقی معاونت حقوقی نهاد ریاست جمهوری، ‌نماینده حقوقی وزارت ورزش و جوانان، نماینده حقوقی بانک تجارت،‌ وکیل ابراهیم اسلامی و حمید شیرمحمدی از جانبازان مدافع حرم، به‌صورت حضوری در جایگاه شاکی قرار گرفتند و به گفته قاضی صلواتی، رئیس دادگاه تعداد دیگری از شکات هم با ارسال لایحه شکایت خود را از متهم پرونده به دادگاه اعلام کردند؛ از جمله کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح، مرکز حفاظت اطلاعات قوه قضاییه، جعفری‌دولت‌آبادی دادستان پیشین تهران، کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، غلامرضا کاتب، نماینده مجلس، حسن یوسفی‌مطلوب و خانم بهاره صادقی و ... و تعداد دیگری از شکات.
 

آغاز دفاعیات

روح‌الله زم دفاعیات خود را از نخستین جلسه دادگاه آغاز کرد و گفت: "من اتهام افساد فی‌الارض را قبول ندارم."

با مرور این جلسه از دادگاه می‌توان به اطلاعاتی از زندگی روح‌الله رم دست یافت: او که مدعی است روزنامه‌نگار بوده است، یک بار در سال 88 بازداشت شد و دو ماه را در زندان گذراند و دو سال بعد از آزادی در سال 90 از کشور به مقصد مالزی خارج شد. زم در مالزی مشغول تور لیدری بود و امور گردشگری مرتبط با گردشگران ایرانی را انجام می‌داد. یک سال بعد به ترکیه رفت و پس از ملاقات با سفیر فرانسه، ویزای این کشور را دریافت و به پاریس مهاجرت کرد. فعالیت در پاریس همکاری با "سحام‌نیوز" را از سال 93 آغاز کرد و در سال 95 "آمدنیوز" را راه‌اندازی کرد.

زم در همان جلسه بود که از حمایت سرویس اطلاعاتی فرانسه از خودش پرده گشود و گفت: "پس از مکالمه روحانی و مکرون، از پلیس فرانسه با من تماس گرفتند و گفتند که در خطر ترور هستی و شش یا هفت جلسه طول کشید تا من را بشناسند و حدود چهار یا پنج ماه این رفت و آمدها ادامه داشت و ایمیل دادند که گزارشات را در خصوص اخبار خودت ارسال کن. گزارشات را ارسال کردم. حفاظت نامحسوس گذاشتند تا اینکه آدرس خانه، تلفن، کارت‌های بانکی و مشخصاتم در سایت‌های داخلی منتشر شد. پس از آن آدرس را به پلیس دادم و 24 ساعت بعد خانه من را عوض کردند و تیم حفاظت سنگینی قرار دادند و هر دو ماه یک بار با من قرار می‌گذاشتند. تعیین وضعیت حفاظت می‌کردند و به من گفتند که بعد از مکرون سنگین‌ترین تیم حفاظت برای تو است. درباره شرایط ایران با من مشورت می‌کردند در خصوص تحلیل وضعیت صحبت می‌کردیم."
 

اعلام ترددهای حاج قاسم به سرویس‌های جاسوسی


روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
 
سومین جلسه محاکمه روح‌الله زم 5 اسفند 1398 برگزار شد. زم در این جلسه دادگاه از یک مأموریت ویژه خود گفت؛ اعلام عملیات‌ سوریه و ترددهای حاج قاسم و همچنین، ارسال لیست دور زنندگان تحریم به افسر سیا.

در جلسه دادگاه نماینده دادستان گفت: "متهم در بخشی از اقرارش گفته که اعلام زمان و مکان عملیات‌های سوریه، تردد فرماندهان مخصوصاً سردار شهید حاج قاسم سلیمانی جزء مأموریت‌هایش بوده است" که زم در پاسخ گفته بود؛ "اقرارم را قبول دارم، اما مگر تمام این موارد صورت گرفته است؟"

در ادامه نماینده دادستان اضافه کرده بود: "به سندی اشاره می‌کنم که متهم زم در زمان ورود سردار شهید سلیمانی به یکی از کشورهای منطقه با ارسال پیامی به افسر سرویس جاسوسی اعلام می‌کند و می‌گوید که فردا یک تیم نظامی وارد می‌شوند که احتمالاً قاسم سلیمانی هم با آنهاست."

پس از آن بود که رئیس دادگاه پرسید: "آیا خبر جابه‌جایی یک فرمانده نظامی کار خبری محسوب می‌شود؟"

جواب زم قابل تأمل است: "هرچه دستم می‌آمد منتشر کردم."
 

آغاز انکار اعتراف و اقرار

شیوع ویروس کرونا و آغاز همه‌گیری، برگزاری جلسه چهارم رسیدگی به اتهامات زم را تا 15 اردیبهشت‌ماه امسال به تأخیر انداخت. روح‌الله زم در این جلسه از دادگاه با گفتن اینکه مگر من فقط با سرویس اطلاعات فرانسه رابطه داشتم؟! افراد دیگری نیز در فرانسه با سرویس آنجا ملاقات دارند و تحت حفاظت هستند." تلاش می‌کرد تا ارتباط خودش با سرویس جاسوسی بیگانه را عادی جلوه دهد.

او همچنین در پاسخ به نماینده دادستان که پرسید؛ "آیا قبول دارید به‌صورت گسترده مرتکب اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی جمهوری اسلامی ایران شده‌اید؟" با قطعیت گفت: "خیر، من کار مطبوعاتی می‌کردم."

او همچنین درباره اقدامات گسترده تبلیغاتی علیه نظام بعد از دی ماه 96 تا اواسط سال 97 به دلیل اعتقاد به براندازی توضیح داد: "یک‌سری از اقاریر را قبول دارم و یک‌سری را قبول ندارم؛ من خبرنگار بودم و کار خبری می‌کردم."

البته نماینده دادستان توضیحی کوتاه درباره تفاوت کار خبرنگاری و جاسوسی داد و گفت: "سوءنیت در همان پیام ارسالی به ساغر کسرائی قابل تشخیص است، شما رسانه نبودید چرا که رسانه با سرویس جاسوسی خارجی ارتباط نمی‌گیرد و به مسئول میز براندازی در کنگره آمریکا پیام نمی‌دهد."

نماینده دادستان ادامه داد: " در ماده 286 ارکان تشکیل‌دهنده افساد فی‌الارض تشریح شده که یکی از ارکان اقدام علیه امنیت داخلی و خارجی است. زم در جلسه قبل پذیرفت که برای یکی از سرویس‌های اطلاعاتی کشورهای منطقه جاسوسی کرده است."

زم در حالی اقدام به انکار اقاریر قبلی خود کرد که در پاسخ به قاضی در مورد نوع رفتار بازجویان با وی اظهار کرد: "با بهترین روش رفتار می‌کردند و هرجا که خود می‌خوابیدند من نیز آنجا می‌خوابیدم، همان غذایی که خودشان می‌خوردند به من می‌دادند."
 

طرح حمله راکتی به مراکز حساس ایران


روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
 
13 خرداد در پنجمین جلسه دادگاه، روایت تلاش زم برای حمله راکتی به مراکز حساس نظام اختصاص مطرح شد.

در این دادگاه توانا محمدی با روح‌الله زم رودررو شد.

محمدی ضمن معرفی خود در جلسه دادگاه گفت: توانا محمدی هستم. متولد 2 تیر 74 و مدیر فنی رسانه ضد انقلاب و معاند آمدنیوز. با احتساب مدتی که حبس هستم حدود 5 سال است که با روح الله زم و آمدنیوز در ارتباط بوده‌ام و همکاری‌های زیادی داشته‌ایم. از مهم‌ترین مسائل همکاری قضیه موشک بود. من راکت‌های کوچکی را درست کرده بودم. روح‌الله زم به من پیشنهاد داد یک سری مکان‌های حساس کشور را بزنم.

وی ادامه داد: به دستور روح‌الله زم قرار بود برای زدن یک پایگاه سپاه به صورت پایلوت 500 هزار دلار و پس از آن برای بقیه جاها 2 میلیون دلار دریافت کنم.
وی گفت: روح الله زم به من اعتماد کامل داشت و حتی عکس پاسپورت و گواهینامه خود را برای من ارسال می‌کرد. به حساب مالی روح‌الله دسترسی داشتم و آدرس پستی، قبض آب و برق و گاز را نیز داشتم.

چندین بار از طریق زم پیشنهاد خارج شدن از ایران مطرح شد که تحت حمایت او قرار گیرم، اما قبول نکردم. من توانایی ساخت موشکی که ردگیری نشود  و بتوانم آن را جایی بزنم ندارم، قصد داشتم پول از او بگیرم و بعد بگویم بازداشت شدم که بیخیال من شود.

زم درباره ارتباطش با توانا محمدی گفت: در مورد قضیه موشک و پهپاد باید بگویم این موضوع برای اوایل آشنایی و در سال 95 و 96 بود که توانا خودش را با آنها معرفی می‌کرد. یک فیلم برایم فرستاد و گفت فلان چیز را درست کردم تا جاهایی را بزنم. به من گفت می‌خواهد پادگانی را که نام آن را به خاطر ندارم در محلشان بزند. گفتم پادگان می‌زنی، از کسی هم پولی می‌گیری پاسخ داد پولی نمی‌گیرم، اما اگر اسپانسر باشد می‌توانم بزنم، من سر این موضوع پرسیدم اگر فلان جا را بزنی چقدر می‌گیری؟

وی مدعی شد قبول دارم اسم آوردم، اما نیت این کار را نداشتم می‌خواستم او را محک بزنم و ببینم تا کجا می‌تواند پیش برود.

قاضی خطاب به متهم گفت: در پیامک‌هایی که رد و بدل شده تو به او گفته‌ای مراکز حساس را بزند و فلان قدر پول می‌دهید.

متهم زم پاسخ داد: چنین نیتی نداشتم. می‌خواستم ببینم چه شخصیتی دارد به او اعتماد نداشتم.
 

اعلام حکم بدوی

ششمین جلسه دادگاه در 20 خرداد برگزار شد و در آن روح‌الله زم آخرین دفاعیات خود را اینگونه مطرح کرد: " قصد اقدامات ضد امنیتی نداشتم؛ از دستم در رفت!"
غلامحسین اسماعلیی، سخنگوی قوه قضائیه 10 تیرماه حکم بدوی دادگاه را اعلام کرد: "دادگاه 13 مورد از اتهامات زم را از مصادیق افساد فی‌الارض تشخیص داده و برای وی حکم اعدام صادر کرده است که البته این حکم قطعی نیست."

زم و وکیل او به رأی صادره اعتراض کردند. خبر ارسال لایحه اعتراض 18 تیرماه منتشر شد. رأی در دیوان عالی کشور مورد بررسی قرار گرفت و حجت‌الاسلام احمد مرتضوی‌مقدم، 21 آبان‌ماه در جمع خبرنگاران در گرگان، گفت: رأی پرونده روح‌الله زم در دیوان عالی کشور صادر شده که سخنگوی قوه قضاییه جزئیات آن را اعلام می‌کند."

تا اینکه سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری 18 آذرماه خود از تأیید حکم اعدام روح‌الله زم در دیوان عالی کشور خبر داد و به‌این ترتیب، داستان رسیدگی قضائی روح‌الله زم، از بازداشت تا تأیید حکم دادگاه پایان یافت.
 

واکنش کاربران

روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام

روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام

روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام

روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام

روح الله زم اعدام شد/ بازخوانی پرونده از بازداشت تا تأیید حکم اعدام
 

منبع:
1. روح الله زم اعدام شد / ایسنا
2. بازخوانی پرونده "روح‌الله زم"؛ از بازداشت تا تأیید حکم اعدام / تسنیم
3. روح‌الله زم کیست و چه کرد؟ / ایسنا
4. روح الله زم کیست؟ جزئیات اعدام تا کانال آمد نیوز / ایمنا

** درج توییت های کاربران توییتر نشان از تایید یا رد آنها نیست و صرفا برای آگاهی مخاطبین درج می شود.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط