ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

سایت‌های شرط‌بندی موضوعی است که امروزه مردم را به دام انداخته و به صورت قانونی میلیاردها تومان پول را از کشور خارج می‌کند که باید دید جامعه چطور اغنا می‌شود که به چنین افرادی اعتماد کند و ریسک قماربازی را به جان می‌خرد.
چهارشنبه، 26 آذر 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده
بهادر، دانیال، دنیا، ساشا ، پویان و... اسامی هستند که مدتی است در فضای مجازی بسیار به چشم می‌خورند و سبک زندگی عجیبی که دارند باعث حیرت بسیاری شده و همین موضوع باعث شده که بسیاری آرزو کنند و بگویند که ای‌کاش ما هم مثل این‌ها بودیم اما پشت پرده این افراد چیست و چرا مردم با دنبال کردن این افراد باعث معروف شدن چنین مبتذلانی می‌شوند که در عین حال که باعث تهاجم فرهنگی در جامعه می‌شود، چاه کلاهبرداری این افراد توسط سایت‌های شرط‌بندی‌شان را نیز عمیق‌تر می‌کنند.
 

پشت‌پرده این ماجراها چیست؟

اخیرا آن چیزی که بسیار باعث شد تا صحبت این سایت‌های شرط‌بندی بیشتر بر سر زبان‌ها بیفتند ورود یکی از خوانندگان معروف لس‌آنجلسی بود که تمام اعتبار و محبوبیت خود را برای کسب درآمد شخصی به روی دایره ریخت. تصاویری از زندگی لاکچری خود به صورت مستمر منتشر می‌کرد و در این بین یک آدرس سایت شرط‌بندی را زیر پست‌های‌  خود تگ کرده و به مخاطب نوید ورود به دنیای ثروتمندان را می‌داد. حالا کسب درآمدهای میلیون دلاری همچون بسیاری دیگر از چهره‌های معروف فضای مجازی آغاز می‌شود؛ روندی که بدون شک ضرر اکثریت و سود اقلیت را در پی خواهد داشت.
چطور مردم گول می‌خورند؟

همه ما تبلیغ سایت‌های شرط‌بندی را به صورت بسیار زیاد در صفحات اجتماعی دیده‌ایم. ماجرا زمانی جالب می‌شود که تمام نقل و انتقالات این افراد و سایت‌ها زیر سایه درگاه‌های مجاز بانکی انجام می‌گیرد. آنطور که گفته می‌شود سایت‌های شرط‌بندی از روش‌های متفاوتی برای پرداخت و دریافت پول‌های‌شان استفاده می‌کنند.

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که وقتی می‌خواهید از درگاهی اینترنتی پرداختی را انجام دهید و نماد شاپرک و... که نشانه و مهر تاییدی رسمی و دولتی بر آن درگاه است را مشاهده می‌کنید؛ احساس امنیت به شما دست دهد که همین احساس برای کاربران سایت‌های شرط‌بندی هم در زمان پرداخت نوعی اعتماد ایجاد می‌کند.

البته درست است که یک سایت شرط‌بندی از همان ابتدا که با همین عنوان برای دریافت درگاه اینترنتی پرداخت ثبت‌نام نمی‌کنند چراکه هیچ شرکت‌PSP (شرکت‌های با واسطه‌گری بین بانک‌ها و پذیرندگان که ارائه‌کننده خدمت هستند) نیز به هیچ سایت شرط‌بندی درگاه الکترونیکی نمی‌دهد ولی این موضوع نیازمند نظارت بیشتر حتی پس از تحویل این درگاه‌هاست.

حال از این نکته که بگدریم موضوعی که شاید بسیار مهم باشد ولی بسیار کمتر به آن پرداخته شده است این است که چطور مردم در چنین شرایطی ریسک زیادی را به جان می‌خرند تا سودی به اصطلاح بادآورده را با درصد موفقیت پایین کسب کنند.

ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده
 

حکومت می‌تواند سرمایه افراد ریسک‌پذیر را در مسیر درست هدایت کند

محمدرضا محبوب‌فر، جامعه‌شناس و استاد دانشگاه در مورد علت ورود مردم به اینگونه موضوعات معتقد است: «در جامعه ایران با شرایطی که کرونا و تحریم ایجاد کرده، راه‌های درآمد بخش زیادی از مردم مسدود شده و آن‌ها به سمت مسیرهای کسب درآمدی که هم درآمد بالایی نصیب آن‌ها کند و هم در کوتاه‌مدت پاسخگوی نیازهای آن‌ها باشد، کشیده می‌شوند. باید به این نکته توجه داشت که مردم ایران امروزه به سمت مشاغل واسطه‌ای و دلالی گرایش پیدا کرده‌اند و زمانی که در جامعه این مشاغل واسطه‌ای و دلالی رشد می‌کند در کوتاه‌مدت بسیاری از افراد در مشاغلی قرار می‌گیرند که با رشد تصاعدی سرمایه‌ها مواجه می‌شوند.»

وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه اینگونه موارد در داخل ایران هم فعال هستند، افزود: «وقتی بستر مناسب هم برای فعالیت این سایت‌ها فراهم است و اقداماتی برای توقف این سایت‌ها توسط مسوولان ذی‌ربط صورت نمی‌گیرد شاهد این هستیم که این سایت‌ها تعطیل نمی‌شوند و حتی در صورت تعطیل شدن هم از طریق سایت‌های دیگری دوباره شروع به کار می‌کنند و اقدام عملی مناسبی هم متوجه گردانندگان این سایت‌ها نیست.»

این جامعه‌شناس با اشاره به اینکه تحت تعقیب قرار دادن برخی از این گردانندگان پاک کردن صورت مسأله است، گفت: «بستر و زمینه این مشاغل در کشور فراهم است و مردم هم متوجه این سایت‌های شرط‌بندی و مشاغل دلالی هستند اما با‌توجه به اینکه راه‌های درآمد آن‌ها محدود شده است. زمانی که بیکاری، فقر، تورم و محرومیت افزایش پیدا کند، مردم متوجه مشاغلی می‌شوند که به صورت کاذب و سیاه فعال هستند.»

وی ضمن اشاره به نقش حکومت در مدیریت ریسک‌پذیری جامعه گفت: «شرایط مردم به‌گونه‌ای است که پذیرفته‌اند، ریسک کنند اما حکومت می‌تواند با هدایت صحیح سرمایه افرادی که توان تحمل ریسک زیادی را دارند در کسب‌و‌کار و سرمایه‌گذاری داخلی هم درصد ریسک نامطمئن این افراد را کاهش دهد و هم از خروج سرمایه از کشور جلوگیری کند اما این مهم نیازمند آن است که بروکراسی راه‌اندازی مشاغل جدید، مشاغل داخلی و شغل‌های آزاد را از پیش روی مردم برداشته شود.»
 

نقش رسانه در آگاه‌‌‌سازی مردم

مجید رضاییان، استاد علوم ارتباطات و پژوهشگر ژورنالیسم با اشاره به نقش رسانه در مقابله با فریب مردم توسط چنین مسیرهایی گفت: «در اینجا سه نکته وجود دارد. نکته اول این است که اساسا در مواردی چه از این قبیل و چه مشابه آن واقعیت آن است که اولین آیتم، بحث «قانون» است. شما به‌عنوان یک رسانه زمانی که مسأله‌ای جنبه قانونی دارد؛ اما درست اجرا نمی‌شود و درست استقبال نمی‌شود، به شکل خاصی با آن برخورد می‌کنید و زمانی هم که ارزیابی درستی ندارد و تحلیل متفاوتی در مورد آن وجود دارد؛ مدل برخورد شما هم متفاوت خواهد بود.»

ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

وی در ادامه افزود: «دوم اینکه در پدیده شرط‌بندی اولین نکته این است که روزنامه‌نگار باید به سراغ «گزارش تحقیقی» برود؛ یعنی شما زمانی که به سراغ این گزارش‌ها رفتید، باید «دست‌های پشت پرده» رو شود که برای چنین فعالیتی روزنامه‌نگاران بهترین‌اند؛ چون موضوع پیچیده‌ای است چراکه به یکباره رواج گرفته و خلافی است که از درگاه‌های بانکی هم استفاده می‌شود.»

این استاد ارتباطات با اشاره وضعیت اقتصادی مردم و به‌ویژه جوانان، خاطرنشان کرد: «بخش سوم این است که به هر حال مردم به نقطه‌ای رسیده‌اند که از نظر اقتصادی افت کرده‌اند و سفره‌ها خالی شده است که همه نهادها در آن دخیل هستند. ما به‌عنوان روزنامه‌نگار به‌دنبال این نیستیم که مشکلات را متوجه یک جناح بدانیم بلکه باید یک روند را بررسی کنیم: همانطور که در تاریخ هم آمده است، هراتفاقی از پس اتفاق دیگری رخ می‌دهد.»

وی در ادامه ضمن اشاره به وضعیت جوانان تاکید کرد: فقر اقتصادی_اجتماعی و اینکه جوانان احساس می‌کنند که آرزوهای‌شان را به دست نیاورده‌اند و گمان می‌کنند که از طریق سایت‌های شرط‌بندی می‌توانند یک شبه به آنچه که می‌خواهند دست یابند؛ بی‌تأثیر نیست. اینجا رسانه باید تشریح کند که این موضوع جیب افرادی را خالی و جیب عده‌ای را پر می‌کند. این نکته مهمی است که باید به آن توجه کنیم در تبیین و «آگاهی بخشی» رسانه‌ها باید خیلی قوی و گسترده‌تر کار کنند.

رضاییان در پایان افزود: این یک وظیفه است و باید از نظر قانونی بررسی شود که چرا مراجع ذی‌ربط ساکت هستند و باید در گزارش‌ها آورده شود. باید بدانید که مخاطب ما جوانانی هستند که فکر می‌کنند سفره‌های‌شان جمع شده است و می‌خواهند به یک دستاورد خوب مالی برسند.*
 

همه شما که در قمار دخیلید، شریکید!

محیا حسینی: بخشنامه‌های بانک مرکزی به بهانه برقراری امنیت و مبارزه با پولشویی و شناسایی طرفین معاملات و... یکی پس از دیگری مثل تبر به درخت کسب و کار‌های اینترنتی رسمی و قانونی ضربه زد. پس چگونه این تعداد وب‌سایت قمار از شمول این قوانین درامان ماندند؟

اگر به کسی تجاوز کنند و نتواند شکایت کند، چطور می‌توان مجرم را به دام انداخت؟ اگر کسی که درگیر اعتیاد شده است نتواند از کسانی که او را به این دام انداخته‌اند شکایت کند، چه کسی می‌تواند آن‌ها را شناسایی کند و به سزای اعمالشان برساند؟ این حال و روز قماربازانی است که زندگی‌شان را در سایت‌های شرط‌بندی باخته‌اند و منبع اطلاعاتی خوبی برای شناسایی سردسته‌های اصلی سایت‌های قمار هستند، اما از ترس اینکه خودشان را مجرم می‌دانند، علیه مدیران این سایت‌ها هیچ شکایتی نمی‌کنند و فریاد نمی‌زنند. به همین دلیل دادگاه‌های ما پر از شکایت‌هایی است که هرگز نوشته نشده! به همین دلیل است فرشید امیرشقاقی و نوچه‌هایش که باید به جرم پولشویی و گرداندن سایت‌های قمار، هزاران شاکی داشته و تحت تعقیب باشند و بعد از دستگیری به ایران بازگردانده شوند، بدون هیچ ترسی در خانه‌های میلیاردی خود نشسته‌اند و به ریش بقیه و این قوانین متناقض می‌خندند!

ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

پس از انتشار گزارش «جوان» و معرفی سردسته‌های عظیم‌ترین و بزرگ‌ترین سیستم شرط‌بندی در ایران که پولشویی هنگفتی را مثل آب خوردن در سیستم بانکی کشور به راه انداخته‌اند، خبری درباره دستگیری نیلی افشار و پویان مختاری منتشر شد؛ خبری که باعث خوشحالی بود، اما ساعتی بعد خبرگزاری مهر با تکذیب این خبر به نقل از یک منبع آگاه نوشت: «پلیس بین‌الملل برای نیلی افشار که یکی از تبلیغ‌کنندگان و گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی محسوب می‌شود، اعلان قرمز صادر کرده، اما هنوز این متهم دستگیر نشده، این متهم در شهر ازمیر ترکیه مخفی شده است.»

روز گذشته، نیلوفر صفری‌زاده‌ چوکامی مشهور به نیلی افشار که یکی از بازو‌های تبلیغاتی مافیای شرط‌بندی است و در ترکیه فعالیت می‌کند، یک لایو اینستاگرامی از خود منتشر کرد و گفت که در این مدت در مسافرت و در حال ریلکس کردن بود! او که یار غار «فرشید امیرشقاقی» است در این ویدئو اعلام کرد که از تمام کسانی که خبر دستگیری‌اش را در صفحاتشان منتشر کرده‌اند، شکایت خواهد کرد! هر چند ساعت اولیه انتشار خبر دستگیری نیلی افشاری این نوید را می‌داد که بالاخره روزی فرشید امیرشقاقی و پدرش هم دستگیر خواهند شد، اما انتشار لایو اینستاگرامی نیلی افشار تمام این رؤیا‌ها را از بین برد و اینکه «پول» امیرشقاقی‌ها چه قدرت عظیمی دارد، نگرانی‌ها را بیشتر کرد.

بر اساس آمار‌های موجود، حدود ۲ هزارو ۱۰۰ سایت شرط‌بندی فارسی، ده‌ها کانال تلگرامی و سایت اینستاگرامی در خدمت سایت‌های شرط‌بندی هستند و فعالیت می‌کنند. سال گذشته پلیس فتا در این باره اعلام کرد که ۲۰۰ سایت شناسایی و مسدود شده که بیشتر گردانندگان آن سایت‌ها کشور ترکیه بوده است، اما چرا نوچه‌های فرشید امیرشقاقی که نامشان را در گزارش قبلی نیز آورده‌ایم، شناسایی و دستگیر نشده‌اند؟
 

قدرتی برای بازگرداندن سرشبکه‌های سایت‌های قمار هست؟

عباس مقتدایی، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی به ایرنا گفت: «باتوجه به اینکه سایت‌های شرط‌بندی و قمار امروز مشکلات زیادی را برای بخشی از هموطنان ما ایجاد کرده است، لذا تذکر را لازم دیدیم و هرگونه قصور یا کوتاهی در این زمینه را با جدیت پیگیری می‌کنیم و امیدوارم این تذکر سبب شود دستگاه‌های اجرایی متولی از جمله وزارت ارتباطات و حتی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و بخش‌هایی از قوه قضائیه حساسیت لازم را در این خصوص از خود نشان دهند و بر اساس رسالت دینی و وظایف قانونی عمل کنند.»

ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

مقتدایی درباره اینکه اغلب سرشبکه‌های سایت‌های شرط‌بندی در خارج از کشور حضور دارند، آیا قدرتی وجود دارد که آنان به کشور بازگردانده شوند و پاسخگو باشند، گفت: «نیروی انتظامی ما از توانمندی‌های جدی برخوردار است و می‌تواند در صورت لزوم همه اقدامات پیشگیرانه و پیشدستانه را در این خصوص یا موارد مشابه انجام دهد. مهم آن است که وزارت ارتباطات با عزم جدی و قوی برای حل این معضل وارد شود.»

حالا که سرشبکه این سایت‌های قمار مشخص است و معرفی شده‌اند، حالا که می‌دانید برای ریشه‌کن شدن آن‌ها عزمی جدی لازم است، پس باید بی‌صبرانه منتظر به نمایش گذاشتن قدرت و توانایی‌های نیروی انتظامی در این زمینه بود!
 

بفرمایید زندان، شما خودتان مجرمید!

مشکل برخورد با سایت‌های قمار که یکی دو تا نیست. به تازگی طرح مجلس در کمیسیون حقوقی و قضایی در حال تصویب و نهایی شدن است که البته کلیات آن به تصویب رسیده است. در این طرح مجازات‌هایی برای سایت‌های شرط‌بندی و قماری تعیین شده و برای گردانندگان سایت‌های شرط‌بندی مجازات مفسد‌فی‌الارض در نظر گرفته شده است. همچنین کسانی که در این شرط‌بندی‌ها شرکت کنند مجازات یک تا ۱۰ سال حبس برایشان پیش‌بینی شده است. علاوه بر این بانک‌هایی که کار مبادلات مالی این شرط‌بندی‌ها را انجام می‌دهند و نیز کسانی که به رونق این شرط‌بندی‌ها کمک کنند، مشمول مجازات در این طرح می‌شوند. به نظر می‌رسد با این طرح خیال صاحبان این سایت‌ها بیش از پیش راحت می‌شود، زیرا با این شرایط مالباختگان جرئت ندارند به پلیس فتا و سیستم قضایی کشور پناه ببرند، وقتی که در نهایت خودشان به حبس محکوم خواهند شد!

درست است که برای گردانندگان سایت‌ها هم مجازات مفسد‌فی‌الارض در نظر گرفته شده، اما کدام گردانندگان مدنظر مسئولان است؟! فرشید امیرشقاقی؟ پویان مختاری؟ نیلی افشار؟ میلاد حاتمی؟ امیرتتلو؟ سؤال این است که مگر تتلو دستگیر نشد؟ پول‌های سعدالله امیرشقاقی و پسرش آنقدر آن‌ها را قدرتمند کرده که نه ترکیه و نه اسپانیا، این مجرمان بین‌المللی کشور را به ایران تحویل ندادند.

بیمار مجرم

قمارباز یک مجرم بیمار یا یک معتاد مجرم است. وقتی که بازیکنان سایت‌های قمار، بازی را می‌برند، به خاطر طمع و وسوسه برای بردن پول بیشتر، نمی‌توانند قمار کردن را متوقف کنند. آن‌ها وقتی پولی ببرند، فکر می‌کنند که با شرط‌بندی دوباره می‌توانند صاحب پول‌های بیشتری بشوند، اما بالاخره بخت به آن‌ها پشت می‌کند و معتادان قمار تا آنجا به قمار ادامه می‌دهند که همه پولشان به باد می‌رود و به «هیچ» می‌رسند. آن‌ها بار‌ها تصمیم می‌گیرند که دیگر قمار نکنند، اما مگر تبلیغات گردانندگان سایت‌ها، دست از سرشان برمی‌دارد؟ مگر می‌توانند پول‌هایی را که در این مدت باخته‌اند فراموش کنند و به زندگی عادی بازگردند؟ آن‌ها مدام می‌گویند که دیگر در سایت‌های قمار، بازی نخواهند کرد، اما به فاصله یک چشم برهم زدن، دوباره خود را در حال قمار کردن می‌بینند! حالا فکرش را بکنید که مجرم هم شناخته شوند. آن وقت مگر ممکن است که جوان آلوده به قمار که تمام دار و ندارش را باخته و هیچ پناهی ندارد، به زندگی عادی خود بازگردد؟


ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

 

گردش مالی ۹‌هزار میلیارد تومانی، امان‌نامه‌ای که نیست!

روز سه‌شنبه یک برنامه تلویزیونی صبحگاهی در شبکه خبر، میزبان یک کارشناس فناوری اطلاعات و معاون فنی پلیس فتا بود و خبر از گردش مالی ۹‌هزار میلیارد تومانی سالانه سایت‌های شرط‌بندی و قمار آنلاین در کشور داد. چراغی با هشدار تأثیر شدت جرم‌انگاری بر پنهان‌کاری مالباختگان و جای خالی هرگونه حمایت از مالباختگان و قربانیان این اعتیاد پنهان خطاب به ضابطان قضایی گفت: «تعداد قربانیان سایت‌های فیشینگ و شرط‌بندی آنلاین در کشور، خیلی زیاد است، اما تعداد شاکیان از این سایت‌ها، خیلی کم است، زیرا قربانیان از ترس مجرم شناخته شدن، شکایتی نمی‌کنند و همین موضوع، باعث گستردگی سایت‌های قمار شده است، در صورتی که می‌توان از طریق پلیس فتا یا قوه قضائیه، به این قربانیان، امان‌نامه‌ای داد که بتوانند با خیال راحت شکایت کنند و از این طریق، سایت‌های مجرم هم سریع‌تر شناسایی خواهند شد.»، اما سرهنگ نیک‌نفس در پاسخ با اشاره به تأکیدات و جرم‌انگاری قانون مجازات اسلامی گفت: «متأسفانه امان‌نامه برای قربانیان قمار و شرط‌بندی اینترنتی، در قانون دیده نشده و البته حجت شرعی هم در این رابطه تمام است. چنانکه آیه ۲۱۹ سوره مبارک بقره و آیه ۹۰ سوره مبارکه مائده، قمار را گناه کبیره و عمل شیطانی و پلید دانسته و این تأکید در فقه هم ریشه دارد و قانون هم از این تأکیدات متأثر شده است، بنابراین افرادی که درگیر شبکه قمار می‌شوند، به استناد ماده ۷۰۵ قانون مجازات اسلامی، مجرم هستند.»

با این رویکرد، مدیران سایت‌های قمار آزادانه به فعالیت خود ادامه می‌دهند و با ترساندن افرادی که به دام قمار کشانده‌اند، مانع از طرح شکایت علیه خود می‌شوند و به راحتی روز به روز بر تعداد افرادی که اعتیاد به قمار پیدا می‌کنند، اضافه می‌شود.
 

بانک مرکزی هم به تکاپو افتاد

بالاخره رئیس بانک مرکزی هم نسبت به تراکنش مالی گردانندگان سایت‌های قمار و پولشویی آن‌ها واکنش نشان داد. روز یک‌شنبه بود که عبدالناصر همتی در جلسه دوره‌ای با مدیران عامل شبکه بانکی کشور گفت: «بانک‌ها موظفند درگاه‎ها و کارت‌های اجاره‌ای و حساب بانکی مرتبط با قمار و شرط‌بندی را شناسایی کنند.» او در این باره افزود: «در حال حاضر مباحثی درباره درگاه‌های اجاره‌ای مرتبط با سایت‌های قمار و شرط‌بندی مطرح می‌شود، لذا بانک‌ها باید حداکثر تلاش خود را برای مبارزه با این درگاه‌ها و نظارت بر این تراکنش‌ها انجام دهند.»

همتی با اشاره به گزارش‌های دریافتی از دستگاه‌های نظارتی و امنیتی مبنی بر اینکه سودجویان با پرداخت مقادیری اندک و اجاره کارت و حساب بانکی افراد، تراکنش‌های چند میلیاردی با مقاصد و اهداف قمار انجام می‌دهند، اظهار داشت: «ضروری است که بانک‌ها جدیت لازم را داشته باشند و مردم نیز به عواقب اجاره دادن حساب‌هایشان توجه کنند.»
 
ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

مهرداد محرمیان، معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی نیز در این باره گفت: «درگاه‌های بانکی که برای قمار و شرط‌بندی استفاده می‌شوند، هیچ‌گاه به طور رسمی از طرف بانک به این منظور ایجاد و در اختیار قمارخانه‌داران قرار نمی‌گیرد بلکه با درگاه‌ها، حساب‌ها و کارت‌های بانکی مواجه هستیم که توسط گردانندگان سایت‌های قمار و شرط‌بندی اجاره می‌شوند و مورد سوءاستفاده قرار می‌گیرند. در واقع به طور معمول افرادی که دارای کسب و کار‌های کوچک هستند به طمع دریافت مبالغ بالا، حساب بانکی یا درگاه خود را در اختیار شبکه‌های قمار و شرط‌بندی قرار می‌دهند.» محرمیان افزود: «شناسایی هوشمند درگاه‌های مرتبط با قمار و شرط‌بندی به تازگی عملیاتی شده و در حال اجراست که بر اساس آن این درگاه‌ها در زمانی کوتاه و به صورت خودکار شناسایی و معرفی می‌شوند و مسدودسازی آن‌ها به سرعت انجام می‌شود.»

همچنین امین مهاجر، مدیر ارشد امنیت اطلاعات بانک مرکزی درباره برنامه‌های بانک مرکزی در خصوص برخورد با سایت‌های شرط‌بندی گفت: «این بانک پروژه‌های مهمی را با همکاری پلیس فتا و دادستان برای مبارزه با درگاه‌های مرتبط با قمار و شرط‌بندی طراحی کرده که یکی از این پروژه‌ها فراهم شدن امکان شناسایی هوشمند این سایت‌هاست. مهاجر به همکاری با مرکز اطلاعات مالی و مبارزه با پولشویی وزارت اقتصاد اشاره کرد و گفت: اگر چه این مرکز اقدامات مناسبی انجام داده است، اما فعالیت بیشتر و مؤثرتری را خواهانیم.
 

شکل درگاه‌ها پیچیده‌تر از تصور مسئولان است

چند سال پیش که شبانه‌روز فریاد زده می‌شد مسئولان عزیز لطفاً تا دیر نشده جلوی درگاه‌های بانکی خدمات‌دهنده به سایت‌های قمار را بگیرید، کسی گوشش بدهکار نبود! الان که همه می‌خواهند با متخلفان بانکی و درگاه‌های بانکی مبارزه کنند، باید متوجه یک خبر ناامیدکننده هم باشند؛ درگاه‌های سایت‌های شرط‌بندی معروف، دیگر از شکلی که در تصور مسئولان است، خارج شده است؛ به دو دلیل نمی‌توان درباره‌اش در این گزارش توضیحاتی نوشت؛ دلیل اول اینکه این سیستم پیچیده‌تر از چیزی است که تصور می‌شود و مغز‌های متفکری پشت این درگاه‌ها هستند. دلیل دوم اینکه، چون درباره روش مبارزه با این سیستم کثیف تحقیقات کرده‌ایم و البته برای هیچ مسئول و ارگانی هم اهمیت نداشته، امکان افشای راه‌حل‌های مبارزه با این سایت‌ها را به صورت علنی نداریم تا گردانندگان سایت‌ها با فهمیدن آن، فکر دوباره‌ای برای تغییر درگاه‌هایشان کنند.
 
ریسک قماربازی برای دریافت پول بادآورده

واکنش کاربران فضای مجازی

افزایش تعداد قربانیان سایت‌های قمار و شرط‌بندی موجی از انتقادات در فضای مجازی را نیز به راه انداخته است. روزانه تعدادی از کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره فعالیت آزادانه سایت‌های قمار معروف و همچنین بی‌توجهی مسئولان نسبت به فعالیت آنها، پیام‌هایی را منتشر می‌کنند که برخی از آن‌ها را در ادامه می‌خوانید:

کاربری با نام حاج حیدر در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: «آقای بانک مرکزی! عُرضه تنظیم بازار ارز رو که نداری، لااقل درگاه پرداخت سایت‌های قمار اینترنتی رو مسدود کن! اینکه دیگه تقصیر واشنگتن دی‌سی و ترامپ و بایدن نیست.»

حمیدرضا اعتدال مهر نیز در این باره توئیت زد: «بخشنامه‌های بانک مرکزی به بهانه برقراری امنیت و مبارزه با پولشویی و شناسایی طرفین معاملات یکی پس از دیگری مثل تبر به درخت کسب و کار‌های اینترنتی رسمی و قانونی ضربه زد. پس چگونه این تعداد وب‌سایت قمار از شمول این قوانین درامان ماندند؟»

یکی دیگر از کاربران با نام سعید چراغی نیز در صفحه توئیتر خود نوشت: «آقای جهرمی که به دانشجو‌ها توصیه می‌کنید جوانی کنید، باخبر هستید که بعضی از جوانان در منجلابی قرار گرفته‌اند که عمر و سرمایه خود را در سایت‌های شرط‌بندی و قمار از طریق درگاه‌های رسمی بانک مرکزی به هدر می‌دهند؟»

همچنین سیدعرفان عبادزاده توئیت زد: «بله آقای وزیر، بله بانک مرکزی، جوانان با خونه ماندن و تباه کردن پول‌هایشان دارند جوانی میکنن و مشخص نیست این میان، بانک مرکزی چه سودی می‌برد که دارد به سایت‌های قمار درگاه پرداخت می‌دهد.»

کاربر دیگری با نام میم نظری در صفحه‌اش نوشت: «قبح گناه کبیره قمار آنقدر راحت شکسته شده است که در جامعه اسلامی می‌بینیم بچه مسلمان‌ها برای برد از هم سبقت می‌گیرن. حرام قانونی به دست بانک مرکزی رقم خورده است.»

مسعود قالیباف نیز توئیت زد: در مورد فراهم کردن درگاه پرداخت توسط نهاد‌های حاکمیتی برای سایت‌های شرط‌بندی، استفتا کردم. جواب: به طور کلی اگر در فراهم کردن سایت‌های مذکور هر کس مستقیم یا غیرمستقیم عرفاً دخالت داشته باشد، در گناه قمار و شرط‌بندی افراد شریک است. رونوشت: بانک مرکزی، قوه قضائیه و پلیس فتا.


منبع:
*وطن امروز
**روزنامه جوان


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.