جزئیات توقیف نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی+تصاویر

دومین کشتی خارجی به دلیل نقض دستورالعمل های زیست محیطی، در آب های کشورمان توقیف شد.
دوشنبه، 15 دی 1399
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
جزئیات توقیف نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی+تصاویر
نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی توقیف شد. محموله این کشتیِ فرآورده‌بر، بیش از ۷ هزار تن اتانول تولید شده در پالایشگاه‌های عربستان بوده و مقصد رسمی آن نیز کره جنوبی اعلام شده است.

به گزارش مشرق ساعتی پیش نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد که یک فروند نفتکش که با پرچم کره جنوبی از مبدا بندر الجبیل در شرق  عربستان به مقصد کشور کره جنوبی در حال حرکت بود در نزدیکی آبهای ایران به دلیل نقض پیاپی قوانین زیست محیطی دریایی توقیف شد.

طبق اعلام رسمی سپاه، این شناور پس از توقیف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی کشور خواهدشد. توقیف این شناور به درخواست اداره بنادر و کشتیرانی و با حکم دادستانی استان هرمزگان در ساعت ۱۰ صبح پانزدهم دی ماه انجام شد.

جزئیات توقیف نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی+تصاویر
تصویر قدیمی از کشتی با رنگ آمیزی متفاوت

اسماعیل مکی‌زاده عصر امروز در توضیحاتی درباره توقیف کشتی کره‌ای در آبهای خلیج فارس اظهار کرد: تانکر ویژه حمل مواد شیمیایی و نفتی کشتی کره ای با نام HANKUK CHEMI مقارن ساعت ۱۰صبح امروز دوشنبه ۱۵ دی ماه ۹۹ در ۱۱ مایلی جزیره تنب بزرگ در مسیر بندر الجبیل عربستان به سمت فجیره امارات اقدام به ایجاد آلودگی دریایی کرد.

وی افزود: یگان عبوری گشت نیروی دریایی سپاه که متوجه این تخلف می‌شوند، به این کشتی اخطار داده اما شناور مذکور بدون توجه به اخطار‌ها به مسیر خود ادامه می‌دهد.

به گفته معاون اداره کل بنادر و دریانوردی هرمزگان، وی افزود: در نهایت این شناور به دستور مرجع قضایی استان توقیف و برای سیر مراحل قانونی و بررسی‌های لازم، به سمت لنگرگاه بندرعباس هدایت شده است که نتایج بررسی‌ها با توجه به ضوابط و مقررات دریایی و قضایی اعلام خواهد شد.

این کشتی ساخت کشور ژاپن و مخصوص حمل فرآورده های نفتی است. این کشتی که آخرین نام ثبت شده برای آن Hankuk Chemi است، با پرچم کره جنوبی و از مبدا بندر جبیل در شرق عربستان به سوی بندر الفجیره امارات در حال حرکت بوده است. در زیر می توانید تایملاین حرکتی نفتکش در ماه های اخیر را مشاهده کنید:

جزئیات توقیف نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی+تصاویر

همانطور که عنوان شد محموله این کشتی فرآورده بر بیش از ۷ هزار تن اتانول تولید شده در پالایشگاه‌های عربستان بوده است که طبق ادعای برخی منابع سعودی، محموله فوق به مقصد کشور کره جنوبی بر روی عرشه فروخته شده و دیگر ارتباطی به عربستان ندارد.

قرار بود این کشتی در ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه امروز به بندر الفجیره رسیده و در نهایت به سوی کره جنوبی روانه شود که در آبهای ایران توسط نیروی دریایی سپاه در ساعت ۱۰ صبح روز ۱۵ دی، به دلیل ایجاد آلودگی دریایی توقیف میشود. کشتی هایی که از مسیر خلیج فارس و برای مقاصد دور به حرکت درمی آیند معمولا برای سوختگیری یا دریافت آذوقه و تعمیرات کشتی در بندر الفجیره توقفی کوتاه در این بندر به سوی مقصد اصلی روانه میشوند.

جزئیات توقیف نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی+تصاویر
در تصویر زیر میتوانید مشخصات فنی کشتی و تاریخچه تغییر اسامی آن را مشاهده کنید
 
جزئیات توقیف نفتکش کره‌ای توسط نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی+تصاویر

لازم به ذکر است خدمه‌های این شناور نفتی از ملیت‌های کره جنوبی، اندونزی، ویتنام و میانمار هستند؛ این کشتی پس از توقیف در لنگرگاه بندرعباس پهلو گرفت و پرونده آن برای طی مراحل قانونی تحویل مراجع قضایی کشور خواهدشد.

این دومین کشتی خارجی است که بدلیل نقض دستورالعمل های زیست محیطی، در آب های کشورمان توقیف می‌شود. عصر روز جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۸ یک فروند نفتکش  انگلیسی با نام" "stena impero" هنگام عبور از تنگه هرمز به علت رعایت نکردن قوانین و مقررات بین المللی دریایی بنا به درخواست سازمان بنادر و دریانوردی استان هرمزگان، توسط یگان شناوری منطقه یکم نیروی دریایی سپاه توقیف شده بود که پس از طی مراحل قضایی، دو ماه بعد رفع توقیف شد.
 

واکنش دولت کره

به گزارش خبرگزاری فارس به نوشته خبرگزاری «یونهاپ»، وزارت دفاع کره جنوبی در بیانیه‌ای اعلام کرد در پی توقیف این شناور  نفتکش، یک واحد مبارزه با دزدان دریایی به آب‌های مجاور تنگه هرمز اعزام کرده است.

وزارت دفاع کره جنوبی افزود در حال رایزنی با «نیروهای دریایی چند ملیتی» حاضر در آب‌های مجاور  منطقه هستند. یونهاپ به نقل از «دی ام شیپینگ»‌ شرکت مالک این نفتکش مدعی شد، این شناور اقدامی در راستای آلودگی آب دریا انجام نداده است.

از سوی دیگر خبرگزاری «رویترز» نوشت، وزارت امور خارجه کره جنوبی نیز توقیف یک شناور نفتکش حامل مواد شیمیایی توسط ایران را تأیید کرد و خواستار آزادی فوری آن شد. این وزارتخانه افزود، سفارت کره جنوبی در تهران دریافته است که خدمه شناور توقیف شده در صحت و سلامت کامل به سر می‌برند. این کشتی بیست خدمه داشته که پنج نفر کره‌ای و مابقی دارای تابعیت کشورهای میانمار، اندونزی و ویتنام هستند.

آخرین خبرها از خبرگزاری یونهاپ کره جنوبی به نقل از یک مقام وزارت امور خارجه این کشور میگوید: کره جنوبی و ایران در حال مذاکره در مورد استفاده از پول های بلوکه شده ایران برای خرید واکسن COVID-19 هستند. ایران ۹.۲ میلیارد دلار پول مسدود شده بدلیل تحریم‌های آمریکا در کره جنوبی دارد.
 

پیام‌های توقیف نفتکش کره‌ جنوبی

سیدمهدی طالبی: نفتکش کره‌ای درحالی توقیف شد که تنها ساعاتی پیش از آن سخنگوی دولت از آغاز فرآیند غنی‌سازی ۲۰درصدی خبر داده بود. در روزهای گذشته نیز فرماندهان ارشد نیروهای مسلح ایران از استحکامات نظامی کشور در جنوب دیدار کرده بودند. یکی از این افراد، سردار سلامی فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بود که در دیدار از جزیره ابوموسی، با معرفی جزایر سه‌گانه به‌عنوان پیشانی دفاعی ایران هشدارهایی را نسبت به جنگ‌افروزی در منطقه داد. این هشدارها را باید در کنار اخبار منتشره پیرامون تحولات منطقه فهم کرد. جایی که اطلاعات حاکی از قصد ترامپ و متحدانش برای آتش‌افروزی در منطقه است.

توقیف نفتکش کره‌جنوبی را باید در این چارچوب دید تا بتوان پیام‌های آن را دریافت. این پیام‌ها بدین شرح صادر شده‌اند.

1_ کره‌جنوبی از معدود کشورهایی است که به ائتلاف دریایی آمریکا در خلیج‌فارس پیوسته است. سئول همچنین حدود ۸ میلیارد دلار از پول نفت ایران را توقیف کرده است. در سوی دیگر، کره‌جنوبی در چارچوب سیاست محورها به توصیه آمریکا در منطقه حضور پیدا کرده است و می‌کوشد در این چارچوب مانع از طرح‌های قدرت‌های شرقی مانند ایران، چین و روسیه شود. نمونه‌ای از این حضور را می‌توان تلاش کره‌جنوبی برای سرمایه‌گذاری در پاکستان و آسیای میانه علیه طرح راه‌ابریشم جدید چین دید. کره‌جنوبی همچنین طبق دستورکار واشنگتن موفق شد طرح توسعه بندر فاو عراق را در رقابت با چین به دست بیاورد. این درحالی بود که عراق درصورت قرارداد با چین پولی در ابتدا پرداخت نمی‌کرد و پذیرای سرمایه‌گذاری پکن می‌شد. کره‌جنوبی اما به کمک حضور وابستگان واشنگتن در رأس قدرت عراق موفق شد این قرارداد را با شرایط بسیار سختی نسبت به چین در اختیار بگیرد. این مساله تا حدی در داخل عراق مهم بوده است که گروه‌های سیاسی متعددی مانند ائتلاف فتح و سائرون دو فراکسیون بزرگ پارلمانی عراق به آن اعتراض کرده‌اند و تلاش‌هایی نیز برای استیضاح وزیر حمل‌ونقل آغاز شده است. قیس خزعلی، رهبر عصائب اهل حق عراق نیز روز گذشته در جریان مراسم سالگرد شهدای پیروزی در میدان التحریر بغداد ضمن اشاره به این قرارداد گفت، اهمیت این پرونده برای ما همانند پرونده اخراج آمریکا از عراق است. دولت الکاظمی که به آمریکا، عربستان سعودی و امارات نزدیک است این قرارداد را در جریان رقابت محورها با وجود شرایط بهتر پیشنهاد محور شرق به کره‌جنوبی داده که نماینده محور غربی است.

2 _ امارات‌متحده عربی در این میان یکی از مهم‌ترین مخاطبان توقیف نفتکش است. اقدامات خلاف این کشور از شماره بیرون رفته است. این کشور در دو سال اخیر اقدامات فتنه‌گرانه زیادی داشته است. امارات به نمایندگی از محور غربی-عربی در صحنه میدانی دست به تحرکاتی در لبنان و عراق زد که در جریان آن دولت‌های این دو کشور ساقط و تضعیف شد. در سوی دیگر امارات با سازش رسمی با رژیم‌صهیونیستی پای این رژیم را به خلیج‌فارس به‌صورت مستقیم باز کرد. مساله‌ای که پیش از آن مقامات تهران هشدارهایی جدی به طرف اماراتی داده بودند. هفته جاری نیز نفتکشی متعلق به عربستان سعودی از امارات به‌سمت بندر بصره درحال حرکت بود که نیروهای امنیتی عراق پیش از رسیدن آن به نواحی ساحلی موفق به کشف یک مین دریایی شدند که به بدنه نفتکش متصل شده بود.

3_ عربستان سعودی در این میان نقش برجسته‌ای در ایجاد بی‌ثباتی در منطقه داشته است. ادامه جنگ و کشتارها در یمن و تلاش برای عادی‌سازی روابط کشورهای عربی و اسلامی ازجمله اقدامات کلان سعودی‌ها در ایجاد بی‌ثباتی در منطقه است.

ترور شهید فخری‌زاده، دانشمند هسته‌ای و معاون وزیر دفاع ایران نیز مدتی پس از جلسه مشترک محمد بن‌سلمان، ولیعهد سعودی با مایک پمپئو، وزیر خارجه آمریکا و بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی صورت گرفت. سیدحسن نصرالله در سخنرانی اخیر به درخواست محمد بن‌سلمان از آمریکا برای ترور او خبر داد. مساله‌ای که افشای آن از سوی دبیرکل حزب‌الله لبنان به‌نوعی اعلام هشدار به سعودی‌ها بود. در جریان آخرین دیدار رسمی یکی از فرماندهان مقاومت با سردار قاآنی در دفتر فرمانده سپاه قدس که در آن فرماندهان درحال بررسی منطقه‌ای در شمال عربستان بودند، هشدار غیرمستقیم دیگر محور مقاومت به ریاض بود.

نفتکش کره‌جنوبی از سواحل عربستان سعودی درحال عبور به‌سمت بندر الفجیره امارات بود که توقیف شد. انتخاب هدفی با این مشخصات که سه عضو فعال محور غربی در تحولات منطقه شامل کره‌جنوبی، امارات و عربستان سعودی را شامل می‌شد نشانگر شلیک تیر قلق است. تیری که شلیک شده تا پس از ارزیابی هدف شلیک‌های پس از آن صورت بگیرد. این تیر قلق اگر محور غربی به اقداماتش ادامه دهد به مرحله آسیب‌زنی شدید نیز خواهد رسید. اگر محتوای پیام «معنادار» توقیف نفتکش فهم نشود باید منتظر پیامی «صدادار» باشیم که غرق شدن نفتکشی را نشان می‌دهد.


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.