مربیگری درایران بدون رابطه امکان ندارد
وی افزود: دنبال این هستم تا به دنیای مربیگری وارد شوم. به نظرم در عرصه ی مربیگری می توانم موثر باشم. در رده های پائین کار کردم و بازخورد خوبی گرفتم. در سخت ترین شرایط کارم را با تیم های پایه شروع کردم و سراغ تیمی رفتم که ضعیف ترین تیم پایه بود. اما خدا را شکر توانستم موفق شوم. از لحاظ تجربه شرایطم بد نیست. اما فوتبال و مربیگری کتاب و علمی است که تمامی ندارد و هرچقدر یاد بگیرید کم است. توکل به خدا شاید در آینده توانستم به سطح اول فوتبال برگردم. خیلی ها فراموش کار هستند و اصلا یاد ما نمی افتند. در فوتبال ایران هم متاسفانه کار گرفتن تنها به توانایی بستگی ندارد و باید رابطه داشته باشید. مسئله ی بعدی هم این است که در لیگ یک و دو برای مربی شدن باید رفیق سرمایه دار داشته باشی تا با اسپانسر تیم بگیری. خدا را شکر از این دوستان دور و برم نیستند و آدمی هم نیستم که از این راه وارد مربیگری شوم.
هویت فوتبالی ام با سقوط صبای قم نابود شد
کاپیتان تیم صبای قم اظهار داشت: من تقریبا یک دهه عمرم را در تیم فوتبال صبا سپری کردم. 4 سال خوب هم در پیکان داشتم. هم صبا و هم پیکان جزو خانواده ی من محسوب می شوند. 9 سال زندگی فوتبالی ام در صبا بوده است. باشگاهی بود که می توانست همه چیز به من بدهد. اما نتنها به حق و حقوقم نرسیدم که از جیبم هم متاسفانه دارم مالیات پولی که نگرفتم را پرداخت می کنم. 800 میلیون تومان از باشگاه صبا از سال 92 طلب دارم. اگر با تورم الان حساب کنید بیش از 8 میلیارد می شود اما نتوانستم بگیرم ولی هنوز دارم مالیات آن قراردادی را که نگرفتم، پرداخت می کنم. وقتی بازیکنی بازنشسته می شود، باید بتواند شغل و خانه ای برای خودش داشته باشد. متاسفانه آن قدر هم پول نگرفتیم که بتوانیم زندگی درست کنیم. شاید هویت فوتبالی من هم با سقوط صبای قم از بین رفت. متاسفانه آثاری از این باشگاه نیست. وقتی به لیگ یک سقوط کرد، تیم به سمت شرط بندی رفت و در یک فصل با 90 بازیکن قرارداد بستند. هرکس از راه رسید، تیم بست. پشت آن تیم بستن ها پول های کلان بود. چطور برای 90 بازیکن کارت صادر می شود. خیلی این مسئله را باز نمی کنم اما این مسئله اتفاق افتاد.
در تیم های پایه از بازیکن 150 میلیون پول می گیرند
مرتضی کاشی گفت: در پیکان زمانی که بازی می کردم، دادرس و شهسواری بودند. الان کسانی که در پیکان هستند شاید خیلی قدیمی نباشند. تنها کسی که در پیکان قدیمی محسوب می شود محمدرضا طهماسبی است که سرپرست این تیم و کمک تارتار است. خیلی از همدوره های من چراغ خاموش کار می کنند و از فوتبال دور شدند. وقتی برای کار گرفتن باید رابطه و زدوبند داشته باشید، اصلا نمی ارزد که این طور وارد مربیگری شوید. دنیایی که الان فوتبال ایران در آن سیر می کند، آن دنیایی نیست که ما در آن بازی می کردیم. در تیم های پایه تهران تیمی سراغ دارم که از بازیکن 100 تا 150 میلیون پول می گیرند. فوتبالی که در آن برای بازی کردن پول بدهی، نباشد بهتر است. فوتبال برای بی بضاعت ها و استعدادهای ناب است نه بچه پولدارهایی که نه استعدادی دارند و نه تکنیکی.
وی در خصوص لیگ برتر فوتبال ایران تاکید کرد: تیم های خوبی در لیگ داریم. پرسپولیس فراتر از ایران بازی می کند. سپاهان و استقلال هم تیم های خوبی هستند. معتقدم قهرمانی بین پرسپولیس و سپاهان می چرخد. البته پرسپولیس می توانست مقابل سپاهان برنده شود اما دقایق آخر بازی را از دست داد. موقعیت های خیلی خوبی هم داشتند. با این حال فکر می کنم این دو تیم مدعی اصلی هستند و استقلال با شکستی که مقابل ذوب آهن داشت نتوانست خودش را نزدیک کند. این تیم جام باشگاه های آسیا را خیلی خوب کار کرد. نمی خواهم ارزش های فنی مجیدی را زیرسوال ببرم اما اگر دقت کنید 3 بازی آخری که استقلال در لیگ قهرمانان نتیجه گرفت، دقیقا تفکرات فراز کمالوند بود. با او کار کردم و می شناسم که چطور ارنج می کند. استقلال با رفتن کمالوند ضرر کرد و مقابل ذوب هم فکر می کنم نمایان شد.
طرفدار پرسپولیس اما از استقلال هم پیشنهاد داشتم
کاپیتان صبای قم افزود: وقتی در پیکان بودم هم از پرسپولیس و هم از استقلال پیشنهاد داشتم. با هر دو تیم هم قرارداد بستم. زمان منصورخان پورحیدری کار قراردادم تمام شده بود اما باشگاه هما اجازه نداد به این تیم بروم. یک بار هم زمان قلعه نویی سال 85 متاسفانه فرهاد کاظمی اجازه نداد از پیکان بروم. 250 میلیون برای رضایت نامه ام گذاشتند و قلعه نویی هم گفت این شرایط را استقلال ندارد. همان سال هم پیکان سقوط کرد. با پرسپولیس هم زمان آری هان قرارداد امضاء کردم اما انصاریفرد به من گفت باید مربی از تو تست بگیرد و نظرش را بدهد. من هم به او گفتم که سابقه ام مشخص است و نیاز به تست دادن ندارم. متاسفانه بعدا هم به کاظمیان و معدنچی گفته بود که کاشی به خاطر 10 میلیون بیشتر به صباباتری رفته است که اصلا صحت نداشت. قسمت نبود در این تیم های بزرگ بازی کنم. اما خودم طرفدار پرسپولیس هستم و این تیم را دنبال می کنم.
سازمان لیگ از یک برنامه ریزی عاجز است
مرتضی کاشی گفت: در فوتبال ایران پول حرف اول را می زند. وقتی تیمی پول داشته باشد تیمش را قدرتمند می بندد و تیمی هم مثل نفت مسجدسلیمان، ماشین سازی، نفت آبادان هم مجبورند با کمترین بودجه بازیکن بگیرند. این اختلاف تیم ها در زمان بسته شدن ایجاد می شود. با این وجود بین تیم های پولدار هم حتی این مسئله اثر می گذارد. مثلا تیم های صنعتی بیش از پرسپولیس و استقلال خرج می کنند اما این تیم ها همیشه بدهکار هستند و مدام از آنها شکایت می شود. وقتی لیگ نمی تواند یکدست باشد و برای تیم ها درآمدزایی ایجاد کند، فقط هزینه می کنند. بعید می دانم حتی تیم قهرمان چیزی نصیبش شود. این نشان می دهد فقط اسم لیگ ما حرفه ای است و در واقع آماتورگونه پیش می رویم. هنوز لیگ ما از یک برنامه ریزی درست و حسابی عاجز است. تیم ها از این شرایط ضرر می کنند و اعتراض ها بیشتر می شود. این مسئله وجهه خود سازمان لیگ را زیر سوال می برد و اصلا خوب نیست که این مسائل پیش پا افتاده را ببینیم. امیدوارم هرچه سریع تر این مسائل حل شود و به سمت حرفه ای شدن و توسعه برویم.