در کشتی فرنگی، محمدرضا گرایی با برتری 9 بر یک در فینال مقابل حریف اوکراینی صاحب مدال طلا شد. در وزنهبرداری علی داوودی به مدال نقره رسید، در کشتی آزاد نیز حسن یزدانی به فینال راه یافت و رضا اطری به دیدار ردهبندی رسید.
نتایج تصاویر مرتبط رقابت ورزشکاران کشورمان بهشرح زیر است:
وزنهبرداری
علی داودی در دسته 109+ کیلوگرم به روی تخته رفت و با 6 ورزشکار از جمهوری چک، سوریه، هلند، نیوزیلند، گرجستان و ترکمنستان رقابت کرد. وی در حرکت یکضرب و تلاش های اول و دوم وزنههای 191 و 196 کیلوگرمی را به راحتی مهار کرد. داودی در تلاش سوم نیز موفق ظاهر شد و با مهار وزنه 200 کیلوگرمی، در پایان حرکت یکضرب به مقام دوم رسید.
داودی تلاش خود در حرکت دوضرب را با انتخاب وزنه 234 کیلوگرمی آغاز کرد و موفق به مهار آن شد. وی در تلاش دوم در مهار وزنه 240 کیلوگرمی ناموفق بود، اما در بار سوم وزنه 241 کیلوگرمی را بالای سر نگه داشت. بدین ترتیب داودی با 200 کیلوگرم در یکضرب، 241 کیلوگرم در دوضرب و مجموع 441 کیلوگرم به مدال نقره دست یافت.
در رقابتهای این دسته لاشا تالاخادزه با 223 کیلوگرم در یکضرب، 265 کیلوگرم در دوضرب و مجموع 488 کیلوگرم به مدال طلا دست یافت و رکورد المپیکی جدیدی به ثبت رساند. وی همچنین رکورد جهان در هر سه بخش را نیز ارتقا داد.
کشتی فرنگی
محمدرضا گرایی در دیدار نهایی وزن 67 کیلوگرم با «پرویز نصیبوف» از اوکراین مبارزه کرد و در یک مبارزه تماشایی و با ارائه عملکردی فوقالعاده به پیروزی 9 بر یک رسید و ضمن کسب عنوان قهرمانی، دومین طلای کاروان ایران در این دوره از بازیهای المپیک را به نام خود ثبت کند.
کشتی آزاد
حسن یزدانی در وزن 86 کیلوگرم، دور اول و در مرحله یکهشتم نهایی با «جاورایل شاپیف» از ازبکستان مبارزه کرد و 11 بر 2 به برتری دست یافت و گام به مرحله یکچهارم نهایی گذاشت.
قهرمان المپیک 2016 ریو در دیدار بعدی برابر «استفان ریچموت» از سوئیس قرار گرفت و در حالی که در همان ثانیههای ابتدایی از حریف عقب افتاد، اما در کمتر از 2 دقیقه حریفش را 12 بر یک مغلوب کرد و با اقتدار راهی نیمهنهایی شد.
یزدانی در مرحله نیمهنهایی به مصاف «آرتور نایفانوف» از کمیته المپیک روسیه رفت و به پیروزی 7 بر یک دست یافت و راهی فینال شد. یزدانی بعداظهر فردا (پنجشنبه) در فینال به مصاف دیوید تیلور از آمریکا خواهد رفت.
در صورتی که بولدوزر (لقبی که اتحادیه جهانی کشتی به یزدانی داد) در فینال پیروز شود و به مقام قهرمانی برسد، نخستین کشتیگیر ایرانی خواهد بود که دو مدال طلا در المپیک به خود اختصاص میدهد.
رضا اطری در وزن 57 کیلوگرم نخستین مبارزهاش را برابر «سلیمان آتلی» از ترکیه، دارنده مدالهای نقره و برنز جهان و قهرمان اروپا در سال 2021 برگزار کرد و 3 بر 2 به برتری رسید و گام به مرحله یکچهارم نهایی گذاشت.
اطری در مرحله یکچهارم نهایی به مصاف «بِخبایار اِردنبات» از مغولستان رفت و برابر این آزادکار 5 بر یک به برتری رسید و گام به مرحله نیمهنهایی گذاشت.
اطری در مرحله نیمهنهایی برابر «زاوور اوگوئف» دارنده دو طلای مسابقات قهرمانی جهان در سالهای 2018 و 2019 از کمیته المپیک روسیه قرار گرفت و 8 بر 3 شکست خورد تا راهی دیدار ردهبندی شود. دیدار ردهبندی بعدازظهر فردا (پنجشنبه) برگزار میشود.
جدول المپیک در پایان روز سیزدهم
مایندگان ایران در سیزدهمین روز بازیها در ٢ رشته کشتی و وزنه برداری رقابت کردند که کشتی صاحب نخستین طلای خود توسط محمدرضا گرایی شد و علی داودی وزنه بردار دسته فوق سنگین هم نخستین نقره و چهارمین مدال کاروان را کسب کرد.ایران تاکنون در سه رشته تیراندازی، کشتی و وزنه برداری ٢ مدال طلا و یک برنز و یک نقره کسب کرده است.
کاروان کشورمان با مدالهای امروز از جایگاه چهل و نهم به بیست و هفتم رسید تا صعود بیست و دو پلهای را تجربه کند.
کاروان ورزشی چین با ٧٠ مدال (٣٢طلا، ٢٢نقره و ۱۶ برنز) به در صدرنشینی خود تداوم بخشید و آمریکا با ٧٩مدال (٢۵طلا، ٣١ نقره و ٢٣ برنز) همچنان در رده دوم قرار دارد و ژاپن میزبان مسابقات با ۴٠ نشان (٢١ طلا، هفت نقره و ١٢برنز) سومی را حفظ کرده است.
کمیته ملی المپیک روسیه هم با ۵٣ مدال ۱۴ طلا، ٢١ نقره و ١٨ برنز و یک پله سقوط در جایگاه ششم ایستاد و بریتانیا با ۴٨ نشان ١۵ طلا،١٨ نقره و ١۵ برنز خود را به چهارمی جدول مدالها رساند.
در المپیک توکیو یکهزار و ۵۸ مدال طلا، نقره و برنز توزیع میشود که از بین مجموع مدالها ۳۳۹ مدال طلا، ۳۳۹ نقره و ۳۸۰ برنز است.
تاکنون در بین جایگاه مدالی زنان چین با ٣۴ مدال (۱۸طلا، ٩ نقره و هفت برنز) و آمریکا با ۵١ مدال (با ١۴طلا، ٢١نقره و ١۶برنز) در جایگاه اول و دوم قرار دارند و ژاپن با ٢٠ مدال (با ١١طلا، ٢ نقره و ٧ برنز) و یک پله صعود به جایگاه سوم برگشت.
در بین جایگاه مدالی مردان، چین با ٣٠ مدال ۱۱ طلا، ۱۰ و ۹ برنز در صدر است که در این روز مردان مدالی کسب نکردند.
آمریکا با ٢٣ مدال (۱۱طلا، هفت نقره، پنج برنز) در جایگاه دوم ایستاد و ژاپن با کسب ١٧ نشان ٩ طلا، چهار نقره و چهار برنز در جایگاه سوم قرار دارد.
حواشی روز سیزدهم
کمیته برگزاری بازیهای المپیک ۲۰۲۰ توکیو، اعلام کرد که نتایج تست کرونای ۲۹ نفر دیگر از افراد مرتبط با این بازیها، طی ۲۴ ساعت گذشته مثبت اعلام شده است. در بین موارد جدید نام ۴ ورزشکار دیده میشود که ۳ نفر از آنها شناگران یونانی هستند. به این ترتیب مجموع المپیکیهای مبتلا به ویروس کرونا از ابتدای ماه جولای تا امروز به ۳۲۷ نفر افزایش یافت.
طبق اعلام رئیس کمیته المپیک استرالیا بعضی از ورزشکاران این کشور تخت و وسایل اتاقهای خود را قبل از ترک دهکده بازیها شکستند و بعضی از آنها هم به هنگام بازگشت به سیدنی در هواپیما رفتارهای نامناسبی از خود نشان دادند. رئیس کمیته المپیک استرالیا گفت: این ورزشکاران اقدام به شکستن تختهای خود کردند و روی دیوار اتاقها خرابکاری کردند. البته آنها عذرخواهی کردند و به همین خاطر هم تنبیه نشدند.
مردم محلی مدال آور خود را شگفت زده کردند!
دکلان راکس که در بخش دوچرخه سواری نمایشی المپیک توانست برای بریتانیا مدال برنز کسب کند در بازگشت به خانه با استقبال گسترده مردم روبرو شد.اسکای براون، اسکیتباز ۱۳ ساله بریتانیایی با کسب مدال برنز اسکیت بورد پارک المپیک ۲۰۲۰، به جوانترین مدالآور تاریخ بریتانیا در المپیک تبدیل شد.
منبع:
1. تسنیم/ روز دوازدهم المپیک ۲۰۲۰ توکیو| محمدرضا گرایی، دومین طلایی کاروان ایران شد/ داودی در وزنهبرداری نقره گرفت/ صعود حسن یزدانی به فینال/ اطری به ردهبندی رفت
2. اقتصاد آنلاین/ جدول المپیک در پایان روز سیزدهم
3. باشگاه خبرنگاران جوان/ نتایج و حواشی رقابتهای المپیک ۲۰۲۰ - روز سیزدهم
4. مشرق نیوز/ فیلم/ لحظه اهدای طلای قهرمان ایرانی المپیک
5. مشرق نیوز/ فیلم/ لحظه اهدای مدال نقره وزنهبردار ایرانی