غزه پس از جنگ چگونه خواهد شد؟

ماموریت مهم بایدن در سفر به فلسطین؛ علاوه بر دلداری دادن به صهیونیست‌ها و حمایت از جنایت‌هایشان، اصلاح موقعیت خودش در کاخ سفید و در میان لابی صهیونیست و البته یادآوری این نکته به کشورهای منطقه که اسرائیل تنها نیست و امریکا به شدت از این رژیم حمایت می‌کند و باید در مورد سیاست‌هایشان در برابر این رژیم دقت کنند، یک هدف بسیار بسیار بزرگ‌تر داشت و آن هم مساله آواره کردن دوباره فلسطینی و راندن‌شان از باریکه غزه بود.
پنجشنبه، 27 مهر 1402
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
غزه پس از جنگ چگونه خواهد شد؟
ماموریت مهم بایدن در سفر به فلسطین؛ علاوه بر دلداری دادن به صهیونیست‌ها و حمایت از جنایت‌هایشان، اصلاح موقعیت خودش در کاخ سفید و در میان لابی صهیونیست و البته یادآوری این نکته به کشورهای منطقه که اسرائیل تنها نیست و امریکا به شدت از این رژیم حمایت می‌کند و باید در مورد سیاست‌هایشان در برابر این رژیم دقت کنند، یک هدف بسیار بسیار بزرگ‌تر داشت و آن هم مساله آواره کردن دوباره فلسطینی و راندن‌شان از باریکه غزه بود. این همان هدفی بود که در قالب معامله قرن آمده بود اما این معامله پس از عملیات سیف‌القدس و مخالفت کشورهای منطقه ناکام ماند.

پس‌از شروع عملیات طوفان الاقصی و شدت و حدت آن، قدرتی که ملت فلسطین در این منطقه انباشته کرده‌اند، ناتوانی و ضعف شدید رژیم صهیونیستی در مقابله با این قدرت، بالا بودن جمعیت این منطقه که آن را تبدیل به بزرگ‌ترین زندان جهان کرده که می‌تواند مانند یک بمب زمانی عمل کند و حضور موثر گروه‌های مقاومت در آنجا که اسرائیل هیچ نظارتی در این باریکه ندارد باعث شد تا بار دیگر موضوع کاهش جمعیت این منطقه با آواره کردن آن‌ها دردستور کار قرار بگیرد. 

وزیر امور خارجه امریکا با همین ماموریت به منطقه آمد و پس از یک دور گفت‌وگو در کشورهای مختلف به این نتیجه رسید آنچه واشنگتن – تل‌آویو می‌خواهند به سادگی امکان‌پذیر نیست. بایدن هم آمد تا موضوع را در گفت‌وگو با سران مصر و اردن و البته تشکیلات خودگردان محمود عباس پیگیری کرده و با دادن وعده‌های رنگارنگ و عجیب، آن‌ها را وادار به همراهی کند. در واقع، هدف از نشست لغو شده امان، پیگیری همین مساله بود اما جنایتی که رژیم صهیونیستی پیش از آمدن بایدن به منطقه کرد، همه چیز را از بین برد. با این حال تماس‌ها و رفت و آمدهای پشت پرده در جریان است تا این موضوع به نتیجه برسد و دستکم یک تا یک و نیم میلیون فلسطینی از این منطقه رانده شوند. هدف از جنایت صهیونیست‌ها و ویران کردن خانه‌های روی سر مردم غزه نیز به همین دلیل است تا شاید آن‌ها خود فرار کنند و از غزه بروند.

دلیلی که بیمارستان المعمدانی را هم هدف قرار دادند این بود که رژیم صهیونیستی بگوید که اگر منطقه را ترک نکنید هر جنایتی حاضریم انجام دهیم و هر قتل و کشتاری می‌کنیم تا خودتان از غزه فرار کنید و بروید و البته هدف بعدی‌اش هم این بود که به همه بگوید که اگر آسیبی به این رژیم بزنید، چیزی به اسم قانون، انسانیت، اخلاق و مردانگی وجود ندارد؛ قانون آن چیزی است که این رژیم انجام می‌دهد و هر جنایتی هم کند، هر تعداد انسان که کشته شود، باز هم کشورهای غربی از این رژیم حمایت خواهند کرد و این مسیر ادامه خواهد داشت. این هدف و برنامه اصلی رژیم صهیونیستی از بمباران بیمارستان المعمدانی بود، اما یک موضوعی وجود دارد که این رژیم به هیچ عنوان روی آن حساب باز نکرده است.

این موضوع، شکست حقارت‌بار صهیونیست‌ها در عملیات طوفان الاقصی بود، در این حمله تقریباً از همه خانواده‌ها و فامیل‌های ساکنان غزه چند نفر حضور داشتند و به قول معروف نامی نیک از خود در تاریخ سرزمین مادری به جا گذاشتند. ساکنان غزه متوجه شدند که اگر هزینه بدهند، اگر زجر بکشند، اگر خون بدهند می‌توانند این رژیم را شکست بدهند. این فهم و درک از آینده و این برداشت از عملیات بزرگ طوفان الاقصی بسیار مهم است. رژیم صهیونیستی می‌گوید که هدفش از بمباران دیوانه‌وار غزه، نابود کردن حماس است و حتی می‌گوید که قصد دارد نیروی زمینی هم به این باریکه اعزام کند، اما وقتی مساله آواره کردن ساکنان این منطقه پیش می‌آید یک تصمیم باید گرفته شود و وقتی که این مساله اجرایی نمی‌گردد باید فکری دیگر کرد. 

در جریان جنگ 33 روزه هم اهداف تعریف شده توسط رژیم صهیونیستی، امریکا و حتی برخی کشورهای عربی این بود که می‌خواهند حزب‌الله را نابود کنند، می‌خواهند ضاحیه بیروت را با خاک یک‌سان کرده و همانگونه که کاندولیزا رایس وزیر خارجه وقت امریکا گفت، قرار بود با شکست حزب‌الله شاهد خاورمیانه جدیدی در منطقه باشیم؛ اما چه اتفاقی روی داد؟ نه تنها حزب‌الله نابود نشد بلکه ضاحیه از روز اول بهتر ساخته شد و پس از آن رژیم صهیونیستی حتی جرأت نکرده به صورت مستقیم با حزب‌الله وارد جنگ شود. همین ماجرا برای غزه هم به وجود خواهد آمد و این را ساکنان این منطقه بسیار بیشتر از بسیاری از سرکرده‌های عرب و تحلیلگران ول معطل خبر دارند. 

این حقیقت محض و روشنی است که اگر این جنگ منجر به نبردی گسترده نگردد، تبعات بسیار مهم و عمیقی خواهد داشت. غزه پس از این نبرد مستقل‌تر و محکم‌تر از پیش خواهد شد و معادله‌ای که مقاومت لبنان در شمال با رژیم صهیونیستی برقرار کرده، اینجا هم برقرار خواهد شد. در این زمینه شک نداشته باشید. این را هم در نظر داشته باشید حزب‌الله وقتی در سال 2006 موفق شد معادله وحشت با صهیونیست‌ها را برقرار کند که عراق و افغانستان در اشغال امریکایی‌ها بودند و امریکا در اوج قدرت و توانایی‌اش قرار داشت؛ نه ایران قدرت امروز را داشت و نه عراق و یمن به دست متحدان ایران اداره می‌شد. 

بنابراین، امروز محور مقاومت چند برابر قدرتمندتر از سال 2006 است و رژیم صهیونیستی و امریکا و در مجموع غرب چند برابر ضعیف‌تر از آن زمان، به همین دلیل داستان امروز بسیار متفاوت از گذشته است و غزه باوجود همه جنایت‌های صهیونیست‌ها و همه ویرانی‌هایی که به بار آمده دوباره ساخته می‌شود اما دیگر در اطراف آن هیچ مهاجر چند ملیتی زندگی نخواهند کرد که اگر هم بخواهند زندگی کنند، شرایط بسیار متفاوت خواهد بود. غزه بدون آنکه تحت فشار صهیونیست‌ها باشد مدیریت می‌شود و این مرحله مهمی در گذار به نظم جدید منطقه‌ای است؛ البته اگر جنگ درهمین سطح بماند و گسترش پیدا نکند. 

این یادداشت را هم برای آینده داشته باشید... بخوانید و مطمئن باشید که روزهای خوب در پیش است. هیچ پیروزی به آسانی به دست نخواهد آمد و شک نداشته باشید که صهیونیست‌ها بسیار ضعیف‌تر خواهند شد؛ بسیار متزلزل‌تر خواهند شد؛ این زلزله‌ای که مقاومت فلسطین بر اسرائیلی‌ها تحمیل کرد باعث شده تا کشورهای منطقه و جهان نگاه‌شان به این رژیم تغییر کرده و می‌کند. این تغییر نگاه به شدت به ضرر صهیونیست‌ها شده و دیگر کسی آ‌ن‌ها را عوض آدم حساب نخواهد کرد. 

دنیایی که پس از این جنگ در منطقه در پیش خواهیم داشت، بسیار زیباتر و آرام‌تر خواهد بود. در این مورد بسیار نوشته‌ام و دوباره خواهم نوشت. این شکل و رویکردی که در منطقه خواهیم داشت عجیب و غریب خواهد بود. فلسطینی‌ها از نبرد الکرامه تا سیف القدس و امروز طوفان الاقصی، از انتفاضه اول و دوم مسجد الاقصی هزینه زیادی داده‌اند، حق‌شان پیروزی است و به امید خداوند موفقیتی بزرگ به دست خواهند آورد. 

عرض کردم، اگر صهیونیست‌ها غزه را مثل کف دست هم صاف کنند، اگر 50 هزار نفر را هم قتل عام کنند، باز هم شکست خورده‌اند. اگر نتوانند به داخل غزه وارد شوند و اگر نتوانند به توان رزمی مقاومت فلسطین در این منطقه ضربه بزنند، شکست خورده‌اند. این‌ها را همه داشته باشید... مطمئن داشته باشید اوضاع آنقدر خراب بوده که رئیس جمهور امریکا پس از سفر وزیر جنگ و وزیر خارجه‌اش به تل‌آویو سفر کرده و قول همه نوع کمک داده است! یادتان باشد که فقط غزه 360 کیلومتری که 17 سال در محاصره بوده این بلا را سر صهیونیست‌ها درآورده است. 
 

بایدن: حزب‌الله وارد جنگ شود، مداخله نخواهیم کرد 

در حالی که خبرنگاران حاضر در جنوب لبنان می‌گویند که پهبادهای رژیم صهیونیستی که در مناطق مرزی با لبنان پرواز می‌کنند و دو تیر موشک به منطقه نزدیک به العدیسه شلیک کردند، اوضاع برای صهیونیست‌ها در این منطقه بغرنج‌تر می‌شود. باز بودن جبهه لبنان و تداوم درگیری در آن به یکی از بزرگترین نگرانی‌ها و کابوس‌های سرکرده‌های رژیم صهیونیستی تبدیل شده است. پایگاه آکسیوس به نقل از مقامات رژیم صهیونیستی نوشته که بایدن در کابینه جنگی صهیونیست‌ها به نتانیاهو و دیگر حاضران در این جلسه تاکید کرده که در صورت ورود حزب الله به جنگ با این رژیم، آمریکا به هیچ عنوان وارد جنگ نخواهد شد.

شواهد و قرائن می‌گویند که رییس جمهور آمریکا با سفر به سرزمین‌های اشغالی و اعلام حمایت مالی، تسلیحاتیژ تبلیغاتی و سیاسی از این رژیم و حتی دادن پوشش دیپلماتیک بابت جنایت‌هایی که در حق ملت فلسطین می‌کند، کار را به جای رسانده که در آمریکا کسی انتظار نداشته باشد که نظامیان آمریکایی بخواهند برای دفاع از رژیم صهیونیستی وارد عمل شوند. هرچند مشخص نیست این اظهارات بایدن تا چه اندازه درست است و او تا چه میزان در مورد عدم مداخله ارتش آمریکا در صورت ورود حزب الله به جنگ با رژیم صهیونیستی صداقت دارد اما همه کارشناسان مسائل سیاسی و نظامی بر این باور هستند که به دلیل مشکلات و نارسایی‌های گسترده در آمریکا هیچ مقامی در کاخ سفید جرات نمی‌کند نظامیان آمریکایی را وارد یک نبرد نامشخص دیگر در جهان کند.

همانگونه که در مورد اعزام ۲۰۰۰ نفر نیروی نظامی به فلسطین اشغالی هم برخی مقامات آمریکایی گفتند «این نیروها صرفاً نقش پشتیبانی کننده خواهند داشت و قرار نیست وارد درگیری‌های احتمالی شوند» هرچند در طول روزهای گذشته شاهد افزایش حضور نظامی آمریکا در منطقه بوده‌ایم، رئیس جمهور این کشور در تل‌آویو با صراحت هرچه بیشتری گفت که صهیونیست‌ها هرچه لازم داشته باشند را در اختیارشان خواهد گذاشت. همانگونه که گفته شد این اعلام موضع بایدن ناشی از یک برداشت گسترده‌تر سیاسی در ۱۲ ماه مانده به انتخابات ریاست جمهوری این کشور است. برداشتی که به مردم آمریکا می‌خواهد بگوید که سربازان آمریکایی قرار نیست در جنگی دیگر کشته شوند همانگونه که آمریکا به صورت رسمی در جنگ با روسیه در اوکراین ورود نکرد.

برخلاف تبلیغاتی که رسانه‌های رژیم صهیونیستی در طول یک هفته گذشته مبنی بر وعده آمریکا برای مشارکت در نبرد در کنار این رژیم علیه حزب الله یا هر طرف دیگری که ممکن است در این جنگ ورود کند، داشتند اما حالا مشخص شده که مشکلات داخل آمریکا چنان گسترده و پیچیده است که کسی دلش نمی‌خواهد در غرب آسیا یک قمار خطرناک دیگر انجام دهد. سران کاخ سفید هرچه از دستشان برآمده در طول ۱۳ روز گذشته برای رژیم صهیونیستی انجام داده‌اند و بقیه کارها را خود صهیونیست‌ها باید به پیش ببرند. شاید نهایت حضور آمریکا در این درگیری احتمالی مستشاری و اطلاعاتی و همچنین تدارکاتی باشد نه یک ماموریت رزمی که ممکن است تمام منافع آمریکا در غرب آسیا را به خطر بیندازد.

این موضوع البته از پیش هم مشخص بود و ما در طول روزهای گذشته بارها به آن اشاره کردیم که آمریکا توانایی و قدرت ورود به جنگ در منطقه را ندارد و همانگونه که بایدن در نشست با نتانیاهو به او تجربه پس از ۱۱ سپتامبر را یادآور شده، چرا که آمریکایی‌ها به شدت از تصمیمات نابجا و اقدامات خطرناک اسراییل که ممکن است بعدها اثرات معکوسی داشته باشد می‌ترسند و به سران رژیم صهیونیستی در این زمینه هشدار دادند. با توجه به اینکه طرف آمریکایی نمی‌تواند مانع از تصمیمات صهیونیست‌ها برای اقدامات وحشیانه و جنایتکارانه گردد و اگر بخواهد چنین کند در آستانه انتخابات بد معامله‌ای با او می‌کنند اما بایدن همه تلاشش را کرده تا هم خودش و هم نظامیان آمریکایی را حفظ کند هم حضور در غرب آسیا و هم دل حامیان صهیونیست‌ها و لابی این رژیم در آمریکا را به دست آورد.

انتشار خبر اظهارات بایدن در رسانه‌های آمریکایی بود که باعث شد وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بار دیگر از حزب‌الله بخواهد تا دست از درگیری و گسترش تنش در شمال فلسطین اشغالی بردارد و از سوی دیگر دستور دهد تا بیمارستان‌های صحرایی در این منطقه ایجاد گردد چرا که پس از اظهارات بایدن مبنی بر عدم مداخله در هر جنگی در منطقه برای سران رژیم صهیونیستی این موضوع کاملاً آشکار شده که جبهه شمالی فعال خواهد شد و ممکن است سایر جبهه‌ها نیز به زودی شعله‌ور گردد به همین دلیل است که لحظه به لحظه شاهد پیچیده‌تر شدن وضعیت در منطقه هستیم. /کریم جعفری


ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط