آیت‌الله العظمی مظاهری:

خدشه واردکنندگان به ارزش چادر به مصائب بزرگی دچار می‌شوند

حضرت آیت‌الله مظاهری تصریح کردند: کسانی که ارزش دینی و ملی چادر را بی‌ارزش جلوه داده و یا در برابر این حرکت‌های زشت سکوت می‌کنند، دچار مصائب بزرگی خواهند شد.
چهارشنبه، 26 مرداد 1390
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
خدشه واردکنندگان به ارزش چادر به مصائب بزرگی دچار می‌شوند

ویرایش عکس آبان ماه 98

راسخون: حضرت آیت‌الله مظاهری تصریح کردند: کسانی که ارزش دینی و ملی چادر را بی‌ارزش جلوه داده و یا در برابر این حرکت‌های زشت سکوت می‌کنند، دچار مصائب بزرگی خواهند شد. 

به گزارش راسخون به نقل از مرکز خبر حوزه، معظم له طی سخنانی در جلسه درس اخلاق خویش اظهار داشتند: متأسّفانه برخی از افراد مسئول با پشتوانه رسانه‌های دولتی و حکومتی، چادر که یک پوشش دینی و ملّی است را بی‌ارزش جلوه می‌دهند و متأسّفانه در برابر این حرکت‌های زشت، سکوت می‌شود. و بعضی از مردم نیز برای نیل به منافع مادّی خویش، از تبلیغات ضدّ حجاب و عفاف، استقبال کرده و به بد حجابی و بی‌حجابی روی می‌آورند که هر دو دسته باید بدانند سرانجام این افکار و اعمال، بی‌عفّتی است و به جای رسیدن به مقاصد دنیوی و منافع مادّی، دچار مصائب بزرگی خواهند شد و موجبات گرفتاری دنیا و آخرت را برای خود فراهم می‌سازند.
عفّت و غیرت، دو فضیلت فراموش شده 
 

 ایشان همچنین در ادامه مبحث «فضیلت‌های فراموش شده»، عفّت و غیرت را دو فضیلت فراموش شده در جامعه کنونی دانسته و خاطرنشان کردند: عفتّ زنان و غیرت مردان دو فضیلت پسندیده و دو میوه و ثمره درخت بزرگ حیا هستند که در عصر حاضر دچار خدشه شده‌اند و اگر وضعیّت به همین صورت ادامه یابد، در آینده شاهد نهادینه شدن بی‌عفّتی و بی‌غیرتی در جامعه خواهیم بود که تبعات و خسارات فراوانی به همراه خواهد داشت.
 

معنای غیرت و غیرت مندی
حضرت آیت‌الله مظاهری  ضمن تشریح اقسام «غیرت و غیرت‌مندی»، از غیرت فردی، غیرت اجتماعی، غیرت نسبت
به وطن و غیرت دینی به عنوان برخی از اقسام غیرت نام برده و افزودند: یک مسلمان ایرانی، علاوه بر غیرت فردی و محافظت از حجاب و عفاف محارم خود، باید غیرت اجتماعی داشته باشد و حافظ عفّت و پاکدامنی همه زنان جامعه باشد.
 

ایشان در زمینه غیرت نسبت به وطن گفتند: هر کسی باید وطن خود را دوست داشته باشد و نسبت به آن غیرت‌مند باشد و به خصوص همه ایرانیان باید علاوه بر تلاش در جهت فراگیری فضائل اخلاقی و ارزش‌های انسانی در کشور عزیز ایران، با به کارگیری امکانات و استعدادهای فردی و اجتماعی، در راستای پیشرفت علمی و صنعتی کشور کوشش وافر داشته باشند.
این مرجع تقلید همچنین اضافه کردند: غیرت ایرانی اقتضا می‌کند که با تلاش و فعالیّت مستمر و مداوم، ایران، در عرصه علم و دانش و نیز در میدان صنعت و تولید، خودکفا و در جهان و در بین جهانیان، سربلند و سرافراز باشد.
 

حضرت آیت‌الله مظاهری ضمن تبیین «غیرت دینی»، تصریح کردند: غیرت دینی یک مسلمان به این معناست که اگر همه دنیا را به او ببخشند و از او بخواهند ذرّه‌ای در برابر دین و دستورات دینی، بی‌تفاوت باشد، هرگز به چنین معاوضه‌ای تن ندهد.
 

20 آیه قرآنی و هزار روایت نورانی درباره عفت و غیرت
حضرت آیت‌الله مظاهری با اشاره به جایگاه برجسته دو فضیلت عفّت و غیرت در تعالیم ادیان الهی خصوصاً دین مبین اسلام، اهمیّت غیرت فردی و غیرت اجتماعی را به عنوان دو قسم زیر بنایی از اقسام غیرت یادآور شده و اضافه کردند: بیش از بیست آیه از قرآن کریم و بیش از هزار روایت از اهل‌بیت«سلام‌الله‌علیهم» به دو موضوع عفّت و غیرت اختصاص دارد که این آیات و روایات، علاوه بر پیشگیری از بروز مفاسد اخلاقیِ ناشی از بی‌عفّتی و بی‌غیرتی، گرفتاری‌های دنیوی و عذاب‌های دردناک اخروی حاصل از دو رذیلت بی‌عفّتی و بی‌غیرتی را گوشزد می‌فرماید.
 

با غیرت چه کسی است؛ بی غیرت کدام است؟
ایشان همچنین ضمن تعریف و بازشناسی واژه «غیرت»، ابراز داشتند: مرد با غیرت کسی است که همه زنان جامعه را به مثابه نوامیس خود بداند و نسبت به عفّت آنان، حساسیّت دینی داشته باشد و علاوه بر پرهیز از نگاه یا رفتار آلوده نسبت به زنان جامعه، با نگاه شهوت‌آمیز و رفتار خلاف شئونات سایر مردان که از بی‌غیرتی آنان سرچشمه می‌گیرد نیز برخورد نماید.
معظّم‌له ادامه دادند: بی‌غیرت کسی است که نسبت به حجاب و عفاف و نحوه گفتگو و معاشرت همسر و محارم خود با مردان بیگانه و نامحرم و همچنین نسبت به عفّت سایر زنان جامعه، حسّاسیّت نداشته باشد.
 

رییس عالی حوزه علمیه اصفهان با تبیین برخی آیات قرآن کریم که در خصوص حجاب و عفاف، نازل شده است، تصریح کردند: قرآن کریم افزون بر اینکه زن و مرد را به کنترل نگاه و چشم‌پوشی از نگاه آلوده امر می‌فرماید، زینت و آراستگی زن مسلمان را تنها در مقابل شوهر و محارم او مجاز می‌شمارد و زنان با ایمان را از جلب نظر نامحرم در گفتار، کردار و حتّی نوع راه رفتن و معاشرت، منع می‌فرماید.
 

پرهیز از گفتگوی غیر ضروری با نامحرم
ایشان در این زمینه افزودند: قرآن کریم ضمن تقبیح هرگونه اختلاط زن و مرد و نشست و برخاست و گفتگوی غیر ضروری و تحریک‌آمیز افراد نامحرم با همدیگر، اختلاط زن و مرد در جامعه را فسادآور و موجب ناپاکی زنان و مردان برمی‌شمرد و سرانجام اختلاط و بی‌احتیاطی در روابط زن و مرد را بی‌عفّتی می‌داند.
 

نکوهش قرآنی دوستی دختر و پسر نامحرم
حضرت آیت‌الله مظاهری با نکوهش شدید برقراری دوستی بین دختران و پسران و زنان و مردان نامحرم، اظهار داشتند: قرآن کریم، برقراری رابطه دوستانه بین دو جنس مخالف را در کنار گناهِ بزرگ بی‌عفّتی قرار داده و می‌فرماید:«زن و مرد شایسته، با جنس مخالف خود طرح دوستی و رفاقت نمی‌ریزند و مرتکب اعمال منافی عفّت نیز نمی‌شوند.»
معظّم‌له افزودند: از چنین آیاتی استفاده می‌شود که گناه تمایل زن و مرد نامحرم نسبت به یکدیگر و دوستی آنان با هم، نظیرِ گناهِ تجاوز و فحشا است و کسانی که مرتکب چنین گناهانی شوند، از نظر قرآن کریم، انسان شایسته نیستند.
 

چادر حجاب مورد پسند اسلام است
این مرجع تقلید با اشاره به آیات دیگری از قرآن کریم، حدود پوشش و حجاب مورد پسند دین اسلام را یادآور شده و اضافه کردند: همان‌طور که قبلاً نیز مکرراً متذکّر شده‌ایم، قرآن کریم از زنان مسلمان انتظار دارد برای حضور در جامعه پوشش چادر را انتخاب کنند و چادر را علامت شخصیت آنان بر می‌شمرد، ضمن اینکه آیات نورانی قرآن کریم، صراحتاً به ضرورت وجود مقنعه زیر چادر، به صورتی که زیر گلو و روی سینه را بپوشاند، تأکید می‌ورزد.
 

عواقب دنیوی بی توجهی به حجاب و عفاف
ایشان با اشاره به برخی از عواقب بی‌توجّهی به آیاتی که در خصوص حجاب و عفاف نازل شده است، بی‌اعتمادی بین همسران را یکی از تبعات سوء غفلت از آیات مزبور دانسته و تصریح کردند: یکی از از آثار سوء عدم تبعیّت از دستورات قرآن کریم در خصوص حجاب و عفاف، این است که زن و مرد نسبت به همدیگر سوءظن و خلجان ذهنی پیدا می‌کنند و به دنبال آن به تفحّص و تجسّس در امور شخصی همدیگر می‌پردازند که متأسّفانه  در بسیاری از موارد نیز به واقعیّت‌های تلخی در خصوص خیانت همسر خود برخورد می‌کنند و علاوه بر سلب اعتماد کامل از همسر، راهی جز طلاق و جدایی فراروی خود نمی‌یابند.
 

ایشان یادآور شدند: افزایش عجیب آمار طلاق و جدایی، از نادیده گرفتن آیات الهی و هشدارهای قرآن کریم در دو موضوع عفّت و غیرت توسط مردان و زنان، و پس از آن، دوری از فضیلت پسندیده عفو و گذشت نسبت به همدیگر، سرچشمه می‌گیرد.
 

حضرت آیت‌الله مظاهری به برخی دیگر از آثار سوء دنیوی و اخروی ناشی از بی‌غیرتی اشاره کرده و افزودند: انسان بی‌غیرت، قسیّ‌القلب می‌شود و از آثار سوء قساوت قلب می‌توان به گرفتاری و برخورداری از زندگی ناآرام و توأم با غم، غصّه، اضطراب و نگرانی در دنیا اشاره کرد. در آخرت نیز افراد بی‌غیرت با همان سیرتی که در دنیا داشته‌اند، مورد خطاب ملکوتیان قرار می‌گیرند و پس از ورود به محضر خداوند متعال، مغضوب ذات باری‌تعالی شده و به جهنّم فرستاده خواهند شد.
 

غیرت والای ایرانیان باستان
ایشان همچنین با اشاره به عفّت و غیرت قابل تحسین ایرانیان باستان، خاطرنشان کردند: در آثار تاریخی نظیر تخت جمشید، کوچک‌ترین اثری مبنی بر اختلاط زن و مرد در آن دوران دیده نمی‌شود و این موضوع، نمایان‌گر غیرت والای مردان و عفّت قابل تقدیر زنان در ایران باستان است. همچنین طبق مستندات آثار باستانی و تاریخی دیگر، اجداد و نیاکان ما در ادوار مختلف، از دوران ساسانیان گرفته تا حتّی دوران قاجار، از عفّت و غیرت شایسته‌ای برخوردار بوده‌اند.
 

فساد رخنه می کند اگر...!
ایشان در خاتمه گفتند: نسل کنونی باید حافظ عفّت و غیرت نیاکان خود باشد و بیش از این اجازه رخنه مفاسد اخلاقی را به درون خانواده‌ها و اجتماع ندهد، وگرنه باید منتظر عواقب خطرناکی در این زمینه باشیم.
 

شما می توانید آخرین اخبارایران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رسانی راسخون"مشاهده نمایید.

997

منتظراخبار، انتقاد وپیشنهاد شماهستیم:
news@rasekhoon.net



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
اخبار مرتبط