ویرایش عکس تیر 99
راسخون : حوزه علیمه قم، حوزهای است که در طول تاریخ، عظمت و بزرگی خود را با ارکان مقدسی چون مراجع عظام تقلید حفظ کرده است و ما نیز موظفیم به خوبی از این امانت پاسداری کنیم و با تدبیر و برنامهریزی و هماهنگی، هر روز نسبت به روز گذشته پیشرفت داشته باشیم.
به گزارش راسخون به نقل از خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین احمد فرخفال، امروز در چهاردهمین اجلاسیه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم که در مرکز فقهی ائمه اطهار (علیهمالسلام) برگزار شد، اظهار داشت: حوزه علمیه قم ازجایگاه رفیعی برخوردار است و همه کسانی که دغدغه شریعت و دین دارند، نگاه عمیق و مستقیم آنها به این جایگاه و حوزه است.
وی افزود: حوزه علیمه قم،حوزهای است که در طول تاریخ، عظمت و بزرگی خود را با ارکان مقدسی چون مراجع عظام تقلید حفظ کرده است و ما نیز موظفیم به خوبی از این امانت پاسداری کنیم و با تدبیر و برنامهریزی و هماهنگی، هر روز نسبت به روز گذشته پیشرفت داشته باشیم.
مدیر حوزه علمیه قم با اشاره به دستاوردهای اجلاسیه اساتید سطوح عالی و خارج حوزه علمیه قم، گفت: دراین اجلاسیه، مباحث ارزشمندی به ویژه در موضوع تهذیب، تربیت، حفظ و حراست از جایگاه حوزه و روحانیت در کارگروههای ویژهای به بحث گذاشته شد و ماحصل آن در طرحی، به مراجع عظام تقلید و شورای عالی حوزههای علمیه ارائه شد.
وی با بیان اینکه ارزشها و سنتهای برجسته حوزه علمیه قم باید روز به روز به رشد و تعالی برسد؛ گفت: یکی از مباحثی که از دیرباز دغدغه علما بوده، بحث نظم در دورس سطوح عالی، به ویژه پایههای 7 تا 10 حوزه (از رسائل و مکاسب تا پایان کفایه) بود.
حجتالاسلام والمسلمین فرخفال ادامه داد: وقتی طلبه پس از گذراندن سطح1 وارد سطوح آزاد میشد، بدون کنترل و نظارت بود که این مسئله، مشکلاتی را به همراه داشته و برای برطرف کردن این مشکل، طرح ساماندهی سطوح عالی حوزههای علمیه تدوین و به مراجع عظام، بزرگان،شورای عالی و مدیریت حوزههای علمیه ارائه شد.
مدیر حوزه علمیه استان قم به دستاوردهای اجرای طرح ساماندهی دروس سطوح عالی اشاره کرد و گفت: پس از اجرای این طرح، تعداد طلاب شرکت کننده در کلاسها، تا سه برابر افزایش یافته است.
وی با اشاره به اجرا شدن این طرح برای رشته فقه و اصول،ادامه داد: بر اساس برنامهریزی صورت گرفته این ساماندهی در رشتههای تفسیر، کلام و رجال نیز در سال آینده اجرا خواهد شد؛ البته در این راستا، نیازمند همکاری اساتید هستیم.
حجتالاسلام والمسلمین فرخفال درباره محدودههای تدریس اساتید سطوح عالی گفت: بر اساس فرمهایی که به اساتید ارائه شده است، آنها باید محدوده درسی که در آن تدریس میشود را بیاورند تا امتحان نیز در همان محدوده گرفته شود؛ با اجرای این برنامه، بخشهایی که مورد مطالعه قرار نمیگیرد، شناسایی و برای ارائه آن به طلاب برنامهریزی میشود.
وی در ادامه با بیان این که در سطوح مقدماتی نیز دغدغههایی وجوددارد، افزود: سنت حوزههای ما از گذشته بر این بود که طلاب فاضل پس از اتمام هر مرحلهای از تحصیل، وارد تدریس مرحله قبلی میشدند، که این موضوع در سطح مقدمات ما آسیبهایی داردکه باید برطرف شود.
مدیر حوزه علمیه استان قم افزود: همچنین در سطوح مقدماتی، ثقل دادههای علمی موجب میشود در دروس پایهای، نتوانندکاربردی عمل نمایند، برای این که این مشکل برطرف شود، مدارس قم، در تابستان، به جای ارتقای تحصیلی، به تمرین و تقویت طلاب در این علوم میپردازند. /7432
شما می توانید آخرین اخبارایران و جهان رادر"واحداخبارواطلاع رسانی راسخون"مشاهده نمایید.