یک متخصص بهداشت توضیح داد

چگونه ماهی سالم را تشخیص دهیم؟

یک متخصص بهداشت با توضیح درباره مشخصات ماهی سالم گفت: اکثر مردم روش درست مصرف ماهی و کنسرو ماهی را نمی‌دانند به خصوص اینکه سم بوتولیسم در برخی ماهی‌ها می‌تواند فلج کننده باشد.
شنبه، 7 بهمن 1391
تخمین زمان مطالعه:
موارد بیشتر برای شما
چگونه ماهی سالم را تشخیص دهیم؟

یک متخصص بهداشت با توضیح درباره مشخصات ماهی سالم گفت: اکثر مردم روش درست مصرف ماهی و کنسرو ماهی را نمی‌دانند به خصوص اینکه سم بوتولیسم در برخی ماهی‌ها می‌تواند فلج کننده باشد.

به گزارش راسخون، مجید محرابی توانا در گفت‌وگو با  فارس با تاکید بر مصرف بیشتر گوشت سفید به جای گوشت قرمز اظهار کرد: گوشت ماهی حاوی امگا 3 و اسیدهای چرب مفید است که از عوامل بیماری‌زا جلوگیری می‌کند و افراد حداقل دو نوبت در هفته باید از ماهی استفاده کنند.

وی در مورد احتمال انتقال بیماری‌ها از طریق مصرف گوشت ماهی گفت: احتمال انتقال بیماری‌ها از طریق گوشت ماهی کم است زیرا این آلودگی‌ها به حرارت حساس هستند و با گرما از بین می‌روند و آلودگی کمی است که با وجود طبخ ماهی باز هم به انسان منتقل می‌شود.

این متخصص بهداشت توضیح داد: مسمومیت غذایی موسوم به «بوتولیسم» ناشی از نوعی باکتری است که سمی تولید می‌کند و از طریق غذاهای دریایی مثل ماهی منتقل می‌شود که خیلی خطرناک است و در عرض چند ساعت موجب فلج شدن عضلات صورت می‌شود. البته این سم به حرارت حساس است بنابراین قبل از مصرف ماهی یا کنسرو ماهی ماده غذایی باید به طور کامل حرارت ببیند تا این سم از بین برود این سم از طریق گرد و غبار وارد ماده غذایی می‌شود.

محرابی توانا درباره بهترین روش مصرف کنسرو ماهی اظهار کرد: افراد معمولاً برای از بین بردن آلودگی قوطی کنسرو را چند دقیقه می‌جوشانند اما مطمئن‌ترین روش برای از بین بردن آلودگی این است که محتویات قوطی کنسرو در ماهی‌تابه ریخته و کمی آب به آن اضافه شود و یکی دو دقیقه بجوشد. البته آب نباید آن قدر زیاد باشد که طعم و قوام غذا از بین برود.

به گفته وی، ماهی اگر خوب پخته شود و قبل از آن به خوبی تمیز و شسته شود مصرفش جای نگرانی ندارد البته افرادی که ماهی را تمیز می‌کنند باید از دستکش استفاده کنند تا هم آلودگی احتمالی از ماهی به فرد منتقل نشود و هم آلودگی از فرد به ماهی منتقل نشود.

این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله درباره علائم تازگی ماهی توضیح داد: گوشت ماهی تازه معمولاً سفت، بی‌بو و دارای رنگ براق است. چشم‌ها نیز شفاف هستند در حالی که ماهی فاسد، بودار و حالت وا رفته دارد و چشم‌ها هم حالت قوام و برآمدگی ندارد.

وی همچنین توصیه کرد: برای تهیه خوراک ماهی از روغن جامد استفاده نشود و از روغن سرخ کردنی، روغن کنجد یا زیتون مصرف شود.

/111/



نظرات کاربران
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.