محققان دانشگاه آزاد اسلامی تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری محققانی از دانشگاه کالیفرنیا اثر باکتریها بر قابلیت ضد باکتری نانوذرات نقره با هندسههای مختلف را مورد بررسی قرار دادند.
به گزارش راسخون به نقل از ایسنا، آنها همچنین اثرات نانوذرات پوشش داده شده به وسیلهی پروتئین را بر روی سلولهای طبیعی مطالعه کردند. نانوذرات نقره در زمینههای الکترونیک، شیمی و فیزیک کاربردهای بسیاری دارند. از طرفی به دلیل فعالیتهای ضد میکروبی عمده، به عنوان یک انتخاب امیدوارکننده برای مبارزه با عوامل بیماریزای مقاوم، در کاربردهای زیستشناسی و پزشکی شناخته شده است.
اخیراً تحقیقات گستردهای بر روی نانوساختارهای فلزی بویژه نقره، به دلیل خواص منحصربفرد آنها نظیر خواص نوری، الکترونیکی و کاتالیزوری صورت گرفته است. خواص و کاربردهای بالقوه نانوذرات نقره به شدت به خواص فیزیکی آنها از قبیل ترکیبات شیمیایی، اندازه، شکل، بلور و ساختار وابسته آنهاست.
اثرات ضد میکروبی/ضد باکتریایی نقره شناخته شده هستند. با این حال، مقالههای مختلف نتایج متناقضی در مورد اثر ضد باکتریایی نانوذرات نقره از جمله در مورد سمیت بالقوه نانوذرات نقره هنگامی که در تعامل با باکتریهای مختلف قرار میگیرند، ارائه دادهاند. این تفاوت معنیدار بین نتایج ممکن است به قابلیتهای متفاوت میکروب/باکتریهای مختلف در تحمل/مبارزه در برابر نانوذرات نقره مربوط باشد.
علاوه بر این، از آنجا که نانوذرات نقره اثرات سمیت دوگانه دارند، به عنوان مثال اثر سمی بالا بر روی باکتریها و از طرفی اثر پایین/ بدون اثر سمی یا زیست سازگار بر سلولهای انسانی، تحقیقات بسیاری مربوط به کرونای پروتئین به خود اختصاص داده است. در حال حاضر به خوبی مشخص شده است که سطوح اشیاء در مقیاس نانو به عنوان مثال نانوذرات، نانومیلهها و نانولولهها، هنگامی که در تماس با یک شرایط زیستمحیطی قرار داده میشوند، بلافاصله به وسیلهی پروتئین پوشش داده میشود. شکلگیری کرونای پروتئین در سطح نانوذرات «هویت بیولوژیکی» جدیدی در محیط بیولوژیکی ایجاد میکند که تعیینکننده پاسخهای سلولی/بافتی است.
پژوهشگران این طرح، نانوساختارهای نقره با شکلها و اندازههای مختلف به عنوان مثال کروی، مکعب، مثلثی و اشکال سیمی، با استفاده از روش فاز محلول را تولید کردند. این اشکال به سه دسته اصلی حجیم (کره و مکعب)، مسطح (مثلث) و یک بعدی (سیم) تقسیمبندی شد.
نتایج حاصل از آنالیز XRD نشان دهنده تشکیل نانوذرات نقره فلزی بدون ناخالصیها و فاز اکسیدی است. طیف سنجی جذب نوری طنینهای مختلف پلاسمون را با توجه به تقارن و شکل نانوساختارها نشان داد. همچنین آنالیزهای SEM و TEM تاییدکننده تشکیل نانوساختارهای نقره مکعب، سیمی، مثلثی و کروی بودند.
در ادامه خواص ضد میکروبی نانوساختارهای نقره با اشکال مختلف در برابر سه نوع مختلف از باکتریها از جمله E-کلی، باسیلوس سوبتیلیس و استافیلوکوک اورئوس بررسی شد و نتایج تاییدکننده اثر مهم باکتریها بر روی نانوذرات، بویژه کارایی بازدارندگی رشد نانوذرات بود. سمیت مقدار یکسان از هر نوع از نانوذرات در هر نوع باکتری مورد بررسی واقع شد و نتایج نشان داد که هر نوع باکتری جواب متفاوتی به نانوذرات نشان میدهد. این محققان ادعا میکنند که تفاوتهای قابل توجه در ترکیب غشاس باکتریها مسؤول این نتایج مختلف سمیت هستند.
در نهایت، ترکیبات کرونای پروتئین در سطح این نانوذرات با جزئیات مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاکی از آن بود که علاقه پروتئینها برای پیوستن به لبههای تیز در سطح نانوذرات بسیار بالاتر از سطوح صاف است. علاوه بر این، هر دو پروتئین با وزن مولکولی بالا، بیش از 90 کیلو دالتون و پروتئین با وزن مولکولی پایین، کمتر از 65 کیلو دالتون، گرایش بیشتری به سطوح تیز به عنوان مثال مکعبی و مثلث نسبت به کره و سیمی دارند. در این مورد، میتوان نتیجه گرفت که کرونای پروتئین در سطوح ناهموار ناهمگن است.
نتایج این کار تحقیقاتی در مجله «Chemical Research in Toxicology» (جلد 25، شماره 6، ماه می، سال 2012) منتشر شده است.
/2759/
بررسی خاصیت ضد باکتری نانوذرات نقره با هندسههای مختلف توسط محققان ایرانی
محققان دانشگاه آزاد اسلامی تهران و دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری محققانی از دانشگاه کالیفرنیا اثر باکتریها بر قابلیت ضد باکتری نانوذرات نقره با هندسههای مختلف را مورد بررسی قرار دادند.
شنبه، 21 بهمن 1391
تخمین زمان مطالعه:
ارسال نظر
با تشکر، نظر شما پس از بررسی و تایید در سایت قرار خواهد گرفت.
متاسفانه در برقراری ارتباط خطایی رخ داده. لطفاً دوباره تلاش کنید.
تازه های اخبار
ماجرای درگیری یک زن با یک روحانی در فرودگاه مهرآباد
گره واگنهای چینی کی باز میشود؟
تاریخچه اختلافات میان پاکستان و افغانستان
سنسورها و نقش آنها در فناوریهای پیشرفته
اجرای وعده صادق 3 در خلال رزمایش اقتدار!
نه به حجاب اسلامی، بله به بیحجابی اجباری؟!
معرفی هتلها با معماری سنتی ایرانی
حماسه هویزه؛ مسئولیتپذیری نسل دیروز، الهامبخش نسل امروز شد
مسیر حق و بندگی مسیر پیروزی است!
آیا صفات هر امام، خاص همان امام است و دیگر امامان از آن محروم هستند؟
بیشترین بازدید هفته
اسامی تمام بازیگران مختار به همراه نقش آنها
داستانک های زیبا از امام رضا علیه السلام
تنظیم دستی فرکانس در گیرنده های دیجیتالی برای شبکه های صدا و سیما
نام مادر امام جواد علیه السلام چیست؟
حوادث شش ماه پایانی منتهی به ظهور بر طبق تقویم سال ظهور - بخش اول
زیارت حضرت زینب سلام الله علیها + ترجمه
ماجرای فروش کفش زنانه در سایت دیوار چیست؟!
عشق پیری گر بجنبد سر به رسوایی زند
داستانک های مادر | داستان کوتاه درباره مادر
۱۱۴ آیه پرکاربرد قرآن با ترجمه کاملا درست و البته متفاوت!
موارد بیشتر برای شما
تصاویری از عملیات پدافندی مقابل بمب سنگرشکن در نطنز
مهدی طارمی دربی میلان را به آتش کشید
ماجرای استعفای نخست وزیر کانادا
تصاویر باورنکردنی از پرواز یک مرغ در یک مسافت طولانی
کاهش انرژی با عایق نانویی
ویدیویی با بازدید میلیونی؛ سرسره بازی یک کلاغ روی برف!
خاطرهای عجیب از رزمنده جانباز دفاع مقدس
رفتار شهید کاظمی زمانی که متوجه سرماخوردگی یک سرباز شد!
حیرت مقام اسرائیلی از میزان حجم جاسوسی اسرائلیها برای ایران!
مراحل جذاب ساخت تابه استیل
خاطره جالب دیپلمات ایرانی از جمله سفیر زن اسلواکی خطاب به او بعد از عدم دست دادن
توضیحات دادستان رشت درباره حادثه گروگانگیری یک خانواده پنج نفره به مدت دو سال در گرگان
رمزگشایی از حرکت نمادین انگشت در دعای (یا مَنْ اَرْجُوهُ)
آغاز رزمایش پدافند مرکز هستهای نطنز
چین بعد از وقوع زلزله ۶.۸ ریشتری!