ویرایش عکس مرداد 99
رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه ملایر ۵۲ درصد محصولات باغی همدان را تولید میکند، گفت: ملایر با ۱۵ درصد از ارزش افزوده در بخش کشاورزی دارای رتبه نخست کشاورزی استان است.
به گزارش راسخون به نقل ازتسنیم ، علیرضا رنجبر ضرابی شامگاه پنجشنبه در نشست بررسی مشکلات کشاورزی شهرستان ملایر که با حضور معاون باغبانی وزارت کشاورزی عصر امروز در فرمانداری ملایر برگزار شد با اشاره به ظرفیت بالای ملایر در کشاورزی اظهار داشت: یکی از اهداف این سازمان حفظ ظرفیت باغبانی در ملایر است.
وی به ارزآوری بالای ملایر در استان اشاره کرد و افزود: ملایر با 15 درصد از ارزش افزوده در بخش کشاورزی دارای رتبه نخست استان است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان عنوان کرد: ملایر دارای تعداد بالایی بهرهبردار کشاورزی است و از این حیث در رتبه دوم استان قرار دارد ولی با توجه به درصد کاربری کم این شهرستان این امر نشان میدهد که مساحتهای کمی در اختیار کشاورزان قرار دارد.
وی بیان کرد: شهرستان با 541 هزار تن تولید، رتبه هفتم تولیدات استان را به خود اختصاص داده و با تولید 60 درصدی انگور سهم بسزایی در تولید انگور استان و کشور دارد.
رنجبر ضرابی به دیگر آمار ملایر اشاره و تصریح کرد: 24 درصد تولید عسل، 18 درصد تولید گردو، 14 درصد گوشت قرمز، 12.3 درصد از تولید شیر، یک سوم تولید تخم مرغ، 38 درصد از تولید حبوبات، 37 درصد تولید بادام و 22 درصد قنوات استان همدان به ملایر اختصاص دارد.
وی گفت: ملایر دارای درصد بالایی از تولیدات باغی استان معادل 52 درصد است که نشان دهنده این است که کشاورزی در این شهرستان بیشتر در حوزه باغبانی است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان همدان تاکید کرد: 4 میلیارد ریال اعتبار در زمینه آبیاری تحت فشار برای اجرای این طرح به شهرستان ملایر اختصاص یافته تا با توجه به درصد پایین استفاده از این طرح در ملایر، اجرای این طرح در شهرستان افزایش یابد.
فرماندار ویژه و معاون استاندار همدان نیز در این نشست اظهار داشت: با توجه به ظرفیتهای موجود در شهرستان ملایر این خطه نیازمند کمک بیشتر در زمینه کشاورزی است.
مصطفی آزادبخت به مشکلات بخش کشاورزی شهرستان ملایر اشاره کرد و افزود: مبارزه با آفات، خرید تضمینی کشمش، اختصاص تسهیلات برای اجرای آبیاری تحت فشار و کم فشار و مشکلات پودر پتاسیم کربنات از جمله مشکلات این شهرستان در بخش کشاورزی است.
وی به ظرفیت موجود این شهرستان در کشت زعفران و گیاهان دارویی اشاره و تصریح کرد: ایستگاه تحقیقات انگور ملایر طرحی است که نیاز جدی به حمایت و ردیف بودجه دارد.
آزادبخت تاکید کرد: عدم وجود صنعت بازرگانی در کشاورزی سبب شده که برخی از کارخانهداران سبزه ملایری در صادرات دچار مشکل و متحمل ضرر شدهاند.
/117/